Hogyan illendőbb?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja járunk a barátnőmmel, és úgy érezzük lassan ideje bemutatni egymást a családjainknak. Úgy illendőbb hogy előbb a lány mutatja be a fiút vagy a fiú a lányt a családjának? Vagy nincs is ilyen illemszabály?

2018. szept. 16. 19:07
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
A fiú látogassa meg előbb a lány családját.
2018. szept. 16. 19:10
 2/8 anonim ***** válasza:
7%
Általában elsőként a fiú mutatja be a lányt a családba.
2018. szept. 16. 19:18
 3/8 anonim ***** válasza:
57%
Nincs ilyen illemszabály, ezt nektek kell eldönteni, hogyan szeretnétek!
2018. szept. 16. 19:22
 4/8 anonim ***** válasza:
96%

Az illemszabályok mindig logikusak, és mindig a gyengébbet, vagyis a nőt védik: ő ül le hamarabb, ő kap előbb enni-inni, ha csak egy kabát van, és fúj a szél, akkor a kabát az ő vállára kerül, ő lép be előbb az ajtón biztonságos, ismerős közegbe (de nem pl. vendéglátóipari egységbe!), stb.

Amikor arról van szó, mint most is, hogy ugyanazt a(z elég rizikós) kalandot kell átélnie a nőnek is meg a férfinak is, akkor az olyan, mint vendéglátóipari egységbe belépni (ahol esetleg épp egy verekedés kellős közepébe csöppennek, ahol repülnek a kések - de tényleg, az illemszabályok régről származnak, amikor még elég gyakran előfordult az ilyesmi), vagyis a férfi essen túl rajta előbb: ő látogasson a lány családjához először. A nőt majd csak akkor engedje a saját családja a másik családhoz, idegen emberek közé, ha legalább már az udvarlóról kiderült, hogy megbízható, rendes ember, vagyis várhatóan akkor is megvédi majd a nőt, ha esetleg a családja ellenségesen fogadja.

Jó tudni, hogy van még, akit érdekel az illem. :)

2018. szept. 16. 19:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4esnek igaza van. Falun régen a legénynek illet is besegíteni a lányos háznál. Megmutatni milyen dolgos,el tudja tartani majd a feleségét. A lánynak saját otthonában etetni a fiút...
2018. szept. 16. 20:16
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
4-nek és 5-nek igaza van, de ma már ezt rugalmasabban kell kezelni. Magyarul: nincs nagy jelentősége. Ahogyan szeretnétek.
2018. szept. 16. 21:17
 7/8 anonim ***** válasza:
43%
Több könyvet olvastam életem során az illemről, de erről sehol sem olvastam. Úgy vélem, hogy nincs a kérdésre illemszabály. Osztom azok véleményét, akik úgy vélekednek, hogy a fiú menjen előbb a lány szüleihez, d ez nem szabály. Az én esetemben is így volt.
2018. szept. 16. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Halál mindegy. Nálunk úgy volt hogy én mentem a barátom szüleihez. Egyáltalán nincs jelentősége, max azt vegyétek figyelembe ha valamelyik szülő rugalmatlanul kezeli az új barátot, barátnőt
2018. szept. 17. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!