Hogy beszéljem rá a szüleimet az albérletre?
Kolis lettem, de gyűlölöm. Egy szobatársam van, de már ő is zavar. Normális, rendes, kedves, tiszta stb., nem ezzel van a baj, viszont eszméletlen módon zavar a jelenléte. Nem tudok kényelmesen aludni, tanulni, enni stb., ha ő is ott van. Én is alkalmazkodom hozzá és nyilvánvaló, hogy a koli ezzel jár, de nem gondoltam volna, hogy ez ennyire zavarni fog. A koli tele van mindenféle bogárral. A fürdő a folyósón van és nem túl tiszta, nagyon büdös a víz és soha nincsen meleg víz. Konkrétan retkesebbnek érzem magam fürdés után, mint előtte. Az sem túl kellemes, hogy mindig végig kell sétálni a folyósón, ha pisilnem kell és várakozhatok, ha éppen foglalt a két db wc. Szerencsére nagy bulik, duhajkodások nincsenek, de nagyon vékonyak a falak és minden áthallatszik a szomszédos szobákból is. Összességében nagyon nem szeretek kollégista lenni.
A szüleim viszont nagyon örültek neki, hogy felvettek, mert szinte ingyen van (12.000/hó) Ki tudnák fizetni az albérletet is, de így, hogy van más lehetőség nem szeretnék. Hogyan győzzem meg őket?
Léteznek még ilyen foś helyek?
Egy tampont nem lehet így higiénikusan kicserélni, vagy nagywc után feneket mos i. Vagy egy vírusos hasmenéskor, hanyáskor... Istenem!
Ezek alap dolgok.
Jó okos itt mindenki, meg ad a higiéniára.
Amúgy az is gáz, hogy az egyik gyereknek biztosítják a kényelmet, a másik meg befoshat és egy tampon csere után nem tud meleg vízzel feneket mosni.
Mondd meg a szüleidnek, hogy tarthatatlan a helyzet és ne tegyenek különbséget a te rovásodra a tesók között.
Szülő létemre elásnám magam, ha csak az egyik gyerekemnek biztosítanám.
Nem kell 130+rezsit kipengetni, már leírtam...kevesebbért is lehet találni a környéken.
Amúgy a szoba is jó lenne, de akkor mindenképpen nagyobb lakást szeretnék, ahol kényelmesen el is férünk. Sok olyan hirdetést látok, ahol 30 négyzetméterre akarnak betuszkolni két embert ilyen pici félszobákba vagy galériákra...na most azzal annyira nem lennék kisegítve. Egy nagyobb albérlettel semmi problémám nem lenne, ha lenne normális saját szobánk, fürdőnk, konyhánk és nem kellene kerülgetni egymást, ide-oda rakosgatni a cuccunkat stb., ahhoz, hogy elférjünk valahogyan. Viszont ez több pénzbe is kerül és akkor már lehetséges, hogy érdemesebb egy kisebb albérletet kivenni egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!