Ti hazaengednètek a gyereket ebben az esetben?
Igazuk van, én sem vállalnám, 65+ évesen újra egy kamasszal. Felneveltem x gyereket, NEM nyugdíjaskorban fogom újra elkezdeni - ugyanis aki szerint a 17 évessel minden 100% oké, hát, az nem látott matarészeg egyetemistát.
Felejtős.
Nem. Érettségizzen le, és menjen magyar egyetemre, okj-s képzésre vagy dolgozni.
A válaszolók nagy része meg még életében nem látott kamaszt.
Utolsó, & előttiek, a TÉNY az, hogy a fiú 18 évesen pontosan azt csinál, amit akar. Nem "érettségizzen le, aztán majd", hanem 18 évesen.
Azt meg szerintem nem kell különösebben indokolni, hogy valaki miért a szülőhazájában akar élni, hanem az ellenkezőjét legfeljebb. Egyáltalán fel nem foghatom, ki milyen alapon kérdőjelezné meg valakinek azt az alapvető, mindenkit megillető emberi jogát, hogy a szülőhazájában éljen, és az anyanyelvén kommunikáljon... hát banyek, még egy elvetemült bűnöző is kérheti, hogy a szülőhazájában ülhesse le a kirótt börtönéveit...
"ugyanis aki szerint a 17 évessel minden 100% oké, hát, az nem látott matarészeg egyetemistát." - ugyan már, magam is voltam még matarészeg gimis is... és nem, nem állt meg a Föld a tengelyén, hanem kialudtam másnapra... és kész.
Kedves utolsó: és kintartana el? Arról nem beszélve, higy rendőr hazavisz, vagy ha nincs hova, akkor mehetnél valami remek állami helyre. Nevelőszülők nem állnak sorban 17 éves kamaszokért.
18 éves korig kiskorú, a szülő felel érte.
#28, bizony, ad max egy remek MAGYAR állami helyre... az illetékes gyámügyet meg kollektíve megütné a lapos guta, hogy egy olyan üggyel kell foglalkozniuk, ami szinte biztosan hamarabb lesz tárgytalan, mint amire le tudják zárni... pláne, hogy a szülőket külföldről kell hivatalosan idézni meghallgatni... majd külföldről kell tőlük jövedelemigazolást szerezni, és külföldről behajtani tőlük a gondozási díjat...
Garantáltan mindenki jóval többet szívna rajta, mint azon, ha a srác simán hazajön, a szülők simán küldik neki a megfelelő összeget a megélhetésre, és kész.
Szerintem teljesen jogos kérdés, hogy a 17 éves fiú miért nem érzi jól magát. Ott van az egész családja és a két testvére meg szeret ott élni. Nem számon kell kérni tőle, hogy hogy merészel hazavágyni Magyarországra, csak őszintén érdeklődni az érzelmei hátteréről.
Egyáltalán: olyan ország nincs, hogy Külföldország!
Hol éltek? Spanyolországban? Izlandon? Iránban? Kolumbiában? Észak-Koreában? :DDD
És milyen körülmények között? Ha egy afrikai országban karitatív munkát végeztek és fiatok közelről látja a nyomort, a háborús viszonyokat, az erőszakot, akkor mit csodálkozol?
De ha egy nyugati nagyváros rossz hírű negyedében laktok, ami épp ezekben az időkben válik no-go zónává, akkor se kéne csodálkoznod.
Amikor kimentetek, akkor mi volt a terv: lehetőleg végleg települtök ki, vagy csak amíg anyagilag összeszedtek valamennyit?
Mióta nem szeret ott élni a fiad? Végig utálta, vagy fokozatosan romlott a helyzet? A kisebbek (a kezdeti beszokás után) folyamatosan jól érezték magukat? A nagyfiadat nem csúfolják a társai az iskolában? A férjedet miért nem érdekli, hogy az egyik gyereke rosszul érzi magát a bőrében? Nem lehet, hogy nem is a hellyel, hanem pont vele van baja a fiadnak? Hogy az apja elől akar elmenekülni?
A kimenetelkor konszenzusos volt a döntés, vagy a férjed akkor is azt mondta, hogy hallani sem akar mást, csak vele egyetértő véleményt?
Jó lenne, ha minden tanácsot kérő (ha TÉNYLEG érdemi segítséget akar) részletesen leírná ilyenkor a körülményeket, a családi hátteret, a kimenetel körülményeit stb. stb. Az ilyen általános kérdésekre nem lehet okos válaszokat adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!