Mi volt a 2-3 számotokra legfontosabb dolog, amit a szüleitektől tanultatok?
Azt, hogy soha ne legyek olyan mint ők, tanuljak és legyek nyitott a világra, őszinte, elfogadó, előzékeny, kedves és jóindulatú, már amennyire lehet.
És...mindenekelőtt, hogy válasszak egy nekem megfelelő partnert aki szintén annyira különbözik tőlük amnnyire csak lehet!
Összességében azt, hogy sok tekintetben ne legyek olyan, mint ők. Kítűnő ellenpéldaként szolgálnak, hogyan ne akarjam élni az életemet.
Viszont néhány jó dolgot is tanultam:
1. Pénzt, autót nem adunk kölcsön, házassági szerződést írunk. Nem ciki lekoptatni a rokonokat, ha le akarnak húzni (akár anyagilag, akár érzelmileg).
2. A válás nem szégyen, nem szégyen bevallani, ha egy kapcsolat/házasság nem sikerült.
3. Szülőként kötelességem a lehető legjobb oktatást és életminőséget biztosítani a gyerekem számára a nemétől függetlenül (az én rokonságomban nem divi lányokat taníttatni)
4. Bármilyen voltam, bármit is tettem, a szüleim ajtaja nyitva állt előttem, ezt a hozzáállást szeretném a gyerekeimnek továbbadni
5. Én egy értékes ember vagyok, aki megérdemli a lehetőséget a jobb életre és arra, hogy a saját sorsát irányítsa (a rokonságomban sok gyerek a szülei érzelmi bokszzsákja volt, akire ki lehetett vetíteni a saját nyomorúságos életét)
6. A gyerekekre nem szabad kivetíteni a saját keserűségünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!