Kitagadott az Édesanyám. Ti mit tennétek a helyemben?
Kérdező, ahogy mások is írták, ez csak a te beleegyezéseddel valósulhatott meg. Jogodban állt volna elutasítani, nem aláírni.
Ha szerinted ez kitagadásnak minősül, akkor lényegében írásban hozzájárultál ahhoz, hogy kitagadjanak. Akkor mire fel a panaszkodás, hogy kitagadtak?
Egyébként meg nem tagadtak ki. Ez egy jogszerű intézkedés volt, ami az összes résztvevő beleegyezésével valósult meg.
Én is azt gyanítom, hogy bőven van más is a háttérben, amit nem ísz le. Persze nem kötelező, de abból, amit leírtál, nem az következik, hogy kitagadtak.
Hogy mit tennék? Semmit, lezártnak tekinteném ezt az ügyet és élném tovább az életem.
Privire válaszolva: alapvetően teljesen jogos elvárás volt/lett volna feléd, hogy házrészed van és fizesd arányosan a rezsit. DE! Mivel, ha jól értem, édesanyátok ott él, és ő a haszonélvező is logikusan a ti részeteken, ezért ebben az esetben simán megtagadhattad volna ezt a követelést, ez ugyanis nem aktuális akkor, ha más használja életvitelszerűen a lakást.
Ez független attól, hogy te vagy a testvéred mit dolgozik. Akkor kellett volna a sarkadra állni és utánanézni a jogaidnak, nem bedőlni a "zsarolásnak". Utólag már nem tudsz vele mit kezdeni.
Az érzelmi részét illetően: ahogy írod, anyukád azóta kerül téged, tehát eldöntötték ezt is helyetted. Nem kell velük tartani a kapcsolatot. Az örökség rád eső részét megkaptad, úgyhogy teljesen el lehet határolódni. Gondolom, eddig se volt rózsás a viszony, ha ennyire negatívan nyilatkozol róluk, tehát amúgy is ez a legjobb döntés.
Gondolom, van saját családod, ha gyesről írtál, őket meg le kell ejteni, lezárni, elfelejteni a dolgot.
Érzelmi részről teljesen igazad van, ha fáj! Hogy tartanám-e a kapcsolatot, ezt nem tudom eldönteni, nem vagyok a helyedben.
Szóval kivásároltak (NEM kitagadtak!), most már csak az a kérdés, hogy 1/2 vagy 1/4 részt kaptál?
Bár, ahogy fent írták, anyukád bármikor ajándékozhatja a fél házát a bátyádnak, te viszont így nem kapsz semmit anyai örökségként!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!