Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hazaengednètek a gyereket...

Ti hazaengednètek a gyereket ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Külföldön èlünk, a fiunk 17 èves ès egyáltalán nem szeret itt lenni. Vissza szeretne menni a nagyszüleihez lakni, de ők már elèg idősek, nem hiszem, hogy egy kamasz gyerek felügyelete minden vágyuk. Ráadásul biztosan èvet kellene ismètelnie, hiszen már 4 ève nem jár magyar iskolába. Az apja hallani sem akar róla, hogy hazamenjen, de így sem jó. Teljesen tanácstalan vagyok. Èn szívesen hazamennèk vele, de itt van a kèt kisebb testvère akik nagyon szeretnek itt èlni. Ti mit tanácsoltok?
2018. aug. 27. 17:00
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
18%

Latszik, hogy a valaszolok nagy resze nem felnott, hanem kamasz.

A kerdes teljesen okafogyott, ha a nagyszulok nem vallaljak, ami mellesleg teljesen ertheto. Kozel a 70-hez jo hogy nem egy kamaszt akarnak nevelni.

2018. aug. 27. 22:56
 32/38 anonim ***** válasza:
75%
"A kerdes teljesen okafogyott, ha a nagyszulok nem vallaljak" - miért is???
2018. aug. 27. 23:17
 33/38 anonim ***** válasza:
98%

Nem teljesen okafogyott, mert az anya azon vacillál, hogy esetleg ő hazajönne. Csak akkor további dilemma, hogy hazahozza-e a másik két gyereket is, akik ott jól érzik magukat vagy ők maradjanak nélküle az apjuknál.

További lehetőség, hogy a fiú egymaga lakna Magyarországon. Ezt is elemezgették páran.

Én konkrétan nem kamasz vagyok, hanem 45 éves.

2018. aug. 27. 23:22
 34/38 anonim ***** válasza:
97%
Előző, pontosan így van... én meg 54:)
2018. aug. 27. 23:24
 35/38 anonim ***** válasza:
29%
Ha a nagyszülők nem vállalják akkor mi a kérdés. Nem hiszem, hogy egy 17 éves kamasz srác tudna teljesen önálló lenni itthon egyedül.
2018. aug. 28. 12:56
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
#35, na ya, de ugye 8-10 hónap múlva ez majd hipp-hopp megváltozik... nem, az élet nem így működik, valójában sokkal nagyobb különbségek vannak ember és ember között, mint egy ember saját életében a 17 és a 18 éves kora közt. Van aki 40 évesen se lesz alkalmas az önálló életre (és szörnyet hal, ha el kell készítenie egy vacsorát vagy épp ki kell cserélnie egy égőt magának), és van, aki 16 évesen is tökéletesen alkalmas rá.
2018. aug. 28. 14:40
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Kollégium nem opció?
2018. aug. 28. 17:25
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Küldd haza kollégiumba.

12 évesen hatosztályos gimnáziumot kezdtem, 100km-re a lakhelyemtől, és nem lettem se drogos, se alkesz, se qrva, még csak a dohányzásra se szoktam rá (pedig azt elismerem, hogy arra nagyon rávitt mindenkit a kollégiumi közösség). Normálisan tanultam, heti két délutánt besegítettem egy kávézóban és leérettségiztem, az ország egyik legjobb egyetemére vettek fel. Nem 17 éves "kamaszgyerek" voltam, hanem 12 éves KISLÁNY.

Korban a fiadhoz állok közelebb, mint a szülőséghez. Magamból és a kortársaimból kiindulva: sokkal előbb lesz alkoholista, drogos vagy egyéb módon zakkant attól, ha nem tud beilleszkedni a számára idegen közösségbe, mint attól, hogy nem ti figyeltek rá hanem egy nevelőtanár.

2018. aug. 29. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!