Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sikerlült valakinek az alkohol...

Sikerlült valakinek az alkoholista apját leszoktatni valahogy az italról?

Figyelt kérdés

Sokan mondták, hogy ez nem megoldható. Hátha mégis akad valaki, akinek sikerült.

Már felnőtt vagyok, gyerekeim vannak, elköltöztünk. Sikerült nektek megoldást találni, amivel leszokott az italról?

2018. aug. 22. 14:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

Kulturáltan kell alkoholizálni.A németek,osztrákok,hollandok....leginkább sört isznak.Jóval többet mint mi

Magyarok egy főre lebontva.Mégis az országunk vezet az alkohol listán.

Tudjátok ,hogy miért?Mert a mieink

még megfejelik töménnyel,aztán borral

bármivel.Nem az ízéért issza,mint mondjuk egy német.Csak a hatásért.Itt

jön elő az alkeszség.Csak a beba...

Ez az apud drogja.Sajnálom,de apámnak

a bor volt amíg élt.Ha valaki inni akar akkor inkább sört kellene,0 kísérővel

2018. aug. 22. 16:14
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát az én apám elment még kicsi koromban, hogy együtt igyon egy másik nővel, szóval nincs kapcsolatunk, de bejelölt Facebookon (hagyjuk) és ott látom, hogy egész normálisan néznek ki, elvileg a a Kék Kereszt egyházi csoport segített rajtuk és most már ők segítenek más alkoholistáknak. Szóval ilyen alkesz segítő csoport. Nem feltétlenül hiszem el, hogy olyan hu de jó emberek lettek, de ránézésre már nem tűnnek alkesznak.

[link]

2018. aug. 22. 16:17
 13/18 anonim válasza:
100%
Szint úgy az én apámat se lehet sehogy leszoktatni. Már gyomorbeteg is de nem érdekli nem megy orvoshoz vele. Sajnos ha valaki évek óta iszik akkor már nem lehet semmit se tenni.
2018. aug. 22. 16:18
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a nagyapám volt az, de őt sem sikerült leszoktatni, korán meg is halt, még a születésem előtt. Szerencsére a gyerekei tanultak az esetéből: se az apám, se az öccse nem lett alkoholista.
2018. aug. 22. 16:53
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

Tapasztalatból mondom, az alkoholistától menekülni kell minél előbb. Persze lehet jönni a szent szöveggel, hogy "magára hagyjuk" meg "megérdemli a segítséget". De azt senki nem érdemli meg, hogy az ő függősége miatt tönkremenjen a másik élete.

Apám vagy 20-30 éven át volt alkoholista, kezdve a hétvégi piálástól az év 365 napján részegségig. 50 pár évesen döglött bele.

Legrosszabb helyzetben a gyerekek vannak mindig, hiszen nem ők választották a szülőt, nem dönthetnek, hogy alkoholista terrorjában nőjenek fel vagy szerető, normális családban.

2018. aug. 22. 18:41
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyapámnak voltak alkoholproblémái, évekig ivott, viszont egyszer egy orvos mondta neki, h vagy beültetnek valamit(?), vagy ha így folytatja, meghal. Azután egy kortyot nem ivott:)
2018. aug. 22. 21:18
 17/18 anonim ***** válasza:

Én majdnem a sörivásba haltam bele 34 évesen. Igaz, előtte boroztam is, de a hasnyálmirigy-gyulladásom előtt pár évvel szinte csak sört ittam (attól is alakult ki), de azt a vége felé már ipari mennyiségben, átlag napi 10-12 dobozzal. Sajnos nem volt nekem elég ez a figyelmeztetés, miután kijöttem a kórházból, újra elkezdtem inni, majd újabb hasnyálmirigy-gyulladás. Na, ott mondtam, hogy elég! Ennek lassan 3 éve, azóta egy korty alkoholt nem ittam. Saját erőből, segítség nélkül sikerült abbahagyni.

Kérdező:

Ha apud nem akar leszokni, akkor akár fejen is állhatsz, nem fog! Ezt neki kell eldönteni, mit akar! Ha eldöntötte magában, hogy márpedig inni fog, akkor te nem sokat tehetsz! Azt a csoportot, amit már itt ajánlott valaki, esetleg megpróbálhatod! Én is jártam AA-s csoportba, rajtam nem segített, de ez nem jelenti azt, hogy apukádnak sem fog! Te pedig megnézheted a hozzátartozói csoportot! Nem tudom, mennyire fog segíteni, de egy próbát mindenképp megér! Kitartást és sok sikert!

2018. aug. 22. 23:44
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásokat. Azt így konkrétan nem állítanám, hogy nem akar leszokni. Tudja, hogy ez nem jó, tudja, hogy másnak sem jó. Inkább beletörődött, hogy már így marad, mert józanon hiába tudja, hogy mi a helyes (és tényleg tök normális olyankor és okos is, nem az útszélen lapátolva kereste a kenyerét). De annyira lecsúszott, hogy nem látja a kiutat, ha szeretné is leszokni. Annyira meg van már idős (65), rigolyás, lusta stb., hogy magától akkor se feküdne be egy olyan helyre, ami idegen neki és nem komfortos. Nyaralni sem mentünk vele sehová, csak a nagymamámhoz, mert utál alkalmazkodni másokhoz, idegen helyzetekhez.
2018. aug. 23. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!