Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyámmal szörnyen nehéz...

Édesanyámmal szörnyen nehéz mostanság. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nem tud semmit normális ember módjára kezelni. Kettő "megoldás" van nála a problémákra: bőgés vagy ordibálás, verekedés. Csak ilyen csekélységek, hogy pl. hajnali 1-kor a bejárati ajtó előtt verekednek a bátyámmal, vagy torkaszakadtából rám ordít ha nem egyezik a véleményünk, hogy "mi a f* szért kell kiabálnod?" mikor normális hangnemben beszéltem. Ma pl. bőgve jött haza munkából, mert megjött a menstruációja és véres lett a nadrágja. Idén tölti az 50-et, lassan klimaxolni fog, sokszor nagyon maga alatt van, depressziós, főleg, mikor megjön a menstruációja.

A dolgot tetézi, hogy apám több évnyi munkanélküliség után nemrég kezdett el dolgozni, hulla fáradtan jön haza, és szörnyen kiszolgáltatja magát. A ruhát, cipőt nekünk kell levennünk róla, az ételt, az italt, mindent elé kell tennünk. Egész este eszik, tévézik, telefonozik, majd 8-kor alszik. Bátyám pontosan ugyanolyan, mint apám, mindenben ki kell szolgálni, 17 éves létére anya mossa, szárítja a haját. Annyi különbség van kettőjük között, hogy bátyám nem veszi észre, ha már sok, amit csinál, vagy ha látja, akkor meg még jobban szemétkedik, ezekből szoktak lenni a verekedések. Ennek tetejébe apa mostanság sokat mondogatja nekem, hogy elhagyja anyát, és egy normális, nem idegbeteg édesanyát akar nekem.

Mindig próbálok segíteni anyának, kiveszem a kezéből sokszor a munkát, kivasalok, kimosok helyette, naponta 2-szer kiviszem a szemet, és felsöprök, hetente szoktam porszívózni, ablakot pucolni, felmosni. Sőt, még sokszor összedobok valami kis "ebédet", mire hazaér. Ennek ellenére nem tudok mindent megcsinálni, mert elkezdtem dolgozni, és szeretnék magammal is foglalkozni egy kicsit, velem egykorúak fesztiválozni járnak, nyaralni és strandolni, én pedig robotolok a munkahelyemen, majd itthon is.

Szörnyen nehéz így, mert senki sem töri magát a jobb élet reménye miatt. Sokszor azért imádkozom, hogy bárcsak egy másik családba születtem volna, egy szerető, gondoskodó családba, akik tudnak normális ember módjára élni. Változást szeretnék elérni, de nem tudom, hogyan és miként. Kérem, segítsetek!

2018. júl. 26. 16:35
 1/2 anonim ***** válasza:
80%
Az egyenesseg sok mindenre kepes. Eloszor is anyukad lehet hogy mar klimaxol es azert ilyen viszont azt fel kell ismerni es lehet gyogyszert iratni fel ra es a hangulat ingadozas megszunik. De normalisan beszelhetnel is vele hogy anya ez igy nem lesz jo mert tonkre fog menni a csalad.. vagy valami hasonlo es hat apukad nem annyira rendes... ele van teve a kaja es meg is azt mondja keres neked rendes anyukat lehet amikor telefonozik melle kene ulj es mondd neki hogy te apa en nem akarok masikat hanem hogy normalis legyen ez es tegyunk erte menjunk el hetvegen kozossn kajalni kirandulni. Testvered meg kamasz es idiota sajnos hat o meg majd kinovi de vele is beszelhetnel negyszemkozt hogy mit mondott apukad neked es azt akarja hogy szetmenjenek a szulok vagy nem akkor fejezze be a veszekedest anyukaddal.
2018. júl. 26. 16:42
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ennek tetejébe apa mostanság sokat mondogatja nekem, hogy elhagyja anyát, és egy normális, nem idegbeteg édesanyát akar nekem.

Igen találni is fog mert minden normális nő vágya h egy ilyen heréről huzkodja le a cipot remélem az ironia átjön... :O

2018. júl. 26. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!