Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha a szülő ennyire...

Normális ha a szülő ennyire le akar korlátozni egy 18 éves lányt?

Figyelt kérdés
Egész nyáron itthon voltam, nem jártam el bulizni, egyedül a páromhoz mentem el hetente egyszer, úgy gondolom, hogy ennyire szükség van... De ezen a hétvégén az anyám nem engedett el, és amikor megkérdeztem, hogy miért nem, akkor azt mondta, hogy megtanuljam, hogy nem minden úgy van, ahogy én akarom... Aztán úgy döntött, hogy innentől kezdve maximum 2 hetente találkozhatunk. (egy 2 és fél éves kapcsolatról van szó)
2018. szept. 2. 09:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Több baj is van anyáddal....
2018. szept. 2. 11:52
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

A probléma gyökere nálatok nem a korlátozás, hanem az, hogy nem fogadja el anyukád a párod pusztán azért, mert "szakiskolába járt".

Az már a Te döntésed, hogy kiállsz-e magadért és a párodért akár olyan áron is, hogy kemény konfliktusokba mész bele és esetleg előfordul, hogy a szülei nem akarnak majd támogatni, ha nem akarsz behódolni az akaratuknak.

2018. szept. 2. 12:52
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

"szüleid"

Kieg az előzőhöz. Megértem, hogy nem szeretnél konfrontálódni a szüleiddel 18 évesen, de amíg ez így marad, sajnos nem sokat tehetsz és hiába nem normális ez a helyzet, a szülő fog diktálni.

2018. szept. 2. 12:59
 14/20 anonim ***** válasza:
Neked se lesz sose saját ééleted max amit anyuci enged,még idejébe lépj ki ebből.. Nem uszod hiszti roham nélkül..
2018. szept. 2. 16:21
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Eltart ? Otthon laksz ?

Igy jartal koltozz legy onnalo

Egyenlore gyerek statuszban vagy

2018. szept. 3. 10:01
 16/20 anonim ***** válasza:
Elég primitív anyád van, mihamarabb költözz el.
2018. szept. 3. 13:02
 17/20 anonim ***** válasza:
De miért kérsz engedélyt? "Szia Anya, elmentem X-hez, ekkor jövök. Lakás kitakarítva, kaja a sütőben, szennyes kimosva. Szia, szeretlek."
2018. szept. 3. 15:14
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha anyukád ennyire ellenzi ezt a kapcsolatot, érdemes lenne átgondolni, nincs-e egy icipicit igaza. Biztos, hogy csak a fiú végzettségével van baja anyukádnak? Jó lenne, ha ezt meg tudnátok beszélni. Kérdezd meg anyudat, pontosan milyen aggályai vannak a barátoddal kapcsolatban. Lehet, hogy egyáltalán nincs igaza, de azért hallgasd meg és gondold át, amit mond.
2018. szept. 3. 15:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Aki 18 felett otthon lakik az gyerek akár lehet 30 is gyerek,ha ugy viselkedik,aki felnőtt az önállo és nem kér engedélyt a saját élete élésere,max közöl,mama hotel erről szol vagy kivivod v költözöl..
2018. szept. 3. 20:29
 20/20 anonim ***** válasza:

Nehéz lehet Neked, megértem a helyzetedet, hiszen nem tudom, mások hogy vannak ezzel, de szerintem egy ilyen gyors kiköltözés nem könnyű semmilyen 18 évesnek sem. Nyilván nem az a megoldás, hogy bejelented, hogy elköltözöl, mert nem bírnál a saját lábadra állni és ezt anyád is tudja, így nem venne komolyan.

Sokkal jobb lenne, ha leülnél vele egy nyugodt órájában beszélgetni. Elmesélnéd neki, hogyan jöttetek össze, milyen programokat szoktatok szervezni és hogy a végzettsége nem feltétlenül jelenti azt, hogy munkakerülő és csak másokból próbálja magát anyagilag fenntartani. Egész biztos vagyok benne, hogy arra egy szülő sem képes, hogy ha látja, hogy a lánya tényleg szeret valakit, ettől függetlenül kész akarva eltiltja tőle.

Kitartást Neked, remélem, megoldódik a helyzet! :)

2018. szept. 5. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!