Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hazaengednètek a gyereket...

Ti hazaengednètek a gyereket ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Külföldön èlünk, a fiunk 17 èves ès egyáltalán nem szeret itt lenni. Vissza szeretne menni a nagyszüleihez lakni, de ők már elèg idősek, nem hiszem, hogy egy kamasz gyerek felügyelete minden vágyuk. Ráadásul biztosan èvet kellene ismètelnie, hiszen már 4 ève nem jár magyar iskolába. Az apja hallani sem akar róla, hogy hazamenjen, de így sem jó. Teljesen tanácstalan vagyok. Èn szívesen hazamennèk vele, de itt van a kèt kisebb testvère akik nagyon szeretnek itt èlni. Ti mit tanácsoltok?
2018. aug. 27. 17:00
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
A nagyszülők nem vállalják.
2018. aug. 27. 17:36
 12/38 anonim ***** válasza:
92%

17 éves vagyok, és szerintem én eléggé felelősségteljes vagyok. A szüleimmel jó a viszonyom, de mivel sokan élünk egy háztartásban sok a konfliktus és meg engedték, hogy elkoltozzek Budapestre. Dolgozom suli mellett, és négyes átlagon van. Tehát nem tudom miért kell általánosítani a kamasz gyerekekről.

Szerintem engedd haza, ha jól nevelt, nem fog kihagasokat csinálni.

2018. aug. 27. 17:38
 13/38 anonim ***** válasza:
46%
Ha a nagyszülők nem vállalják, és az egyik szülőnek kellene költöznie vele, akkor nem szakítanám ketté miatta a családot. Bár nem tudom, melyik országban éltek, de feltehetően a fiú egy év múlva érettségizne, Magyarországon meg ha évet kellene ismételnie, akkor két évbe is telne, mire meglenne az érettségije. Még egy évet bírjon ki ott, aztán amikor leérettségizett és nagykorú lett, elvileg egyedül is költözhetne. Ha még akkor is szeretné, természetesen nem állnék útjába, sőt, segítenék neki, amiben csak tudok.
2018. aug. 27. 17:42
 14/38 anonim ***** válasza:
85%

"Szerinted egy 17 éves az agyilag felnőtt? vagy egyáltalán önellátó felnőtt?:D vagy egy nagyranőtt kamasz, "#4

Julius Caesar 17 éves korában már hadsereget szervezett.

Hazaengedném - szeretne otthon lenni, otthon tanulni, komoly lesz, a nagyszülőknek erősítés a háznál.

2018. aug. 27. 17:51
 15/38 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező. Ha a nagyszülők nem vállalják a felügyeletét akkor nincs kérdés.

A családomat eszembe nem jutna ketté szakítani egy ember döntése miatt.

Járja ki a középiskolát és egyetemre, okj képzésre jelentkezhet otthon magyarországon. Ebben teljes mértékben támogatnám, segíteném, fizetném a kolit vagy támogatnám az albérletben.

De fiatalkorúként nem engedném ki a kezeim közül teljesen.

2018. aug. 27. 18:04
 16/38 anonim ***** válasza:
37%

Ha a nagyszülők nem vállalják, akkor nem.

Ha a család összes többi tagjának jó odakinn, akkor nem szakítanám ketté az egész famíliát azért, hogy neki kényelmesebb legyen.

Várja meg, amíg 18 éves lesz, utána oda mehet, ahova akar. Magyarországon már nem is tanköteles. Nyugodtan élheti a saját életét itthon, ha szeretné.

Az ő döntése, hogy mit kezd az életével, meg hogyan oldja meg, nektek emiatt nem kell mindent feladnotok.

Ez van, nem lehet minden mindig mindenkinek jó. Akkor alakítsa csak ő a saját dolgait úgy, ahogy szeretné, de ti emiatt ne csesszétek el a tiéteket. Felnőtt ember lassan... nem kell örökké a kívánságait lesni, főleg nem a másik két gyerek kárára.

2018. aug. 27. 18:05
 17/38 anonim ***** válasza:
90%
Akkor ezt a kérdésbe mért nem írtad bele? Azt írtad: "Nem hiszem, hogy ez minden vágyuk." Ha tudtad, akkor már nincs kérdés, mert ez a lehetőség innentől kezdve fel se merül. Miről beszélünk?
2018. aug. 27. 18:15
 18/38 anonim ***** válasza:
90%

Őszintén szólva nem értem a dolgot, miért kellene ezért kettészakítani a családot... 17,5 éves koromban vígan egyedül laktam...

Persze nyilván ehhez ismerni kell a gyereket is, hogy mennyire önálló, illetve mennyire viseli az egyedül élést.

2018. aug. 27. 18:20
 19/38 anonim ***** válasza:
50%
A nagyszülők hozzáállásától teljesen függetlenül is azt mondanám, érettségizzen le kint, aztán mehet, ahova akar. 18 éves koráig ti vagytok érte a felelősek, nem a nagyi meg a szomszéd Józsi, ez pedig együtt jár bizonyos kötöttségekkel. Például azzal, hogy az öttagú család nem fog alkalmazkodni egyetlen tini hisztijéhez, hanem ő alkalmazkodik a többiekhez.
2018. aug. 27. 18:22
 20/38 anonim ***** válasza:
38%
És miért nem érzi jol magát ott azt kéne kideriteni?
2018. aug. 27. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!