Havonta 5000 ft zsebpénz nem kevés egy 17 éves lánynak?
Nem koveteloztem, most talaltak ki a szuleim, hogy legyen ennyi. Semmilyen ruhat nem vesznek nekem, de ebben benne van a kaja a suliban (nem eszek mindennap a bufeben, inkabb viszek magamnak). A konyvek, amik nyilvan nem tankonyvek, hanem regenyek, a kozmetikum alatt pedig a tusfurdot, dezodort, testapolot, sminkeket ertettem.
Nem panaszkodasnak irtam, csak elkezdtem gondolkodni, hogyha az olyan dolgokat, amiket rendszeresen hasznalok, ebbol kell megvennem, nem nagyon marad arra, hogy neha mozizzak, vagy bulizzak a barataimmal. Nem gondoltam, hogy egybol a torkomnak ugranak, hogy takarodjak dolgozni, es ne kovetelozzek. Nem tanacsot kertem, hanem velemenyt, hogy ez keves, vagy pont eleg, csak osszam be jobban. Koszonom a normalis valaszokat?
Én nem kaptam zsebpénzt.
Ha kellett valami anyu megvette. Persze nem havonta lett új cipőm.
Egyedül nevelt...
Elöször is annyira nem kevés, oda kell figyelni és beosztani. Ruhát meg cipöt azért elég ritkán kell venni, ahogy az alapkozmetikumokat sem kell hetente.
Eleinte írd fel, hogy mit veszel és mennyibe kerül, egy-két hónap után már tudni fogod, mikor mire tudsz pluszban költeni.
Egyébként ha tényleg nagyon nem tudsz kijönni belöle - és a szüleid tudnának többet nélkülözni -, akkor ezzel, amit felírtál, tudod nekik bizonyítani, hogy kevés, meg tudod indokolni, hogy mire megy el, és mennyi az, ami szerinted még kellene. Ennek alapján meg tudjátok beszélni, hogy nekik mennyi fér bele.
Aki szerint meg mindek zsebpénz, az azt nem fogja fel, hogy ennek éppen az a lényege, hogy a gyerek megtanulja beosztani a pénzt, nem pedig mindig kér a szülötöl és amikor egyszer külön megy, fogalma sincs a pénz kezeléséröl.
Nem sok mindenre elég, max ha használt ruhákat vesz, ott is vannak jó darabok.
Amúgy én nem kaptam zsebpénzt, kozmetikai cuccokat anyum megvette, ruhát névnap/karácsony/szülinap. Többi rokontól ünnepekre pénzt kaptam, azt osztottam be szórakozásra. Legtöbb barátnőmnél szintén ez volt, nem kell túl agyalni a zsebpénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!