Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik 18 évesen elköltöztek...

Akik 18 évesen elköltöztek otthonról, sikerültek a saját lábatokra állni?

Figyelt kérdés

Nem vernek a szüleim, nem bántanak, tudom lehetne sokkal rosszabb is, de egyszerűen nem jó velük a kapcsolatom. Nem igazán köt hozzájuk semmi, egymással is ridegek és velem is. Egyke lány vagyok és úgy nőttem fel, hogy nem voltak barátaim (mostmár vannak). Minden nap egyformán telt mindig, apa egyik szobában, én a másikban, anya a harmadikban, sosem voltunk egy család. A hangos viták nem mindennaposak, de eléggé gyakoriak, nincs olyan nap, hogy valamelyikük nem kezdeményeznek, annyira agresszív, elkeseredett emberek, hogy az egész életemet megmérgezik. Anyagilag jól állunk, apám mégis szerintem a világ legfukarabb embere, anya pedig nagyon gyerekes, ebből is keletkezik sok vita.

Valahogy nem érzem őket a családomnak, szégyenlem is ezt kicsit. Viszont így azt sem várnám el, hogy ők alapozzák meg a jövőmet. Szeretnék tényleg a saját lábamra állni.

Nem azért írtam ki ezt a kérdést, hogy mások szidják a szüleimet, csak, hogy meghallgassam mások történetét, ki hogyan állt a saját lábára nagyon fiatalon.

2018. júl. 30. 15:06
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Meg sem tudom fogalmazni mennyire jó érzéssel tölti el a szívemet amiket írtok. ❤️ Le a kalappal, egyszerűen annyira talpraesettek vagytok! Igen ti a jég hátán is...

Engem nem hanyagoltak el, nem bántanak, de úgy érzem akármennyire is nehéz jobb lenne felnőtt koromban eltávolodni és nem függni tőlük. Remélem nekem is sikerülni fog, biztos sok tanulás és még több munka de megéri biztosan.

Köszönöm még egyszer!

2018. júl. 30. 23:15
 12/17 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon szívesen írtam le! És nagyon jó látni, hogy még ilyen rendes emberek is vannak gyakorin! Az ilyen emberek miatt ,,élhető" még ez az oldal :)
2018. júl. 31. 02:01
 13/17 anonim ***** válasza:
90%
Nekem jött a szerelem 19 éves koromban, és 20 évesen költöztem össze a párommal (akkor már ő a vőlegényem volt). Én még nappalin jártam egyetemre, ő már dolgozott, jól keresett. Azóta lediplomáztam, lenyomtunk 3 évet külföldön (mindketten a szakmánkban), hazajöttünk, lakást vettünk.
2018. júl. 31. 08:28
 14/17 anonim válasza:
100%

Bár nem volt rossz a kapcsolatom a szüleimmel, 18 éves se voltam mikor leléptem külföldre. Az elején nehéz volt, én is több emberrel éltem együtt, mint az egyik hozzászóló; még egy szobában is többen voltunk. Volt, hogy csak zöldséget ettem, mert az volt az olcsó.

Azóta van egy lakásom Magyarországon, egy ház külföldön, és egy autóm, mondhatni mindig is ilyen életre vágytam.

2018. aug. 10. 03:59
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Saját példám nincs, de a legjobb barátnőm helyzetét el tudom mesélni. 18 évesen költözött el nagy szegénységből, borzalmas családból. Egyedül úgy tudta ezt megtenni, hogy kapott egy kihagyhatatlan ajánlatot egy ismerősétől, protekcióval töredékáron kapott albérletet. Egészen addig úgy volt, hogy egy idős nénihez költözik be, segít neki, cserébe szállást kap.

Viszont az egyetemet és minden továbbtanulással kapcsolatos dolgot fel kellett adnia, non-stop pénztárosként dolgozik, hogy megteremtse magának a pénzt. De boldogabb élete van, mint valaha, viszont nem egy leányálom állandóan melóznia ilyen fiatalon (most 21 éves), alacsony fizetéssel.

2018. aug. 10. 20:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Azok akik írták, hogy házat vettek, hol és hogy tudtatok ennyi pénz összespórolni? Ilyen jó a fizetésetek, vagy hitelt vettetek fel?
2018. aug. 11. 08:58
 17/17 anonim ***** válasza:

Igen, ennyire jo fizetest sikerult elkapni annak idejen.

Plusz a lenyeg hogy nem csak Budapest letezik, videken mar 2 millaert is kapsz normalis hazat, nem mindenki vagyik zsufolt zajos varosi eletre.

2018. aug. 11. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!