Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám barátnője kiakarja tenni...

Apám barátnője kiakarja tenni a szobamacskám. Hogyan győzzem meg apám, hogy bent maradhasson?

Figyelt kérdés

Apám barátnője mióta ideköltözött, csak veszekedni tudok vele. Ahogy idejött és meglátta a macskát, már levágta a hisztit, hogy a macskának nem a házban a helye, meg összeszőrözi majd a ruháit, meg hogy neki kisfia van, és nem akarja behozni egy ilyen "rendetlen" lakásba. Egyáltalán nem rendetlen a házunk, sőt. A macska miatt mondta ezeket. Szerinte undorító állatok. Apámnak addig panaszkodott az a nő, hogy most apám eldöntötte, hogy kezdjük el kintre szoktatni a macskát. Csak ez több sebből vérzik; 12 éves macska, konkrétan vele nőttem fel, idős, már nem is hall valami jól. Mi pedig közvetlen a főút mellett lakunk, szerintem az első nap ha kiengedném, már elütné egy kocsi. Azon kívül meg megmérgezhetik, elkaphatják, bármi történhet vele. Nagyon szeretem ezt az állatot, mióta dolgozok én vagyok érte teljesen a felelős, én veszek neki almot, játékokat, kaját. Azt is felajánlottam, hogy amíg itt van a nő gyereke, bezárkózok a szobába a cicával, de apámnak az se volt elég, ő nagyon erőlködik, hogy szoktassuk ki a macskát. Én kijelentettem, hogy nem lesz kinti a macska. Apám már tudja, hogy én nem fogom megváltoztatni a véleményem, de nagyon félek, hogy amíg dolgozni vagy suliban vagyok, kirakják az udvarra a macskám. A 12 év alatt volt már kint, mikor én kivittem kézben, vagy hámmal és pórázzal, de ha csak úgy kitennék, képzelem mi lenne a vége. Nem tudom mit tegyek, nem költözhetek máshova még, anyámnál sem lehetek, mert ott sem szeretik a bent tartott állatokat, náluk a macska az fogyóeszköz, de nekem a házikedvencem. Mi lenne a helyes megoldás, ha se a nőre sem apámra nem tudok hatni?

18/L

2018. szept. 14. 11:11
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
97%
Ha nem is feltétlenül ki akar túrni, ez egyfajta erőfitogtatás is lehet, az biztos. Ilyen ostoba, gyerekes módon akarja felállítani a hierarchiát, ha nem arról van szó, hogy egy borzasztóan arrogáns valaki, lehet, hogy bizonytalannak érzi a helyzetét, és így kompenzálja. Szerintem beszélj apukáddal is komolyan, négyszemközt, vázold fel neki, hogy a macska marad, bár hajlandó vagy óvintézkedéseket tenni. És ha nem akar elmérgesedő helyzetet, és azt akarja, hogy jóban legyél a barátnőjével, és te is fontos vagy neki legalább valamennyire, akkor álljon ki melletted, és fogja vissza a nőjét. Neked a macska olyan, mint a gyereked, a gyereket pedig nem lehet kitenni az udvarra, sem pedig így beszélni róla. Ha sehogy nem tudsz rá hatni, akkor se hagyd annyiban a dolgot, vess be drasztikusabb módszereket, de ne hagyd a cicát, tényleg az élete múlhat rajta.
2018. szept. 14. 15:02
 32/66 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos itt a legnagyobb hunyó az apád. Neki kellene leállítani a nőjét, és nem hagyni, hogy ez a pitiáner kérdés eljusson oda, hogy ti ketten egy életen át gyűlöljétek egymást. Pedig ennek az lesz a vége.

A nő már nem fog meghátrálni, apád becsicskult: ez már arról szól, hogy ki a fontosabb neki, te vagy az új nő.

Neked meg csak a kedvenced fontos.

Talán jàrható út lenne, ha hárman meg tudnátok beszélni ezt. De ahogy elnézem, teljesen esélytelen.

Plusz egy tippem van: megmondani a nőnek, mikor apád is ott van, hogy ha csak egy szál szőre meggörbül a macskának, akkor feljelented állatkínzasért, és akkor a gyámügy is körbe fog nézni, hogy egy állatkínzonál mennyire van jó helyen egy kisgyerek.

Annyit tudsz tenni, hogy felveszed a kesztyűt és megmutatod a nőnek, hogy ki van otthon.

2018. szept. 14. 15:05
 33/66 anonim ***** válasza:
100%
A nő ott csak ne rendezkedjen, nem az ő háza, csak oda költözött. Költözzön ki ő az udvarra, ha annyira zavarja a macska! :) Én megmondanám neki, hogy nem otthon vagy, itt ne rendezkedj, egy széket nem tolhatsz arrébb, nem hogy megszabd, hogy melyik állat hol tartózkodjon, persze ezt csak akkor, ha végképp nem lehet közös nevezőre jutni.
2018. szept. 14. 15:18
 34/66 anonim ***** válasza:
96%
Ez most furcsának fog tűnni, és hidd el, totál megértem, hogy ez a nő egy idióta. De ha minden kötél szakad, és nem ért a szóból, esetleg meg lehetne közelíteni végén is. Lehet, hogy azért hepciáskodik, mert rosszul érzi magát a helyzetben, és próbál dirigálni, mint valami ovis. Én megpróbálnám, hogy leülök vele, és tök normálisan elbeszélgetünk, nem sértődéssel, nem azt éreztetve, hogy ti egyfajta vetélytársak vagytok az apa szeretetéért. Megmondanám neki, hogy örülök, hogy itt van, reméled, jól kijöttök majd, és jól fogja érezni magát. Szóval lehet, hogy érdemes meglágyítani a szívét. Ha van neki, és meglágyul, akkor lehet, hogy nem akar majd veled kiszúrni. Ha nincs neki mi lágyuljon, akkor tényleg egy alattomos dög, akivel fel kell venni a kesztyűt.
2018. szept. 14. 15:35
 35/66 anonim ***** válasza:
87%
utolsó vagyok, elírtam, szóval "meg lehetne közelíteni a másik végén is"
2018. szept. 14. 15:36
 36/66 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen idős gyerekek többsége imádja a cicákat. :) Vond be a kisfiút a cicázásba.

És természetesen ne engedd kitenni a macsekot.

2018. szept. 14. 15:41
 37/66 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de ebben a házban te vagy otthon, a te otthonod, a barátnő csak odaköltözött.

Nehogy már ő parancsoljon neked!

2018. szept. 14. 17:25
 38/66 anonim ***** válasza:
95%
Jujj, ettől a kérdéstől égnek áll a hajam! Hogy lehet valaki ekkora szemét? Írta valaki, hogy talán célravezetőbb lenne barátságosan megközelíteni a dolgot, és normálisan elmondani a nőnek, hogy neked sokat jelent ez a cica, és már amúgy is idős, és te nem szeretnéd kitenni! DE! Ha ennek ellenére is veri magát, akkor elé állnék, és konrétan megfenyegetném! Megmondanám, hogy ha egy ujjal is hozzányúlnak a macskához, azt is megbánja hogy megszületett! És ezt halálosan komolyan is gondolnám, rövid úton takarodna vissza oda ahonnan jött... Nekem egyébként 8 és 9 évesek az idősebb cicáim, őket nem tudnám bezárni egy szobába mert iszonyú hisztit csapnának. Egy idős állat már nagyon nehezen viseli a változásokat, valószínűleg az is elég nagy stressz neki, hogy az a hülye pitscha odaköltözött a kölykével! Mondjuk apádhoz sem szólnék egy büdös szót sem, fontosabb neki a lyuk, mint a saját lánya lelkivilága...
2018. szept. 14. 20:19
 39/66 anonim ***** válasza:
100%
Ha igaz történet akkor közöld vele legközelebb hogy az én házam az én váram ,de vigyázz mert lehet hogy apud nőt választja ,és téged és macskát küldene el.attol függetlenül hogy te laksz ott régebben
2018. szept. 14. 20:25
 40/66 anonim ***** válasza:
17%
Probalj utana jarni mi a konkret baj. Ha pl ő vagy a gyereke allergias, akkor siman be is fulladhat a cica miatt. Lehet euert ilyen ellenszenves a macskaval.
2018. szept. 14. 21:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!