Zavarna titeket ha a 13 éves lányotok cigarettázna és alkalmanként alkoholt fogyasztana?
Zavarna és nagyon csalódott lennék.
Arról nem is beszélve, hogy szánalmas és gusztustalan látvány, amikor a pöfékelő 12-13 évesek fulladoznak meg majdnem hánynak a cigarettától, de azért szívják, mert "menő".
Ebben a korban a cigi majdhogynem háromszor olyan káros, mint felnőtt korban, ráadásul maradandó károsodást is okozhat. Ha lenne gyerekem, aki cigizne 13 évesen, én biztos nem hagynám annyiban.
19-es vagyok - bővítek:
Szerintem a 13 éves leány rossz társaságba keveredett, ahonnan nagyon nehéz lesz neki kijutnia! Cigizik, mert nagylánynak képzeli magát (netán felnőttnek?). A társak pedig biztatják: - nesze egy cigi, mit félsz? Igyál, mit vagy be...? Ez után automatikusan jön a drog!!!
A szülők cigarettáznak? Többet isznaka józan adagnál? Van tehát "példaképe"? Ha az én gyerekem lenen, először megbeszélném vele , hogy az ő korában ez a kettő miért nem való. Számtalan érvet hoznék fel neki. Nagyon ügyelnék arra, hogy mikor, kivel, hová megy és meddig marad!! Ha ez nem használ, akkor jönnének a megvonások, amiket már az első beszélgetésnél kilátásba helyeznék vele szemben: zsebpénz-csökkentés )teljes megvonás lehetetlen, hiszen vannak dolgok, miket hirtelen fizetnie kell, pl. WC. Ezen kívül számtalan dolog van, amit megvonhatok, vagy csökkenthetek neki (erről már írtak előttem). Nem lesz könnyű a megoldás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!