Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hazaengednètek a gyereket...

Ti hazaengednètek a gyereket ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Külföldön èlünk, a fiunk 17 èves ès egyáltalán nem szeret itt lenni. Vissza szeretne menni a nagyszüleihez lakni, de ők már elèg idősek, nem hiszem, hogy egy kamasz gyerek felügyelete minden vágyuk. Ráadásul biztosan èvet kellene ismètelnie, hiszen már 4 ève nem jár magyar iskolába. Az apja hallani sem akar róla, hogy hazamenjen, de így sem jó. Teljesen tanácstalan vagyok. Èn szívesen hazamennèk vele, de itt van a kèt kisebb testvère akik nagyon szeretnek itt èlni. Ti mit tanácsoltok?
2018. aug. 27. 17:00
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
24%

Igazuk van, én sem vállalnám, 65+ évesen újra egy kamasszal. Felneveltem x gyereket, NEM nyugdíjaskorban fogom újra elkezdeni - ugyanis aki szerint a 17 évessel minden 100% oké, hát, az nem látott matarészeg egyetemistát.

Felejtős.

2018. aug. 27. 19:29
 22/38 anonim ***** válasza:
26%

Nem. Érettségizzen le, és menjen magyar egyetemre, okj-s képzésre vagy dolgozni.

A válaszolók nagy része meg még életében nem látott kamaszt.

2018. aug. 27. 19:39
 23/38 anonim ***** válasza:
54%
Miért lettem lepontozva,igenis oka van ha vki nem érzi jol magát ott ahol van,légkör.. És ki kéne deriteni igen,nem el söpörni utána meg nézni h lelépett 200 km re v épp drogozik stb..
2018. aug. 27. 19:46
 24/38 anonim ***** válasza:
60%

Utolsó, & előttiek, a TÉNY az, hogy a fiú 18 évesen pontosan azt csinál, amit akar. Nem "érettségizzen le, aztán majd", hanem 18 évesen.

Azt meg szerintem nem kell különösebben indokolni, hogy valaki miért a szülőhazájában akar élni, hanem az ellenkezőjét legfeljebb. Egyáltalán fel nem foghatom, ki milyen alapon kérdőjelezné meg valakinek azt az alapvető, mindenkit megillető emberi jogát, hogy a szülőhazájában éljen, és az anyanyelvén kommunikáljon... hát banyek, még egy elvetemült bűnöző is kérheti, hogy a szülőhazájában ülhesse le a kirótt börtönéveit...

"ugyanis aki szerint a 17 évessel minden 100% oké, hát, az nem látott matarészeg egyetemistát." - ugyan már, magam is voltam még matarészeg gimis is... és nem, nem állt meg a Föld a tengelyén, hanem kialudtam másnapra... és kész.

2018. aug. 27. 19:55
 25/38 anonim ***** válasza:
26%
Mai szülőt nem érdekli a gyerek,lásd a sok mozaikozot..
2018. aug. 27. 20:18
 26/38 anonim ***** válasza:
55%
Nem semmi esetre sem ,majd 18 évesen jöhet magyarországra tanulni egyetemre,adig azt sz 1 évet -bírja ki .
2018. aug. 27. 20:29
 27/38 anonim ***** válasza:
45%
Hát nem tudom, én a srác helyében fognám magam, simán hazajönnék, és kész... még csak nem is 18 év 1 naposan, hanem holnap...
2018. aug. 27. 20:34
 28/38 anonim ***** válasza:
41%

Kedves utolsó: és kintartana el? Arról nem beszélve, higy rendőr hazavisz, vagy ha nincs hova, akkor mehetnél valami remek állami helyre. Nevelőszülők nem állnak sorban 17 éves kamaszokért.

18 éves korig kiskorú, a szülő felel érte.

2018. aug. 27. 20:39
 29/38 anonim ***** válasza:
85%

#28, bizony, ad max egy remek MAGYAR állami helyre... az illetékes gyámügyet meg kollektíve megütné a lapos guta, hogy egy olyan üggyel kell foglalkozniuk, ami szinte biztosan hamarabb lesz tárgytalan, mint amire le tudják zárni... pláne, hogy a szülőket külföldről kell hivatalosan idézni meghallgatni... majd külföldről kell tőlük jövedelemigazolást szerezni, és külföldről behajtani tőlük a gondozási díjat...

Garantáltan mindenki jóval többet szívna rajta, mint azon, ha a srác simán hazajön, a szülők simán küldik neki a megfelelő összeget a megélhetésre, és kész.

2018. aug. 27. 21:03
 30/38 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem teljesen jogos kérdés, hogy a 17 éves fiú miért nem érzi jól magát. Ott van az egész családja és a két testvére meg szeret ott élni. Nem számon kell kérni tőle, hogy hogy merészel hazavágyni Magyarországra, csak őszintén érdeklődni az érzelmei hátteréről.

Egyáltalán: olyan ország nincs, hogy Külföldország!

Hol éltek? Spanyolországban? Izlandon? Iránban? Kolumbiában? Észak-Koreában? :DDD

És milyen körülmények között? Ha egy afrikai országban karitatív munkát végeztek és fiatok közelről látja a nyomort, a háborús viszonyokat, az erőszakot, akkor mit csodálkozol?

De ha egy nyugati nagyváros rossz hírű negyedében laktok, ami épp ezekben az időkben válik no-go zónává, akkor se kéne csodálkoznod.

Amikor kimentetek, akkor mi volt a terv: lehetőleg végleg települtök ki, vagy csak amíg anyagilag összeszedtek valamennyit?

Mióta nem szeret ott élni a fiad? Végig utálta, vagy fokozatosan romlott a helyzet? A kisebbek (a kezdeti beszokás után) folyamatosan jól érezték magukat? A nagyfiadat nem csúfolják a társai az iskolában? A férjedet miért nem érdekli, hogy az egyik gyereke rosszul érzi magát a bőrében? Nem lehet, hogy nem is a hellyel, hanem pont vele van baja a fiadnak? Hogy az apja elől akar elmenekülni?

A kimenetelkor konszenzusos volt a döntés, vagy a férjed akkor is azt mondta, hogy hallani sem akar mást, csak vele egyetértő véleményt?

Jó lenne, ha minden tanácsot kérő (ha TÉNYLEG érdemi segítséget akar) részletesen leírná ilyenkor a körülményeket, a családi hátteret, a kimenetel körülményeit stb. stb. Az ilyen általános kérdésekre nem lehet okos válaszokat adni.

2018. aug. 27. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!