Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érezted már úgy szülőként,...

Érezted már úgy szülőként, hogy teljesen feleslegesen kínlódsz a gyerekkel, csak egyre rosszabb?

Figyelt kérdés
Lányom 8 éves. Ügyes, okos, szép kislány lehetne. De nem, mert felvett (vagy valahonnan örökölt?) egy hihetetlenül ordenáré stílust. Tiszteletlen és szemtelen mindenkivel, leginkább engem vesz semmibe teljesen. Igénytelen, trehány, szabályokat, kötelességet ha van kedve betartja, nincs kedve nem... olyan flegma és undok hangsúllyal beszél (amikor épp nem üvölt vagy vinnyog), hogy meghallom és legszívesebben felpofoznám. Szegény olyan igazi önsorsrontó és mérgező személyiség. Félek, hogy egy lecsúszott alkesz / drogos qva lesz így belőle. Pedig nagyon szeretem, hiszen a gyerekem, és pontosan tudom mennyi mindenben tehetséges. Semmiben nem hallgat rám, állandóan haragszik a világra vagy valakire. Megvan kb mindene, sőt még több is. Mit lehet tenni? Beszélgetünk is vele, már ha épp nem üvölt és cirkuszol a normális kommunikáció helyett.
2018. szept. 8. 06:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
32%

Legyél határozottabb vele!

Ha rosszat csinál és megbünteted, ne hagyd hogy azt is megszegje.

2018. szept. 8. 09:02
 12/31 anonim ***** válasza:
19%

"ne hagyd hogy azt is megszegje"

Hogyhogy azt is? Mit?

2018. szept. 8. 09:03
 13/31 anonim ***** válasza:
59%

A büntetésre gondoltam.

Pl ha az a büntetés hogy nem tévézhet, de ő mégis bekapcsolja, ne maradjon annyiban, mert ebből is csak azt tanulja hogy bármit megtehet.

2018. szept. 8. 09:16
 14/31 anonim ***** válasza:
66%

Azt vettem észre, hogy a lányok valamiért kapóbbak az ilyesfajta viselkedésre. Nekem is volt egy osztálytársam még általánosban, aki hasonlóan viselkedett, mint a kislányod, a szülei elvitték pszichológushoz és kiderült, hogy nála lelki eredetű volt a dolog. És egyébként a kezeléseknek hála egy tök normális csaj lett belőle.

Szóval vigyétek el pszichológushoz. Ellent fog állni neked is és neki is, de majd idővel megfog nyílni.

2018. szept. 8. 09:23
 15/31 anonim ***** válasza:
78%
Otthon milyen a kapcsolatod az apjával? Ha fasírtban vagytok, ez is lehet egy ok.
2018. szept. 8. 09:35
 16/31 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nincs olyan szülő aki életében legalább egyszer függetlenül attól mennyi idős a gyerek, ne érzett volna ilyet.

Az egyetlen lehetőséged a dresszírozás. Vagy kemény vagy mint az acél, és a sarkadra állsz, és jó eséllyel, helyre áll a rend, vagy ha hagyod parlagon, ez még csak a kezdet, és olyan lesz felnőve, amit rémálmaidban sem gondolnál.

2018. szept. 8. 09:58
 17/31 anonim ***** válasza:
65%
Ez a kérdés olyan, mintha az én nagyobbik lányomról írtad volna. Nem akarlak elkeseríteni, de ő ilyen, és pont. Viheted bárhová, mi is vittük pszichológushoz, az iskolapszichológushoz is, nem segített. Az iskolában már klubtagságim volt az igazgatóhoz, annyiszor hívtak be☹️Van egy húga , az iskolában nem hitték el, hogy testvérek, és ugyanabban a családban nevelkednek. A kicsi szófogadó, kitűnő tanuló, teljesen “normális” gyerek. Én teljesen beleöregedtem mire kijárta az általánost, állandóan szemtelenkedett, visszabeszélt, itthon üvöltött , ordított, cirkuszolt, teljesen kikészített mindenkit. De van egy jó hírem, szerintem ezek a gyerekek “ fordítva vannak bekötve”, mert kamaszkorára teljesen megváltozott, jó irányba. Most 15 éves, jó középiskolába jár, nincsenek kamasz allűrjei, lehet vele értelmesen beszélni, nem beszél vissza, mindent elmond (gondolom én😀), teljesen elhagyta ezt a cirkuszolós, ordibálós, szemtelen viselkedést😀
2018. szept. 8. 10:24
 18/31 anyács ***** válasza:
84%
Majdnem 7 éves lányom majdnem ugyanez!!! Annyi különbséggel, hogy az idei nyàrig a világ legjobb gyereke volt! De tényleg! Most kezd szemtelenkedni, nem elfogadható stilusban beszélni, pofákat vágni, szemet forgatni. Néha kétségbe esek, hogy mi lesz így, próbálom fogni. Most kezdte a sulit, már a bekisérésekor látványos a viselkedésbeli különbség ott, és itthon. Most nem csak a suliba gyüjti a piros pontokat, hanem itthon is, amit jutalmazni tervezek. Nagyon örült az elso csokinak, amit cserébe kapott.
2018. szept. 8. 10:38
 19/31 anonim ***** válasza:
46%
Kedves kérdező, mintha egy az egyben az én lányomról írnál. Most éppen jó időszaka van, de ha olyan kedve van, akkor reszkess világ. Ilyen a természete, nagyon akaratos, már születésétől fogva.
2018. szept. 8. 10:59
 20/31 anonim ***** válasza:
70%

"legszívesebben felpofoznám"

Hát le "legszívesebben" pofozd fel, hanem ténylegesen adj neki egy akkora pofont, hogy keresztül repül a szobán, akkor majd megtanulja, hogy befogja a kis pofáját a kisasszony! Nem igaz, hogy felnőtt létetekre, nem tudok egy nyolc éves kis porba fingót megnevelni! Nevetséges! Akkor ti is gyerekek vagytok még! Nulla tiszteletet érdemeltek a kölyöktől, mert az ő szintjén vagyok ti is! Talán ha felnőttként viselkednétek, akkor tisztelne titeket és hallgatna rátok, nem pedig kényeskedne és játszana veletek, mint valami babákkal! Ébresztő!! Neveljétek a kölköt, amíg még lehet, ne majd tinikorában jusson eszetekbe, hogy "óóó, hát most már késő..."

2018. szept. 8. 11:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!