Nektek voltak dilis szüleitek, vagy akik konkrétan nem százasok?
Apám agresszív skizofrén alkoholista, többször volt zárt osztályon. Gyógyszert nem szed. Lakásban mindent széttört. Olyan mondasz neki neked támad. Többször megvert ok nélkül. Majdnem mindennap, teljes hangerővel kiabál őrjöng szidja a nem létező embereket(fejében élő hangok). Csak akkor nyugodt, amikor totál részeg. Az is csoda, hogy a munkahelyéről nem rúgták ki. Apámnak köszönhetően fiatalon nyugtatófüggő lettem. Mert csak nyugtatóval tudtam elviselni az őrjöngő apámat.
Anyám idegroncs hisztis hárpia önsajnáltató. Hozzá sem lehet szólni, nem lehet semmire megkérni, mert egyből elkezd hisztizni. Állandóan sajnáltatja magát.
Aha, apám alkoholista, anyám idegbeteg, hasonló tünetekkel mint a tiéd. Fater élete a kocsma és a tv, önmagára és környezetére igénytelen, balhézni kell vele hogy fürödjön meg, borotválkozzon meg vagy épp mosson kezet. Ha gyerekkoromban szóltam hogy ne bömböltesse a tévét max hangerőn mert tanulnék akkor közölte hogy az ő házában nekem kuss van meg egyébként is mikor akarok már megdögleni a nyakáról. Anyám lételeme a balhé, állandóan üvölt, ha épp nincs rá indok akkor csinál. Folyamatosan remeg az idegtől, csapkod, mindent ellenőriz, egy poharat ha arrébb tettem, már ütött. A gyerekkorom abból állt ki, hogy ezek ketten rángattak egymás között, amint az egyik kitette a lábát, a másik elkezdte nekem ócsárolni a távol lévőt és fenyegetőztek hogy ha nem őket szeretem hanem a másik szülőt, akkor repülök a házból meg ilyenek. Ja meg rendszeresen tájékoztattak arról is, hogy ha leérettségiztem, akkor nem kötelesek tovább eltűrni a szarjaimat a házban (= ruhák, könyvek) egyrészt el kell mennem, másrészt ki fognak dobálni mindent amit ott hagyok. Még éjszaka is képesek voltak üvöltözni, utcára menni velük esélytelen. Az érdekes az, hogy mások előtt ment a nyalifali hogy milyen büszkék rám mert jól tanulok, meg mert tovább akarok tanulni, csak azt nem tudta senki hogy ki akarnak rakni meg hogy nem hagynak tanulni. Amikor elmentem gimibe, 3 évig hallgattam apámat, hogy xy összegbe került a tankönyvem és hogy egész életemben pitiznem kell majd nekik, amiért kifizették, bezzeg neki szólunk ha elmegy a kocsmába (napi 3x jár, úgy esik be a kapun este). Ilyenkor jön a - szerintem abszolút jogos- kérdés, hogy mi a halál fszáért nem váltak el és miért csináltak gyereket, amire a válasz: 1. nem váltak mert anyámnak nem lett volna hova mennie, 2. anyám azért szült mert mások mondogatták hogy ha lenne gyerek akkor fater abbahagyná az ivást, apám pedig rezignáltan azt válaszolta, hogy "anyádnak kellettél".
Igazából azon csodálkozom hogy hogy nem kattantam meg a 19 év alatt amíg velük éltem (bár gimis koromban másik városban tanultam és mindig este mentem haza hogy ne kelljen őket hallgatni meg mert otthon nem hagytak tanulni). De már szerencsére nem kell velük laknom, 9 éve költöztem el és ezt azóta is életem legjobb döntésének tartom.
Kedves Kérdező, 1-es és 11-es!
Amit a szüleitek tesznek, az kiskorú vagy fiatalkorú veszélyeztetése, verbális bántalmazás stb.! Tudnám ragozni, de az nem segít... :)
Az a gond azonban, hogy hiába szólnátok bárhol, hamarabb lesz munkátok, mint hogy elhelyezzenek benneteket valamelyik normális rokonnál. Bár szólhattok a suliban az ofőnek, de nem biztos, hogy tud tenni bármit is.
Az enyémek nem tettek.
Kitartás - és ha lehet, ne legyetek otthon, töltsétek az időt normális hozzátartozóknál!
Bár azt a gyógyszeres sztorit én nem hagynám annyiban!!! Körzeti orvos hogy-hogy nem szólt senkinek? Balfék... mindegy.
Metionin! Egyetértek! Nem sok olyan jó döntési lehetőség van az életben, ami ennyire jó irányba vihet! Örülök, hogy éltél vele, és örülök, hogy írtál!
KITARTÁS!
Apám Hitler mániás neonáci volt. Mindemellett egy antiszociális pszichopata állat, aki utálta az egész világot és úgy 15-16 éves koromig rendszeresen fizikailag és verbálisan is bántalmazott.
Na ezeket az életbe nem fogom elfelejteni az 1 milliárd %.
Szerencsére 22 éves koromban meghalt.
nekem nem voltak dilisek a felmenőim..rendes emberek voltak valamennyien, egy hangos szó nem volt soha..mindenki szeretett, tisztelt mindenkit..
ebből ugye nem lesz bajom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!