Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt velem?

Vencsi8 kérdése:

Miért csinálja ezt velem?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy anyukám utál. Bármit csinálok rossz. Semmi sem tetszik neki ami velem kapcsolatos (pl. öltözködésem, zenei ízlésem, pályaválasztás)

Egész nap takarítanom kell, ha beteg vagyok akkor is. Ha egy picit pihennj szeretnék akkor én már lusta dög vagyok aki egésznap fekszik. Naponta 6x elmondja hogy a nővérem sokkal másabb mint én, bárcsak ő lenne inkább itthon és nem én. Alig várja, hogy elmenjek a koliba és megszabaduljon tőlem. Minden apróság miatt ideges lesz ordibál utána bevesz egy csomó nyugtatót és egésznap alszik. Már nem tudom mot tehetnék :(

17/L

2018. aug. 28. 19:26
1 2
 1/20 anonim válasza:
50%
Hagyd rá, ne törődj vele, jövőre meg próbálj meg elmenni otthonról, nem tesz jót a lelkednek az ilyen közeg hosszútávon.
2018. aug. 28. 19:43
 2/20 A kérdező kommentje:
az a baj hogy nem tudom figyelmen kívül hagyni. mindig zsarol hogy megöli magát. Nem egyszer megkaptam már tőle, hogy tönkre tettem az életét, bárcsak meg sem születtem volna.
2018. aug. 28. 19:51
 3/20 anonim válasza:
87%
Ne engedj az érzelmi zsarolásnak, mert ha engedsz neki, akkor ördögi körbe kerülsz. Szard le. Bocs a kifejezésért, de egy ilyen helyzetben már csak ez segít.
2018. aug. 28. 19:54
 4/20 A kérdező kommentje:
félek, hogy megteszi. Legutóbb amikor itthon volt apukám (külföldön dolgozik) akkor is folyton csak veszekedtek, velem is ordibált. Barátnőm mondta, hogy pár napra menjek el hozzájuk és amikor megbeszéltem anyával először elengedett aztán amikor készülődtem akkor meg elkezdett velem ordibálni, hogy pont ilyenkor kell itt hagynom (festették a házat) de én már nem bírtam vele egy házban. Amikor meg mondtam hogy akkor itthon maradok, rám ordított hogy ha nem megyek el megöli magát a szemem láttára. Aztán elmentem és folyton hivogatott és ordibált velem
2018. aug. 28. 19:58
 5/20 anonim ***** válasza:
75%

Az ilyen szemétláda tetves szülővel nem kell foglalkozni, bocsánat, ez szülő? Tudom nem szabad megütni nőt, de ő kivételt képezne nálam, mert úgy szájba vágnám, hogy biztos, hogy a másikat a fal adná neki. Hogy lehet így beszélni egy gyerekkel.

Amúgy szerintem tuti, hogy valami mentális betegsége van és valahogy elvitetném orvoshoz, vagy minimum eldugnám valahova a telefonod beindítva rajta egy videó rögzítést és megmutatnám valami orvosnak.

Egyébként apáddal mi van, ő miért nem csinál semmit sem? Vagy miért nem beszélsz nővéreddel, hát ha ő tudna rá hatni...

2018. aug. 28. 19:58
 6/20 A kérdező kommentje:
apa nem tudja mi van itthon. Nem. merem elmondani se neki se a nővéremnek mert azért is kapok anyától. Most is idejött bocsánatot kérni én meg nem bírtam és kibukott belőlem, hogy legutóbb kiatta bántottam magam és észre sem vette erre elkezdett sírni hogy tönkre teszi a gyerekei életét inkább megöli magát
2018. aug. 28. 20:04
 7/20 A kérdező kommentje:
bocsánat ha helytelenül írok csak nem látom rendesen a betűket a sírástól
2018. aug. 28. 20:05
 8/20 anonim válasza:
100%
Nem tenné meg.Csak ijeszteget.
2018. aug. 28. 20:12
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos tényleg érzelmi zsarolás. :( Muszáj leszel higgadtan észérveket, normális gondolatokat közölni vele: anya, ezt te sem gondolod komolyan, nyugodj meg, ne rajtam vezesd le a feszültséget, ilyen butaságot nem gondolhatsz komolyan, inkább annak örülj, hogy itthon vagyok veled, te hogy érezted volna magad, ha gyerekként ilyeket kellett volna hallgatnod, stb

Elsőre, sőt lehet, hogy ezredjére sem fognak eljutni ezek a tudatáig, de te csak mondogasd neki, hogy ne beszéljen így, láthatja, sok mindenben kap segítséget tőled, tőletek, stb - aztán egyszer majdcsak megérti..

Ha nem tud rád hatni, abba fogja hagyni ezt a viselkedést. De amíg látni, hogy tud rád ezzel hatást gyakorolni, csinálni fogja. Nincs bohóc, ha nincs közönség.

Ne sírj, nyugodj meg, ezen is túllesztek majd 😊❤

2018. aug. 28. 20:29
 10/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a bíztató szavakat mindenkitől. Remélem hamar túl leszünk ezen
2018. aug. 28. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!