Mi az oka annak, hogy egy gyerek sir az iskolaban, ilyen okból?
Egy elsös masodikos kislany folyton sir mert az az erzese , hogy többet nem latja a szuleit ha suliban van , meg fognak halni , eltunnek mire hazamegy
Vagy , attól fél , hogy a suliban kell aludjon es nem mehet többet haza , meglatott a portasnal egy szoffát es ezzel a felelmei táptalajt kaptak.
Egyfolytaban attól fél , hogy a szulei eltunnek , elhagyjak , meghalnak
Nincsenek testverei
A szulei ilyesmivel nem fenyegették , megis szeparációs szorongasa van .
Suliban sir a szunetekben es emiatt nem jatszik a gyerekekkel
"Elsős kisgyereknél az első néhány napban érthető. Utána nem normális. Gyermekpszichológushoz érdemes lenne elmenni"
Ez a 2. Válasz. Bár tippet nem adott, a leglogikusabb segítséget nyújtotta, ami neked nem jutott eszedbe, mégis ez az egyetlen út a válaszhoz, változáshoz.
"Azért itt felmerül a kérdés, hogy nem megjátssza-e, Mert oké, sír hogy nem látja a szüleit- de az hogy meghalnak.. Simán benne van a pakliban hogy a gyerek manipulálni akarja a környezetét, egyszerűen nem akar iskolába járni. Sajnos élőben volt szerencsém ilyen manipulatív gyerekhez, és az még csak elsős volt.... Megjátszott sírás, kitalált félelmek, közben meg csak otthon akart lenni és mesét nézni. Egyetlen gyerek volt, megszokta hogy mindennek úgy kell lenni ahogy ő akarja."
Ez a 3. Válasz, itt KAPTÁL TIPPET is.
"A pszichológus valóban jó ötlet, az legalább kiderítené hogy valóban szorong-e a gyerek. Amúgy a te gyerekedről van szó? Óvodában is ment a látványos sírás meg elhúzódás a többi gyerektől? Ha nem, akkor bizony el kellne gondolkodni az előző válaszomon..."
Hatos válasz, tovább taglalja a hármast. Ráadásul te belekötöttél a manipulációba. Honnan tudod hogy nem manipulál??? Hisz annak pont a megtévesztés a lényege, te ész...
"Ide szakember segítsége kell ha valóban nem megjátszott dolog, hanem valós, mert lehetnek komoly gondok a háttérben amit ti sem tudtok. Lehetséges hogy még óvodába vagy elsős korába egyik osztálytársa ilyen dolgokkal megijesztette a gyereket és ettől borult ki nagyon. Én láttam már ilyet, és emlékszem hogy anno iskolásként amikor én voltam kb harmadikos volt egy fiú aki ilyen kitalált hülyeségekkel ijesztgetett mindenkit, és volt aki annyira kiborult ezen hogy nyugtalan volt és komoly pszichés problémái lettek. Aki nem vette annyira komolyan ő rajta lepergett ez."
Kilencedik válasz. MÉG EGY TIPP. A Tizes megerősíti.
Mit akarsz még??? Nem vagyunk gyermekpszichológusok! Ahogy lejön eszedbe sincs elvinni, csak "homemade" gyógymódot akarsz. És rettentő bunkó vagy, alpári paraszt stílusod van. Remélhetőleg a gyerek nem rád fog hasonlítani...
"Egy jó valaszt nem kaptam"
Ja, te tudod, hogy mi a jó válasz? Akkor minek tetted fel a kérdést? Csak teszteled a népet, hogy ők is tudják-e? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!