Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elso talalkozas az apammal....

Elso talalkozas az apammal. Hogy kellene viselkednem?

Figyelt kérdés

A lenyeg, hogy 4 eves koromban elvaltak anyuek es en azota nem is lattam edesapamat egyeltalan. Most leszek 20 eves 14.-en. Ugy fest, hogy lehetosegem lesz a kozeljovoben talalkozni vele. Mit kellene mondanom??? Nyilvan nem vonhatom felelossegre, nem tamadhatom le, hogy hol volt, miert nem keresett stb. Mi a megfelelo viselkedesi forma? Oleljem meg? Mutatkozzak be??

Fogalmam sincs, mi a normalis viselkedes. Idegenek vagyunk egymasnak, pedig egy verbol valok vagyunk.

Esetleg ha van koztetek olyan, aki ezen atesett mar, az legyszi irja le a tapasztalatait.

Tanacstalan vagyok.

Nyilvan elmondanam neki, mi a helyzet velem, hogy vagyok stb. De mi lesz ha meglatom es zokogni kezdek vagy nem tudom???? O az apam es en nem ismerem! Nem tudom, hogyan reagalnek ra.

Kerlek segitsetek nekem es adjatok tanacsot.

Bocsi az esetleges helyesirasi hibakert.

2018. aug. 11. 01:34
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
82%

Most tuti mindenki le fog pontozni, de nem érdekel!

Én biztos felelősségre vonnák, hogy hol a fenében volt, miért nem foglalkozott velem, és most mit akar, mikor már felnőtt lettem????

Abszolút nem oké ez az egész! Kérdezd csak meg, minden jogod meg van hozzá, hisz magadra hagyott, nélküle kellett fel nőnöd, nem volt ott mikor a legnagyobb szükséged lett volna rá, erre most még a nyakába ugrást? Én biztos nem tenném!!! Mondom ezt úgy, hogy ugyanebben a szituációban voltam, engem is elhagyott apám, találkoztunk párszor, a mai napig nem beszélek vele! Kb ugyanennyi idős voltam mint most te mikor megjelent az életemben, én elküldtem a francba!

Írd meg hogy mi volt, mit mondott, miért hagyott el?

Anyádat tiszteld, ő nevelt fel, nem apád!

Távol tartási végzést meg nem adnak ki hasra csapva, annak oka van!

2018. aug. 11. 09:23
 12/39 anonim ***** válasza:
85%

Most olvasom, hogy nem is ő keres fel, hanem te futusz utána?

Ez abszurd! 😡

2018. aug. 11. 09:25
 13/39 anonim ***** válasza:
65%

Térdelj le, tegyél úgy, mintha görcsösen kapaszkodnál valamibe és amikor közli veled, hogy ő az apád, kiáltsd azt, hogy NEEEEEEEEEEEEEEEEEM! ;) Ha Star Wars fan, akkor többet nem is kell mondanod, egy életre jóban lesztek. :)

Oké, hülye vicc, bocsi...:) Sok sikert a találkozóhoz!

2018. aug. 11. 09:30
 14/39 szántóvető ***** válasza:
75%
a bemutatkozás jó ötlet,egy kézfogás megteszi kezdésnek.fontos hogy ne szólítsd apának az első találkozás alkalmával.mivel vadidegen ezért nyilván nem fogsz zokogni.hol találkoztok és mennyi időt szánsz rá?egyébként legyél szűkszavú és hagyd hogy ő beszéljen.a múltról meg ne faggasd már az első találkozáskor.
2018. aug. 11. 09:35
 15/39 anonim ***** válasza:
52%
De el olvastátok mit irt a kérdező?? Most sem az apja keresi, hanem ő szalad az apja után! Én nem mennék oda!
2018. aug. 11. 09:36
 16/39 anonim ***** válasza:
16%
15 Látszik, hogy semmi érzéked a gyermekekhez, sem a lelkükről fogalmad nincs.
2018. aug. 11. 09:54
 17/39 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező,

Semmiféle ölelgetés nem kell, hiszen számodra idegen ember, pillanatnyilag. Nyujtsd a kezed, normálisan üdvözöld, mutatkozz be, és engedd a másik oldalt kibontakozni. Tedd attól függően, hogy bontakozik ki, mit mond, attól függően hagyd a beszélgetést..

Az anyádat ha elkezdené mocskolni, akkor csírájába folyts el, mert az édesanyád az aki felnevelt, aki nem dobott el, aki küzdött érted, és az egyetlen ember akire valóban számíthattál eddig az életben.

Kérdezd meg, hogy ő mit gondol rólad, meglepődött, hogy esetleg hasonlítasz erre-arra, kérdezd meg mit szeretne tudni rólad stb.

2018. aug. 11. 09:58
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy "megfelelő viselkedési forma". Majd úgy viselkedsz, ahogy jön. Úgy lesz őszinte. Ha zokogni kezdesz, hát zokogni kezdesz, az se baj. Bármi teljesen érthető, elfogadható (hacsak nem mész neki kisbaltával ;-) ). Ő is nagyon hülyén fogja érezni magát, akárcsak te, úgyhogy még az is lehet, hogy ő fog zokogni, ezen se lepődj meg. De az is lehet, hogy vicces pasi, aki majd oldja a te feszültségedet is. Olyan sincs, hogy "mit kellene mondanod". Nem azt mondom, hogy vondd felelősségre, de azért igenis kérdezd meg tőle azt, amit tudni akarsz, hogy hol volt, miért nem keresett meg, stb., mert ki tudja, hogy ha most nem kérdezed meg, akkor egyáltalán lesz-e rá lehetőséged később. Majd adja magát a helyzet. Menj oda, és figyelj rá, az a lényeg, a többi majd jön magától. Remélem, jól fog sikerülni az első találkozás, hogy aztán majd mindketten kapcsolatban is akarjatok maradni egymással. :)
2018. aug. 11. 10:32
 19/39 anonim ***** válasza:
89%

Hagyd, 15-ös. Nála így jött ki az apahiány. Nem erős lett, hanem fut a férfiak után, azok után is, akik leszarják, csak egy kis morzsát hadd kapjon.

Kíváncsi vagyok, ha anya hagyta volna el őt, mennyire lennének itt a számonkérés ellen.

2018. aug. 11. 10:47
 20/39 anonim ***** válasza:
95%

Ha anyukád kintudott költözni külföldre veled és apádnam ég felügyelt láthatása se volt, az azt jelenti, hogy teljesen megvonták tőle a felügyeleti jogot, ez csak nagyon komoly esetekben történik meg pl szexuálisan zaklatott téged, verte titeket, megölt valakit stb. Nyilván valami nagy folog volt, hiszen külföldre menekített téged anyukád

Szóval mielőtt találkoznál vele beszéld meg anyukáddal, mint felnőtt, mi is történt... információkkal menj a találkozóra és nem ölelgetni kell, hanem nyilvános helyen leülni vele és meghalgatni az ő verzióját is

2018. aug. 11. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!