Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretnék a párom gyerekei...

Nem szeretnék a párom gyerekeivel élni. Ezt hogy lehet megmondani egy apának?

Figyelt kérdés

Három gyereke van, a kicsik 3 évesek, most mennek majd oviba, a lánya 4 éves. Már találkoztam velük, aranyosak, meg minden, viszont nem igazán rajongok a gyerekekért, 1-2 óra bőven elég nekem velük. Azt persze nem akarom, hogy ő is ennyit foglalkozzon velük, mert nem zavar, hogy programokra viszi őket, vagy ilyenek, de nyilván ha itt élnének, életvitelszerűen velünk, akkor nekem is lenne részem a "kisgyerekes életből". Nekem ez nem hiányzik. Viszont a párom azt akarja, hogy az övé legyen a felügyeleti jog, vagy pedig egyik héten nála legyenek a gyerekek, a másik héten pedig a volt nejénél. Mert hogy ez az otthonuk, sokkal jobb helyen vannak egy olyan házban, ami egy gyerekparadicsom, van saját szobájuk, terük és nem fogja hagyni, hogy egy 8. emeleti panelban nőjjenek fel (a felesége visszaköltözött az anyjához tavasz végén).

Alig vártam már, hogy normálisan együtt lehessünk, mehessünk hosszabb utazásokra, ne 1-2 naposakra, stb. Nem akarom, hogy a gyerekei tönkretegyék ezt... Nem akarok 24 évesen hirtelen úgy élni, mint egy kisgyerekes anyuka, aki játékokat pakol, tízórait készít, gyereket nyugtat. Meg nem bír aludni normálisan, mert hirtelen nem ketten vannak az ágyban, hanem öten. Mert legutóbb ez volt, hogy mind a három gyerek átmászott a mi szobánkba, és inkább mondtam, hogy jó, én alszom máshol. Igen, tudom, hogyha kisgyerekes szülővel kezd valaki, akkor ez is benne van a pakliban. De ő ezt most találta ki, a napokban...

2018. júl. 31. 15:39
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, a gyerekekkel "csak alkalmanként" sem lenne jó, hidd el.

Barátnőmnél látom (elvált férfihez ment). Oké, hogy csak alkalmanként van náluk a lány, de lényegében el van cseszve minden karácsonya, minden húsvétja, minden hosszú hétvégéje, és még a nyári szünetből is 3 hét (+ a kéthetenkénti hétvégék).

Arra meg azért kíváncsi lennék, a barátod akkor is annyira akarná-e a közös gyerekfelügyeleti jogot (vagy magához venni a gyerekeket), ha egyedül lenne, és nem lenne nő az életében, akire alanyi jogon lepasszolhatja a napi piszlicsáré dolgokat, amik a kölykökkel járnak.

Szerintem lépjél, mert így is, úgy is vége lesz. Találsz majd mást.

2018. júl. 31. 18:29
 32/55 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, melyikük lépett ki a kapcsolatból, a párod vagy az exnej? Ha ezt tudnánk, jobban meg lehet saccolni, hogy a párod csakugyan a gyerekeihez ragaszkodik ilyen szinten, vagy a volt feleségét akarja szívatni... mindkettőre van esély, de akár is-is lehet.

Beszéljetek egymással.

2018. júl. 31. 18:45
 33/55 anonim ***** válasza:
20%
Nem szopta be, simán továbblép, annyi fhasz van, mint égen a csillag.
2018. júl. 31. 18:58
 34/55 anonim ***** válasza:
60%

"Anya még csak tavasszal költözött el, te meg már a helyén alszol... No comment" - hmmmmm, azt tudom, hogy a XIX. század közepén azért haragudott Arany Szendrey Júliára - Petőfi özvegyére - mert 2 héttel az egy év lejárta előtt ment újra férjhez...

Azt viszont erősen kétlem, hogy a XXI. században egy szimpla szakítás/válás miatt gyászévet kellene tartani bármelyik félnek is...

A Kérdező meg a párja meg majd eldöntik közösen, hogy hogyan tovább, együtt vagy külön...

2018. júl. 31. 19:05
 35/55 anonim ***** válasza:
46%

“Alig vártam már, hogy normálisan együtt lehessünk, mehessünk hosszabb utazásokra, ne 1-2 naposakra, stb. ”

Hmmm ...tán nem kellett volna házas padival összejönni

2018. júl. 31. 19:29
 36/55 anonim ***** válasza:
44%
35. Tökre igazad van, mindenki oda dugja magát ahova akarja, nem tiltja a törvény. De azért legyen már egy erkölcsi színvonal, ami alá nem megyünk. Nálam ez alatta van...
2018. júl. 31. 19:34
 37/55 anonim ***** válasza:
45%

Mindenki érdekében inkább lépj le.

30eves vagyok, 2eves korom óta van egy Mostoha anyám... Lassan egy éve nem beszélünk, 700kmre laknak, azt sem engedi h Apu felhivjon, azt meg h találkozzunk pláne nem. Oké, apám egy papucs... A nő utalta a gyerekeket, én mióta az eszemet tudom utalom öt. 14 és 18eves köröm között velük laktam, teljesen normális tini voltam(nem ittam, nem csavarogtam) ő a ruháimat nem mosta ki, semmi. KB. Baby sitter voltam, mert az évek alatt kipottyantott 3gyereket is. Nyaralni nem vitték el magukkal sosem. A mai napig mely nyomokat hagyott bennem... Önértékelés, önbizalom 0! 5eve csaladanya vagyok, de ezt szerintem sosem fogom feldolgozni! Ha egy kicsit is úgy érzed nem megy ez neked inkább tényleg lépj ki a kapcsolatból!

2018. júl. 31. 19:55
 38/55 anonim ***** válasza:
45%
én sem akarok gyereket, viszont sose jönnék össze olyannal akinek már van!
2018. júl. 31. 20:01
 39/55 anonim ***** válasza:
59%

37-es, mondjuk azt nem tudom, mit nem lehet azon feldolgozni, hogy nem szeretett az apád felesége 14-18 éves korodban, amikor velük laktál.

Lényegében nem mostohaanyád, mert gondolom, kétévesen nem ő nevelt, hanem az édesanyád. Ő max. bejött apukád életébe, de attól, hogy minden 2. hétvégén volt láthatás, még nem mostohaanya. Valószínű oka volt, hogy mégis velük laktál pont a legzűrösebb kamaszkorban, és nem a saját anyukáddal. Gondolom, nem volt örömünnep apád feleségének sem az a négy év.

2018. júl. 31. 20:43
 40/55 anonim ***** válasza:
20%
Undorító vagy, kérdező. Keress mást a gyerekek és a "párod" érdekében. És az idézőjel nem véletlen. Hányok tőled.
2018. júl. 31. 22:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!