Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy abba hadja?

Mit tegyek, hogy abba hadja?

Figyelt kérdés

A történet:

Ha beszélgetünk nevelő apámmal vagy bátyámmal pl: tovább tanulás akkor anyám, mivel nem tud a témához szólni,

akkor teljesen random dolgokat kezd felhozni:

beszélgetünk a tovább tanulásról, elkezdi:

-képzeljétek Fatmagül még nem tudom ki össze jöttek.

Ekkor mondom neki:

Anya, mi most másról beszélgetünk, senkit nem érdekel a török sorozataid!

Erre felkapja a vizet, hogy ő mindig le van sz@#va, őneki fáj a feje, meg hogy mindent megtesz értünk!

Aztán elrohan

Valami ötlet?

2017. júl. 26. 22:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
11%
Nincs sok... Előtte próbáljatok olyanról is beszélni, amihez rendesen hozzá tud szólni.
2017. júl. 26. 22:33
 2/17 anonim ***** válasza:
22%
Mert anyukadnak hianyoznak a kozos beszelgetesek figyelj mar oda ra!
2017. júl. 26. 22:33
 3/17 anonim ***** válasza:
69%

Aki török sorozatokat néz, az már az elhülyülésnek olyan előrehaladott szakaszába lépett, hogy úgysem lehet vele szót érteni.

De azért tehetsz vele még néhány kísérletet pozitív kommunikációval, például próbáld meg őt az elutasítás helyett ilyenkor bevonni az értelmes társalgásba:

Rossz példa:

- Anya, mi most másról beszélgetünk, senkit nem érdekel a török sorozataid!

Jó példa:

- Anya, épp a továbbtanulásról beszéltünk, te mit gondolsz róla? Tűzoltó legyek, vagy katona; netalán vadakat terelő juhász?

A mindennapokban pedig köszönd meg neki például az ebédet, a kaját, legyél vele kedves. Én így szoktam bánni a saját anyámmal. Mindig megdicsérem, amit főz.

Ajánlhatsz neki érdekesebb műsorokat a török agyrohasztás helyett, amelyek jobban épülésére szolgálnak. Meséld el neki, ha valami érdekes, izgalmas hírről, felfedezésről, technikai újdonságról hallottál, olvastál. És így tovább.

2017. júl. 26. 23:11
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Képzeld anya, Fatmagül jelentkezni akar az egyetemre. Szerinted melyikre jelentkezzen?
2017. júl. 26. 23:12
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
De ez nem így működik... Mármint nyilván anyukád is biztosan szeretne veletek beszélgetni és olyan témákat is be lehet iktatni a beszélgetésekbe, amikhez ő is hozzá tud szólni. Ez így rendben is van és ez a normális, hogy a családtagok beszélgetnek, kommunikálnak egymással. Ugyanakkor az borzasztóan idegesítő, mikor éppen egy komolyabb vagy fontosabb témáról szeretnél beszélgetni vagy esetleg tanácsot kérni stb., de mások nem figyelnek oda, nem veszik komolyan. Én is utáltam mindig, mikor pl. én is szerettem volna megbeszélni a szüleimmel, hogy akkor most mégis hogyan tovább, mi lesz stb., de ők oda sem figyeltek és elkezdtek arról beszélgetni, hogy a macska éppen mit csinál vagy, hogy milyen idő van oda kint és egyszerűen soha, semmilyen fontosabb dolgot nem lehet velük megbeszélni. Ez engem mindig kiakaszott és mindig felidegesítettem rajta magamat, szóval meg tudok érteni, hogy téged is zavar. Egyébként anyukád miért nem tud hozzászólni? Azért rengeteget változott az egész oktatás, a képzések, a jelentkezés stb. és azért azok az emberek, akik nem érdekeltek benne nem nagyon tudják, hogy mi hogyan működik és ebben az esetben el is magyarázhatnád neki és akkor ő is megértené. Persze, ha őt egyszerűen nem érdekli, akkor az már más tészta....
2017. júl. 26. 23:14
 6/17 anonim ***** válasza:
12%
Mikor a menszeszt átveszi a klimax, a nők kedve megjön a szappanoperákhoz.
2017. júl. 26. 23:17
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
De ilyen helyesírással nem szándékozol egyetemre menni, ugye?
2017. júl. 26. 23:41
 8/17 anonim ***** válasza:
78%
Itthon is van Fatmagul anyos nezi es ugyanezt csinalja O is. XD Goze sincs mirol beszelunk elkezdi meselni reklam kozbe h most mirol szol es milyen izgalmas... mi meg mondjuk h bocsi de meg minket most sem hozott lazba a Fatma. Es durrog puffog h ez igenis jo sorozat. Folyton sirnak valoban jo lehet >< xD
2017. júl. 26. 23:44
 9/17 anonim ***** válasza:
84%
De am a szulore nem vonatkozik , hogy amig mas beszel nem szolunk bele?
2017. júl. 26. 23:47
 10/17 lencsefőzelék ***** válasza:
77%

* Mit tegyek, hogy abbahagyja?

Mondd neki: Képzeld, Anya, épp a továbbtanulásról beszélgetünk, és arra gondoltam, hogy holnap elkezdem olvasni a Helyesírási Szabályzatot, ez sokkal fontosabb, mint a török sorozataid. Le is töltöm innen:

[link]

Neked is nyomtassak egy példányt? Jobban járnál Te is, ha sorozatnézés helyett művelődnél egy kicsit!

2017. júl. 27. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!