Van egy gyerek aki szokott bántani az iskolában? (Többi lent)
veresd meg egy ismerősöddel
esetleg fizess egy nagyobbnak hogy fenyítse be
Mi felnőttek is épp az előbb beszélgettünk egy másik kérdésnél a szóban forgó kártékony emberekről, mert hát munkahelyeken is előfordulnak. Hátha segít, neked is mellékelem ezeket a linkeket, ami ráébreszt bennünk arra hogy megfelelő lelki hozzáállással illetve tudással jól kezelhetőek. Mi is folyamatosan fejlesztjük az ide vonatkozó ismereteket, és persze nem is nehéz kezelni őket ha szem előtt tartjuk hogy valójában selejtek, beteg és értéktelen emberek mert nem hasznára vannak a társadalomnak és másoknak hanem kárára.
Gyakran beszólnak, piszkálnak? Tanuld meg kivédeni a verbális támadásokat! (Verbális önvédelem – 1. rész)
„A veszekedés energiapazarlás!” – Így reagálj, ha provokálnak (Verbális támadások kivédése, 2. rész: Non-verbális védekezés)
„Nem tudom szó nélkül hagyni” – Így válaszolj a beszólásra, ha nem akarsz veszekedni (Verbális önvédelem, 3. rész: Szóbeli önvédelmi stratégiák)
Lefagysz, ha valaki beszól? Így reagálj, amikor nem jut eszedbe frappáns válasz (Verbális önvédelem, 4. rész: Két szótagos válaszok)
Betámadtak? Vágj vissza egy oda nem illő szólással! (Verbális önvédelem, 5. rész: Értelmetlen közmondások)
Hogyan védekezzünk a nem tárgyilagos kritika ellen? (Verbális önvédelem, 6. rész: Kérdezz vissza!)
Van egy könyv is: Barbara Berckhan - Verbális önvédelem
Valamikor nekem is voltak ilyen kártékony, másokat bántó osztálytársaim. Aztán felnőttként alkoholista közmunkás sorsig vitték én meg mérnök lettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!