Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim...

Mit tegyek ha a szüleim elveszik a pénzemet?

Figyelt kérdés
Nem élünk rosszul, talán még egy kicsivel jobban is az átlagnál, de már pár éve gyűjtöm a pénzt össze is gyűlt 50ezer, azt szépen lassan kölcsönkéregették, vissza se adták, mert ,,ők nem is emlékszenek ilyenre". Most volt ballagásom 8.ból,arra is kaptam egy laza 70et, azt is elvették, mert ,,nekik fontosabb". Közben mindenből a legolcsóbb cuccokat veszik. Én szívesen adok kölcsön, de akkor adják már vissza, nekem is jó lenne egy pár dolgot megvenni, amit ők nem adnak meg a ,, pénzhiány" miatt. Mit tegyek ebben a helyzetben? Válaszokat előre is köszönöm!
2018. szept. 30. 20:18
1 2
 1/20 Csonka János válasza:
98%
Ne adj. Mondd azt, hogy elköltötted/ egy barátodnak kölcsön adtad. Vagy csak mondd meg az igazat, hogy nem szivesen adsz nekik kölcsön.
2018. szept. 30. 20:25
 2/20 anonim ***** válasza:
93%
Ne adj nekik! Állj ki magadért, amit te kapsz mástól, az a tiéd. Nem a szüleidnek adják, hanem neked, ezért nincs is joguk elvenni tőled. Ha kölcsön kérnek, mondd meg, hogy nem szívesen adsz, mert sosem adják vissza. Vagy rakj le eléjük egy szerződést, amiben megfogalmazzátok, hogy pontosan mikor mennyi pénzt azt kölcsön, és ezt meddig fizessék vissza. Ha ezt aláírják, akkor szívesen adsz nekik :D
2018. szept. 30. 20:42
 3/20 babyboom567 ***** válasza:
92%
vagy ha látják ,hogy kapsz pénzt ,és kérik,hogy add oda akkor mondd meg,hogy bocs anya, de mivel a múltkor is elköltöttétek a pénzem, és nekem szükségem lett volna rá,kölcsönkértem a sanyitól,és most ebből fogom megadni.
2018. szept. 30. 20:57
 4/20 anonim ***** válasza:
5%

50 ezret? Szerinted az pénz a mai világban?

Szerinted te mennyibe voltál nekik? Egy iskolakezdés van majdnem annyiba/év. Feltételezem hogy nem adsz be a számlába, ételbe stb. Ha elég nagy vagy hogy számon tartsd a pénzed, akkor ahhoz is legyél hogy számon tartsd a fent tartásodat, a havi költségedet amibe a családodnak kerülsz, illetve az elmúlt 10-15 évbe kerültél.

Szerinted mire elég 50-70 ezer , ha nem a legolcsóbb cuccot veszik??? Kb 1 havi rezsi. Picit szakadjál le a pénzről és legyél inkább hálás a szüleidnek hogy tisztess3ggel felnevelnek. Majd ha néhány év múlva elmész rendesen dolgozni rájössz mit jelent fenttartani magad, és hogy ez az összeg aprópénz.

2018. szept. 30. 21:07
 5/20 anonim ***** válasza:
97%

Tedd el, olyan helyre, ahol ők nem találják meg. Mondanám, hogy nyiss saját számlát, de ahhoz is szülő kell 18 éves kor alatt.

A másik megoldás, ami még eszembe jutott:

Legyen egy füzeted, írd fel, hogy mikor mennyit adtál nekik kölcsön. Írasd velük alá. Így tudod vezetni, hogy mikor mennyit kértek el.

2018. szept. 30. 21:08
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha megkérdezi esetleg egy rokon akitől kaptál pénzt hogy mire költötted akkor nyugodtan vágd rá hogy anyáék lenyúlták, ha feléd nincs szégyen érzetük akkor talán más felnőttek előtt van.
2018. szept. 30. 21:13
 7/20 anonim ***** válasza:
81%
A 4es miféle szerzet lehet? Valami basssatlan vénlány?
2018. szept. 30. 21:14
 8/20 anonim ***** válasza:
6%

#7 képzeld egy dolgozó felnőtt. Aki tudja mit jelent pénzt keresni, mit jelent a hála, a szülői tisztelet, a havi számla vagy egy bevásárlás a közértbe.

Ha itt tartunk kiváncsi lennék te ki vagy, hogy erről a témáról is a baszatlanság jut eszedbe. Miért nem tanácsolod a kérdezőnek is, hogy menjen b@$zni és akkor több pénze lesz.

2018. szept. 30. 21:36
 9/20 anonim ***** válasza:
96%

Az a borzasztó, hogy az ilyen tefajta önjelölt ki ha én nem megmondóemberek összekeverik a poharat a vízzel. Nem a poharat isszuk meg hanem a vizet. A pohár csak eszköz.

Ugyanez van a gyerekvállalásban is. Senki nem kéri, hogy szüljék meg, tehát a puszta létet bárkinek is a szemére hányni kb annyira életszerű dolog, mintha azért szidnánk valakit, mert esik az eső.

Szerencsétlen fiatalra ekkora terhet rárakni, hogy hálálkodjon még a levegőért is, amit beszív, szerintem nem éppen segíti a személyiségfejlődést.

Ha a szülő nem tudja felnevelni, akkor az az ő felelőssége, nem lehet a gyereke nyakába varrni. Jó hogy nem mindjárt óvodás korban menjen kohóba dolgozni, meg fesse is ki a szobáját.

2018. szept. 30. 21:40
 10/20 anonim ***** válasza:
95%
#8: Azért már ne a 14 éves gyerektől vegyék el a pénzt. Remélem, neked soha nem lesz gyereked.
2018. szept. 30. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!