Mit tegyen egy szülő ha egy gyermek, úgy válaszol a szülőnek, hogy leszarom a véleményed. Kérdi ezt egy olyan szülő aki azt gondolta, hogy az ő gyermeke sose fog ilyet mondani, mert olyan jónak tartotta?
"Kérdező, mit mondtál a gyereknek, amire így reagált?
"
Tökmindegy, akkor sem beszélhet így, ha vele normális hangon beszéltek. Voltak konfliktusaim a kamaszaimmal, 99%-ban azért, mert a jellegzetes érzelmi hullámzásnak épp a mélyvölgyében voltak, és nem megfelelő stílusban társalogtak velem. Ez a szitu egyszerűen kezelhető, én ilyenkor közöltem, hogy így nem tárgyalunk, ha problémája van, meghallgatom akkor, ha lehiggadt, és képes intelligens módon társalogni. Általában 2 perc alatt helyreállt a rend. Kemény dolog kamasznak lenni, néha még keményebb a szülőjének.:-)
"Azt inkább hagyjuk, hogy a szülőt tisztelni kell, a tiszteletet nem lehet előírni vagy megkövetelni."
Valóban, és értelmes embernek nem is kell, mert magától is tudja, mivel tartozik annak, aki felnevelte. Különösen, ha saját maga felé is elvárja a tiszteletet, holott még nemigen tett érte.
"Valóban, és értelmes embernek nem is kell, mert magától is tudja, mivel tartozik annak, aki felnevelte."
Nem gondolnám, hogy a gyerekem bármivel tartozni fog nekem ezért. Nem szívességből vállalunk gyereket, hanme azért, mert szeretnénk. Kisebb gyerekek szüleitől meg azt hallom, hogy micsoda boldogságot ad a gyerek, előtte nem is volt értelme az életének. Akkor a szülő is tartozik a gyereknek, mert boldoggá tette? Egy jó családban, ahol önzetlenül szeretik egymást a családtagok, fel sem merül, hogy valaki köszönettel vagy hálával tartozik a másiknak, mert. Persze könnyebb lekeverni egyet azzal, hogy "apádat tisztelned kell", mint szeretettel nevelni a gyereket, és jó viszonyt kialakítani a kamasszal.
Én a 8-as véleményét osztom....Kamasz, én is voltam egyszer, velem se volt könnyű, sőt! Tombolnak a hormonok, amivel ők maguk se tudnak mit kezdeni.
Nyelnék egy nagyot, nyilván nem esne jól, de hogy ezért kilakoltassam??!! Max egyszer egy olyan szituban pl mimor kér valamit tőlem, azt mondanám hogy "szarok rá". Szerintem ennyiből leesne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!