Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim...

Mit tegyek ha a szüleim elveszik a pénzemet?

Figyelt kérdés
Nem élünk rosszul, talán még egy kicsivel jobban is az átlagnál, de már pár éve gyűjtöm a pénzt össze is gyűlt 50ezer, azt szépen lassan kölcsönkéregették, vissza se adták, mert ,,ők nem is emlékszenek ilyenre". Most volt ballagásom 8.ból,arra is kaptam egy laza 70et, azt is elvették, mert ,,nekik fontosabb". Közben mindenből a legolcsóbb cuccokat veszik. Én szívesen adok kölcsön, de akkor adják már vissza, nekem is jó lenne egy pár dolgot megvenni, amit ők nem adnak meg a ,, pénzhiány" miatt. Mit tegyek ebben a helyzetben? Válaszokat előre is köszönöm!
2018. szept. 30. 20:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
2%

#10 bocsánat egy jómódban élő 14-15 éves gyereknek mire kell a pénz? Mi az amit vajon otthon nem kap meg?

Létszükségletre, számlákra? Mit takarhat a kérdésben szereplő "nekem is jó lenne egy pár dolgot megvenni, amit ők nem adnak meg a ,, pénzhiány" miatt" kifejezés???

Talán azért mondják a szülei hogy nekik fontosabb mert látják hogy mire költötte a gyerekük a neki adott pénzt. Mellesleg tényleg azt tartják itt az emeberek normálisnak hogy egy kisgyerek kéri számon a szüleit, számoltatja el pénzügyileg? Ha igy van akkor bocsánatot kérek amiért ide irtam...és no comment többet.

2018. szept. 30. 22:27
 12/20 anonim ***** válasza:
98%
Utolso, itt irja a gyerek h csak kinai cipot kap, egyszer hagy vegyen mar maganak valami jo kis surranot, azert ennyit mindenki megerdemel.
2018. szept. 30. 22:47
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Itt valószínűleg inkább az a probléma, hogy a gyereknek így semmi megtakarítása nem lesz. Ha elmegy diákmelózni, akkor a fizuját is nyúlják le, mondván az fedezi a gázszámlát? Ha rossz anyagi helyzetben lennének, akkor érthető lenne, hiszen abban az esetben az 50 ezer ft is soknak számít. A kérdező leírása alapján viszont nem ez a helyzet, szóval semmi egyéb indoka nincs a szülőknek, csak hogy zsebre tegyék a gyerek pénzét. Nyilván ha 20-30 ezer forintos ruhadarabokat venne, akkor nekem is megfordulna a fejemben, hogy ne legyen pénz a kezében, DE ha ajándékba kapta ballagásra és egy részét maga gyűjtötte össze, akkor költse csak amire akarja, mit bánom én, csak ne drogokra. Ha meg elfogy, akkor nem adok neki zsebpénzt, hanem megmondanám, hogy ha a drága ruhadarabok kellenek, akkor vannak erre jó diákmunkák. Persze a kérdező lehet nem ilyen dolgokról beszélt. Ő kapta, gyűjtötte a pénzt, szóval őt illeti meg.
2018. szept. 30. 22:55
 14/20 anonim ***** válasza:
23%
Ha a szülőnek kölcsön kell kérnie a gyerektől, bármire,akkor nem olyan fényes az anyagi helyzetük. A legtöbb gyereknek amúgy fogalma sincs sajnos a saját családja anyagi helyzetéről. Biztos az a heppjük, hogy a legolcsóbb cuccokat veszik, meg elszedik a gyerek pénzét, de nem kell nekik semmire, és csak ülnek a sok-sok pénzen...
2018. szept. 30. 23:26
 15/20 anonim ***** válasza:
96%
Oké tegyük fel hogy kell nekik a pénz. De akkor is miért ilyen módon szerzik meg a gyerektől? Miért nem lehet elmagyarázni és megkérni szépen hogy adja oda (ha akarja) ahelyett hogy elveszik és utána még le is tagadják hogy a gyerek pénzt adott nekik.
2018. szept. 30. 23:46
 16/20 anonim ***** válasza:
97%

Minden indulat meg szardobálási szándék nélkül mondom, hogy egy fiatal kissrácnak nem baj, ha hagyják, hogy tanuljon meg gazdálkodni, spórolni. Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem az a fajta gyerkőc, aki elbassa az utolsó fillérig, hanem félreteszi, gyűjti valami magasabb cél érdekében.

A szülei viselkedésében azt helytelenítem, hogy pálutcaifiús einstand keretében, elveszik a pénzét és elsumákolják. Ez bizonytalanságérzetet kelt benne. Gondoljátok el, egy fiatal tinisrác, egy fejlődésben lévő személyiség és az egyetlen stabil pont az életében a szülői közeg. És pont onnan nem kapja meg a következetességet, az egyértelmű, világos, betartható és követhető szabályozást. Ez itt a baj. Ha a szülei nem fektetnek le EGYÉRTELMŰ és minden körülmények között KÖVETKEZETES szabályokat, ehelyett sunnyognak, sumákolnak, az mit fog kiváltani? Mire fogja tanítani a gyereket?

Ezeket saját tapasztalataimra építem, nekemmis sokszor okozott annak idején kognitív disszonanciát, értetlen életérzést, amikor fiatal koromban apám is hangulatemberként egy "tollvonással" felülírta a korábbi ígéreteit, vagy nem adta oda azt a pénzt, amit előtte ő ígért meg, hogy pl kifizeti ha bevásárolok neki.

Nekem is sokáig az egyetlen védekezési megoldásom az volt, hogy eltitkoltam, mennyi pénzem van, mert ilyen hálára apelláló manipulációknak voltam kitéve magam is mindig. És higgye el mindenki, ez rombol, ettől nem lesz valaki korrekten életrevalóbb. Sőt az efféle bűntudatkeltéssel csak egy életre megmérgezik azt a gyereket.

2018. okt. 1. 05:50
 17/20 anonim ***** válasza:
81%
Ha valaki adni akar neked pénzt, akkor kérd meg, hogy tartsa magánál addig, amíg nincs rá szükséged.
2018. okt. 1. 06:49
 18/20 anonim ***** válasza:
96%

Ha lehetne, 10 millio zold kezet kuldenek a 16-os, ma 05:50 hozzaszolasra.

Hihetelenul erthetoen, jol megfogalmazva irja le, hogy mi a VALODI gond az ilyen szuloi hozzaallassal!

Teljesen igaz amit ir, en tudom, sajnos sajat tapasztalat...

Akiknek meg ez szimpla matematikai problema(szulok kiadasa/bevetele), azoknak remelem nincs/nem lesz gyerekuk, mert semmit sem ertenek a neveleshez!

2018. okt. 1. 08:17
 19/20 anonim ***** válasza:
68%
14es,te idióta, nem kölcsön kérik, hanem elveszik, te agyatlan, nagy különbség. De biztos jó 0%-osnak lenni, biztos igazad van. Gyökér.
2018. okt. 1. 10:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem sosem vették el a pénzem, igaz nem is gyűlt össze 50000, meg általános iskolai ballagásra sem kaptam 70000-et.
2018. okt. 1. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!