Hogy bírnám apámat rábeszélni hogy legyen kicsit engedékenyebb velem?
Az a helyzet hogy szépen fogalmazva apám engem semmibe nem vesz szinte egész életemben csak lesz.rt szépen mondva.Akkor próbálja játszani a törődő apát ha van barátom , ha valaki van nálunk, vagy ha el akarok menni otthonról. Ha elakarok menni otthon kotoszkodik már pedig 7-8 óra legyek otthon miközben még ígérte hogy nyári szünetben később is jöhetek haza.
A másik párommal lassan 2 éve vagyok együtt és nem engedi hogy együtt aludjunk osszesen ez idő alatt 3x aludtunk együtt az is azért volt mert el mentünk nyaralni idén ahová ő szintén nem akart elengedni csak anyám azt mondta mehetek és így ő nem szólhatott már bele és így ő is úgy mond bele egyezett.
Most pedig hogy kezdődik nekem megint a suli meg mondta páromat hétközben nem akarja látni és a hétvégéből is egy napot kapok ami kb 4ora hosszát tudunk majd együtt tölteni és szeretnénk már mindketten ha együtt aludnak de ezt ő még se akarja hallani.
18/L
A Te részedről teljesen jogos, hogy rosszul esik neked, amiért próbálnak ennyire korlátozni, egyet is értek veled, hogy felszólalsz és nem hagyod magadat gyerekként kezelni.
Viszont egy részről ilyen esetekben mindig érthető a szülő nézőpontja is. 18 évig eltart, főz, mos, takarít a gyerekére, ruházza, iskolába járatja, minden alkalommal, ha menne a gyerek valahova, zsebpénzt ad neki. Ezek után negme is szíven ütne, ha a gyerekem a 18. életéve betöltése után elém állna, hogy márpedig ő felnőtt, azt csinál, amit akar, holott még mindig én tartom el 100%-osan. Hiszen 18 évesen még iskolába jár (jobb esetben) és amellett nem lehet annyit dolgozni, hogy az ember fenn is tudja magát tartani.
Úgyhogy én a fentiek miatt inkább leülnék apukáddal megbeszélni ezeket a dolgokat minden dráma és veszekedés nélkül. Ha el tudtatok menni nyaralni kettesben, mert anyukád már elengedett, akkor talán az a megoldás, hogy anyukáddal beszélsz előtte, hogy hármasban üljetek le és támogasson téged, ha apukád nem akarna kötélnek állni. De mivel eddig is találkozhattál a barátoddal, sőt, együtt nyaraltatok 18 éves létedre, úgy gondolom, hogy lehetne sokkal rosszabb is a helyzet, apukád minden bizonnyal csak félt téged. :)
Kitartást a helyzet megoldásához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!