Beteges hogy vele alszom?
Hacsak nem vonzódtok közben egymáshoz szexuálisan, akkor nem beteges.
Viszont nem is normális. Egy 17 éves felnőtt már ne aludjon a szüleivel egyrészt, másrészt az állandó rémálmokra is kellene megoldás.
Menj pszichológushoz.
szerintem nem, de jó lenne már elkezdened leválni. Én nekem is voltak rémálmaim + pszichés betegséggel küzködtem és sokat aludtam a szüleimmel 14-15 éves korom körül. De kezdj el elkülönülni, nem igazán normális ez már
16l
Az önmagában nem beteges hogy a rémálmok ellen megnyugtató társaságot keresel.
Az viszont "beteges" (=mélyebb problémákra utal) hogy állandóan rémálmaid vannak, és erre csak tüneti és ideiglenes kezelést jelent az édesapád társasága. Te is tudod hogy nem aludhatsz örökké vele, lassan felnősz, elmész egyetemre, kapcsolatba kezdesz, különköltözöl, és kénytelen leszel önállósodni, a rémálmok viszont vissza fognak térni, mert nem bogoztad ki hogy mi is a valódi gyökerük, és nem dolgoztad fel a traumát ami kiváltja őket.
Azt javaslom, beszélj édesapáddal és keressetek egy jó psichológust aki ebben segít.
Nem beteges. Ilyesmi mindenkivel előfordulhat.
Meg kell keresni mitől vannak rémálmaid és megoldani a problémát.
Valószínűleg a stressz miatt lehetnek rémálmaim mivel az álmodás segít ezt legyőzni (tudat alatti cucc) ha elmúlik amin stresszelek a rémálmok is el fognak.
A szüleim pedig elváltak és nem érzünk apukámmal szexuális vágyat egymás iránt.
Most kezdtem el vele aludni,eddig soha,ha ez elmúlik úgyis egyedül fogok.
Köszönöm a válaszokat!
Na ez a baj, hogy a stressz nem fog elmúlni. Mármint a konkrét ok ami miatt most stresszelsz minden bizonnyal el fog, de nem lehet stresszmentes életet élni. Nem tudom most min stresszelsz, érettségi, jegyek, családi, baráti, kapcsolati, anyagi nehézség, de ezekhez hasonló stresszhelyzetek mindig lesznek.
A munkahelyeden lesznek nagy határidők, olyan prezentációk, tárgyalások, szakvizsgák amikre felkészülten kell érkezned, lesz hogy összeveszel a pároddal, a szüleiddel, a gyerekeddel, lesz hogy felhalmozódik a házimunka, hogy elfogy a pénz és késel a lakbérrel vagy a számlákkal, lesz hogy kiraknak az albárletedből vagy valami szolgáltató elkezd szemétkedni és erősködni kell, lesz hogy alig alszol, vagy lebetegszel, és elkerülhetetlen hogy legyen olyan amikor ez mind egyszerre esik a nyakadba.
Erre nem az a megoldás hogy mindig várod hogy elmúljon az aktuális stresszkiváltó hatás, mert mindig jön majd újabb. Meg kell tanulnod kezelni a stresszt, ébren levezetni valamivel hogy a pihenésedet ne zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!