Azon gondolkodtam, vajon mennyivel egészségesebb valójában olívaolajban sütni az ételeket, mint pl. repceolajban?
Én nem vagyok valamiféle megszállott egészségmániás ember (mégis az étrendem és az életstílusom nagyrészt egészséges, de ez egyáltalán nem szándékos :D ), talán az egyetlen döntés, amit tudatosan az egészségem védelmének céljából hoztam meg, az az, hogy évek óta csak olívaolajban sütöm magamnak az ételeket, ugyanis azt olvastam, hogy sokkal egészségesebb, mint a többi olaj. Azonban mostanában elgondolkodtam rajta, hogy ez mennyire lehet így. Mert ugye, tudva levő, hogy például a barna cukor és a kristálycukor közti különbség csak humbug, és az előbbi semmivel sem egészségesebb, mindössze drágább.
Valóban annyival jobb lenne az olívaolajban sütés egészségügyi szempontból, ahogyan azt sokan állítják, vagy ez is csupán egy népszerű tévhit lenne?
(Azt természetesen nem vitatom, hogy önmagában nagyon jó és egészséges, a kérdésem konkrétan arra vonatkozik, hogy sütni jobb-e benne, mint vegyükazt a napraforgóolajban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!