Apám barátnője kiakarja tenni a szobamacskám. Hogyan győzzem meg apám, hogy bent maradhasson?
Apám barátnője mióta ideköltözött, csak veszekedni tudok vele. Ahogy idejött és meglátta a macskát, már levágta a hisztit, hogy a macskának nem a házban a helye, meg összeszőrözi majd a ruháit, meg hogy neki kisfia van, és nem akarja behozni egy ilyen "rendetlen" lakásba. Egyáltalán nem rendetlen a házunk, sőt. A macska miatt mondta ezeket. Szerinte undorító állatok. Apámnak addig panaszkodott az a nő, hogy most apám eldöntötte, hogy kezdjük el kintre szoktatni a macskát. Csak ez több sebből vérzik; 12 éves macska, konkrétan vele nőttem fel, idős, már nem is hall valami jól. Mi pedig közvetlen a főút mellett lakunk, szerintem az első nap ha kiengedném, már elütné egy kocsi. Azon kívül meg megmérgezhetik, elkaphatják, bármi történhet vele. Nagyon szeretem ezt az állatot, mióta dolgozok én vagyok érte teljesen a felelős, én veszek neki almot, játékokat, kaját. Azt is felajánlottam, hogy amíg itt van a nő gyereke, bezárkózok a szobába a cicával, de apámnak az se volt elég, ő nagyon erőlködik, hogy szoktassuk ki a macskát. Én kijelentettem, hogy nem lesz kinti a macska. Apám már tudja, hogy én nem fogom megváltoztatni a véleményem, de nagyon félek, hogy amíg dolgozni vagy suliban vagyok, kirakják az udvarra a macskám. A 12 év alatt volt már kint, mikor én kivittem kézben, vagy hámmal és pórázzal, de ha csak úgy kitennék, képzelem mi lenne a vége. Nem tudom mit tegyek, nem költözhetek máshova még, anyámnál sem lehetek, mert ott sem szeretik a bent tartott állatokat, náluk a macska az fogyóeszköz, de nekem a házikedvencem. Mi lenne a helyes megoldás, ha se a nőre sem apámra nem tudok hatni?
18/L
Tudom, hogy még csak 18 éves vagy, ezért lehet, hogy nehezebb még a határozott fellépés, de oda kell állni a nő elé, és közölni higgadtan, de nagyon komolyan, hogy amennyiben nem száll le rólad és a macskádról, meg fogod keseríteni az életét.
Apádnál is nyugodtan kiverheted a balhét, nagy hülye az öreg, már most úgy táncolna, ahogy a nő fütyül.
Van bárki a családban, aki melléd tudna állni?
Én is azt akartam írni, hogy dobd ki a cuccait, ha nem nyugszik. Oltári balhé lesz belőle, de ne hagyd magad.
Egyébként a normálisabbik megközelítés az a pörgettyűs rúd, amit a kerítés tetejére szoktak szerelni, és nem tud átugrani a macska. A nevét nem tudom.
A pörgettyűs rúd nem olcsó mulatság, és nem is mindenhol megoldható. Nálam például nagyon hosszú a kerítés. A szomszéd fele egy része fal, befuttatva lonccal. Fák is vannak, közel a kerítéshez, cicc felmászik, a pörgős rúdnál magasabbra, már át is ugrott.
De még ha megoldható is lenne, egy 12 éves szobacica már nem fogja megszokni kint. Részben fázni fog, megbetegszik, az immunrendszere nem a kinti élethez alkalmazkodott. Jön a tél.
Részben úgy nőtt fel, hogy megszokta az emberek társaságát. Én nem is értem, hogy lehet kitenni egy állatot. Én bent töltöm az életem, ő meg kint egyedül?
Mennyi válasz érkezett, azta. Köszönöm mindenkinek, mennek a zöld kezek!
És amúgy említettétek, hogy a nő valószínűleg ki akar túrni itthonról. Ez nekem is leesett már sajnos, de igazatok van, jobban ki kell állnom magam mellett, mert higgadtan már nem lehet kezelni ezt a dolgot. Megvárom a csaj következő hisztijét és intézkedem.
Majd jelentkezem, ha bármilyen előrelépés lesz az ügyben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!