Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szolnatok ha a kisgyereket...

Mit szolnatok ha a kisgyereketek a nagyobbik gyerektol pengevel jonne ki?

Figyelt kérdés

Tehat a gyerekek bemennek a szobaba es egyszer pengevel jonne ki az egyik. (A szobaban epp nem tartozkodik senki) Olyannal ami vagdosasra jo. Haragudnatok a nagyobb gyerekre hogy nem rejtette el jobban? Meg hogy azt igerte csak egyszer volt, de folytatta titokban?

A kicsi legyen 3-5 eves a nagy 18.

2018. aug. 12. 19:33
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem haragudni kellene rá, hanem leülni beszélgetni vele. Mert valami oka van, hogy ezt teszi, és tudnia kell, hogy van aki megérti őt és számíthat az emberekre és ilyenkor beszélnie kell, nem pedig menekülni a problémák elől a testi fájdalomba
2018. aug. 12. 19:40
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Megmondanám neki, hogy ne kutasson a testvérénél.

A tesót meg elbeszélgetnék.

2018. aug. 12. 20:04
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Ilyenkor amivel a legrosszabbat teszi a szulo, az a harag. Ha azt erzi, hogy a csaladi hatter tamaszt nyujt szamara, nagyobb esellyel talal mas kiutat a vagdosason kivul... Es ezt azert tudom, mert en is vagdosom magam, es az, hogy a szuleim nem ertenek meg, csak tetezi a bajt :( 20/N
2018. aug. 12. 20:10
 4/10 anonim ***** válasza:
40%

Amúgy remek mintaszülő vagy, ha azt sem tudod, hogy a gyereked vágja magát.

Roppantul fegyelhetsz rá.

2018. aug. 12. 20:15
 5/10 anonim ***** válasza:
24%

Sok mindentől függ mit csinálna egy szülő. Egy biztos. Szépen hangzik leírva, hogy üljünk le a nagylánnyal, és beszélgessünk el, hogy miért vagdossa magát. Ha a kicsinek azon kívül, hogy kihozza a pengét, semmi baja nincs akkor lehet működik a "leülünk" duma. De ha a kisgyerek úgy jön ki, hogy az éles pengével szétvagdosta magát ( azért az a penge elég éles, és egy 5 évestől nem várható el, hogy megértse óvatosan kell a pengével bánni) akkor a legtöbb szülő agya elborul, és tuti két hatalmas pofonnal indítana, hogy a felnőtt lányában annyi felelősségtudat nincs, hogy ne veszélyeztesse a kistestvére testi épségét, főleg ha tudja, hogy mindig beoson a szobájába, és kutat. (hiszen gyerek, kíváncsi) Akinek van kis gyermeke az tudja, hogy a baj nagyon hamar megtörténhet, és igyekszik minden olyan dolgot eltenni =feltenni, elzárni) amit egy gyerek elérhet.

Én személy szerint , szánalmasnak tartom azokat akik vagdossák magukat. Ebben az esetben nem csak szánalmasnak, de önzőnek is, hiszen ebben az esetben látni, hogy csakis saját magával van elfoglalva, eszébe sem jut a kistestvére, hogy bajt hozhat rá.

2018. aug. 12. 20:55
 6/10 anonim ***** válasza:
44%

Haragudni a nagyobbra? Eszembe se jutna.

3-5 éves, bár pont nem mindegy, melyik, de kb már tudja, hogy hova szabad bemenni, hova nem.

Az anyja meg azért van, hogy figyeljen rá.

A nagyobbik gyerek ebben csöppet se hibás.

Az öncsonkítás más. Ha te vagy a nagyobbik testvér, akiről írsz, hidd el, el fog múlni ez az időszak, és ki fogod nőni.

2018. aug. 12. 21:59
 7/10 anonim ***** válasza:
38%

A kérdező a nagyobbik tuti.

1)Szívbajt kapnék, hogy a kicsi véletlenül megvágja magát. Igyekeznék minél gyorsabban elvenni tőle. Megmondanám neki, hogy ne turkáljon más cuccai között, mert nem szép dolog.

2)Ezzel egyidőben mérges lennék a nagyra is, hogy elérhető helyen hagyta a pengét. Illetve, hogy nem tartotta magát a megállapodásunkhoz.

3)Leülnék beszélgetni a naggyal, hogy mire jó ez a vagdosás...hiszen értelme semmi, ettől nem változnak meg a dolgok, próbálja másképp levezetni a feszültségét..stb

Ha mindezek ellenére sem valtozik a helyzet a nagynál, akkor mondanám neki, hogy ezentúl ütni-vagni fogom. Hiszen a vagdosás azert van, h ne érezze a pillanatnyi lelki fájdalmat. Abban én meg segedkezem így, ha másképp nem megy. (igen sajnalom, de egy idő után elgurulna a gyogyszerem)

2018. aug. 12. 23:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Te most az anyuka vagy a testvér vagy? Velem ugyan ez történt..
2018. aug. 16. 02:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Küldd szakemberhez a nagyobbat. Semmiképp nem haragudnék a nagyobbra, hiszen a szobája az ő "vára", így is nagyon sokat kell alkalmazkodnia a kisgyerekhez, azt végképp nem lehet elvárni tőle, hogy minden pillanatban azon gondolkozzon, hogy van egy kisgyerek a házban. Felnőtt vagyok, de mivel nincs gyerekem, én se tudnám, hogyan tegyek gyerekbiztossá egy helyiséget. Azzal a rengeteg bulshittel meg, amit összehordtak a többiek (hogy szánalmas a nagyobbik gyereked, meg verd meg, meg nem tudom, milyen egyéb remek ötleteik voltak) meg jobb lenne, ha nem törődnél, hanem belátnád, hogy a gyerekednek segítségre van szüksége. Volt olyan szobatársam (egyetem alatt, huszonhárom volt, szóval nagyon nem igaz, hogy kinövik), akinek személyiségzavara volt, nem látszott rajta semmi, látszólag semmi kiváltó ok nem volt az életében, ami miatt "logikus" lenne vagdosnia magát egy embernek, mégis csinálta, és ráadásul ő se tudta megindokolni, miért, csak annyit mondott, hogy időnként iszonyatosan utálja magát.
2018. aug. 26. 18:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Na mi lett? Kérlek válaszolj mert nagyon kíváncsi vagyok
2019. jan. 7. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!