Érezted már úgy szülőként, hogy teljesen feleslegesen kínlódsz a gyerekkel, csak egyre rosszabb?
Legyél határozottabb vele!
Ha rosszat csinál és megbünteted, ne hagyd hogy azt is megszegje.
"ne hagyd hogy azt is megszegje"
Hogyhogy azt is? Mit?
A büntetésre gondoltam.
Pl ha az a büntetés hogy nem tévézhet, de ő mégis bekapcsolja, ne maradjon annyiban, mert ebből is csak azt tanulja hogy bármit megtehet.
Azt vettem észre, hogy a lányok valamiért kapóbbak az ilyesfajta viselkedésre. Nekem is volt egy osztálytársam még általánosban, aki hasonlóan viselkedett, mint a kislányod, a szülei elvitték pszichológushoz és kiderült, hogy nála lelki eredetű volt a dolog. És egyébként a kezeléseknek hála egy tök normális csaj lett belőle.
Szóval vigyétek el pszichológushoz. Ellent fog állni neked is és neki is, de majd idővel megfog nyílni.
Szerintem nincs olyan szülő aki életében legalább egyszer függetlenül attól mennyi idős a gyerek, ne érzett volna ilyet.
Az egyetlen lehetőséged a dresszírozás. Vagy kemény vagy mint az acél, és a sarkadra állsz, és jó eséllyel, helyre áll a rend, vagy ha hagyod parlagon, ez még csak a kezdet, és olyan lesz felnőve, amit rémálmaidban sem gondolnál.
"legszívesebben felpofoznám"
Hát le "legszívesebben" pofozd fel, hanem ténylegesen adj neki egy akkora pofont, hogy keresztül repül a szobán, akkor majd megtanulja, hogy befogja a kis pofáját a kisasszony! Nem igaz, hogy felnőtt létetekre, nem tudok egy nyolc éves kis porba fingót megnevelni! Nevetséges! Akkor ti is gyerekek vagytok még! Nulla tiszteletet érdemeltek a kölyöktől, mert az ő szintjén vagyok ti is! Talán ha felnőttként viselkednétek, akkor tisztelne titeket és hallgatna rátok, nem pedig kényeskedne és játszana veletek, mint valami babákkal! Ébresztő!! Neveljétek a kölköt, amíg még lehet, ne majd tinikorában jusson eszetekbe, hogy "óóó, hát most már késő..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!