Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért nem tudja...

Anyukám miért nem tudja elfogadni a vőlegényemet családtagnak?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttem a párommal, akkor az ő családjának egyből teljesen természetes volt, hogy a családhoz tartozok - evidens volt, hogy mindenhova hivatalos vagyok, ahova a párom is, bármikor bármennyit lehettem náluk, nemsokára kulcsot is kaptam, mindenki nagyon kedves volt velem. Csalási nyaralásnál teljesen alapvetőnek tekintették az elejétől kezdve, hogy én is megyek velük.

Anyukám nem hogy akkor, de még most az eljegyzés óta is úgy kezeli a páromat, mintha nem is tudom, valami kósza kanom lenne, akit egy hete ismerek. Nagyon szűken szabták, hogy mikor jöhet át hozzánk, mindig mondták, hogy bőven elég hetente-kéthetente találkozni. Ha volt nálunk valami ünnepség (szülinap, névnap, karácsony), akkor nem jöhetett át, ha vendégek voltak itt, akkor se. Hétvégente sokszor úgy jöhetett csak át, hogy szüleim elmentek valahova, és előre szóltak, hogy délben mennek, úgyhogy azután átjöhet a párom, de menjen el pl 6-ra, mikorra ők hazaérnek, mert "ne legyen láb alatt".

Most már külön élünk a párommal, aki már a vőlegényem. Az ő szülei csomószor kérdeznek minket, hogy van-e kedvünk ketten velük tartani valami programra, esetleg nyaralásra. Szívesen látnak minket, sőt, van hogy én átugrok hozzájuk valamiért a párom nélkül, örülnek nekem.

A szüleim viszont eléggé mások... még mindig ott tartunk, hogy sok programra csak engem hívnak (pl vendégeik lesznek hétvégén, engem áthívnak, páromat nem), vagy volt, hogy színházba készülve az egyik ajánlatuk az volt, hogy megyünk hárman egy előadásra, vagy maguknak vesznek 2 jegyet egyik napra, nekünk meg 2-t egy másikra.

Mindeközben mindig hangoztatják, hogy milyen rendes, normális ember a párom, és mennyire kedvelik, mégis úgy kezelik, mint egy idegent. Pedig soha nem hordtam haza egymás után az 1 hetes ismertségű pasijaimat, szóval nem erről van szó... és azt hittem, legalább az eljegyzés után kicsit jobban elfogadják majd, de nem :(

Nem akarok örökké választani a párom és a szüleim között, mind a családomhoz tartoznak, és elég nevetségesnek érzem ezt a helyzetet... Lehet ilyenkor tenni valamit? Miért lehetnek ilyenek?

2018. júl. 24. 14:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Ha hívnak névnapi, születésnapi, karácsonyi összejövetelre, vendégségbe, mondd meg, hogy vagy ketten mentek, vagy Te se mész. Egy-kétszer biztos keménynek kell lenni, de aztán meg fog törni a jég.
2018. júl. 24. 16:07
 12/17 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez személyiség függő lehet. Vannak, akik nyitottak, érdeklődők, könnyen barátkoznak, befogadók, a Te szüleid sajnos nem ilyenek, nekik csak a szűk, vér szerinti családtagjaik a fontosak és az se kizárt, hogy észre sem veszik, mennyire kirekesztők másokkal. Azt javaslom, állj a sarkadra és tudatosítsd bennük, Ti együtt vagytok egy "csomag", vagy elfogadják, hogy együtt szeretnétek elmenni hozzájuk, vagy Te sem fogsz elmenni az olyan családi eseményekre, ahol a párodat kívülállónak tekintik, vagy meg sem hívják.
2018. júl. 24. 16:59
 13/17 anonim ***** válasza:
76%
Fogalmam sincs, hogy miért ilyen kretének a szüleid. Érthető hogy nem tudják fiúkként szeretni, hisz nem az, de ez nonszensz. Ne haragudj, de én havi egy alkalomnál többször biztos nem mennék oda, ahol a páromat nem látják szívesen... Még, ha a szüleimről van is szó... Tudod ki menne velük nyaralgatni, mrg színházba.
2018. júl. 24. 17:04
 14/17 anonim ***** válasza:
69%

A 11. és a 12. válaszolóval nagyon egyet értek, hogy csak a pároddal menjél a családod különböző eseményeire! Volt még egy komment, hogy beszélgess el erről a szüleidről. Én azt tudom mondani erre és a te bejegyzésedre (a "csak, mert" szülői válaszok), hogy kérdezz rá a szüleidnél, hogy ha ők a helyedben lennének és a nagyszülők nem kedvelnék édesapádat édesanyád szülei vagy édesanyádat édesapád szülei, akkor ők sem lehetnek egy család és ilyenkor ők hogyan is éreznék magukat.

Annyit tudok mondani, hogy amikor én ritkán a pároméknál vagyok, akkor nagyon kedvesek a szülei és családtagnak érezhetem magamat. Ellenben amikor nálunk van a barátnőm (20\N), akivel már másfél éve vagyok együtt, ők is azt mondják, hogy ne legyen itt sokat. Szóval hasonló a helyzet. Amikor ilyen volt vagy pedig elkezdtek volna veszekedni vele, akkor gondoltam, gondoltunk egyet és elmentünk. Ilyen esetben pár napig nem voltam itthon, akkor pároméknál voltunk, ott segítettem nekik valamivel, ha nem kellett mennem dolgozni. És meglepődtem, hogy néhány alkalom után már nem mondogatták azt fél óra után, hogy nemsokára indul a busza haza vagy az egyetemi kolijához.

Egyébként pedig sok sikert kívánok nektek és legyetek boldogok együtt! 22\F

2018. júl. 24. 18:06
 15/17 anonim ***** válasza:
67%

Ha nálunk ilyen lenne, akkor letojnám az ünnepet és nem mennék el. Vegyék tudomásul, hogy összetartoztok.

Ha ti invitáljátok a szüleidet, akkor mi a reakció? Arra is nemet mondanak? Mert az meg nettó bunkóság lenne a részükről, ha mindig hárítanának.

Amúgy meg felnőtt emberek vagytok, kérdezd meg anyudat nyugodtan, hogy miért nem számol a kedveseddel. Ha nincs ésszerű válasza, egy darabig bojkottáld őket.

2018. júl. 24. 21:55
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Tök egyszerű. Más mentalitású a 2 család. Van összehasonlítási alapod? Úgy értem hogy egy régebbi palidat is így kezelték? Vittél haza korábban rajta kívűl fiút?
2018. júl. 25. 09:36
 17/17 anonim ***** válasza:

Ilyenek, ezt el kell fogadnod. Azt pedig te döntöd el, mikor látogatod meg őket.

Amikor anyám meghalt, akkor már rég együtt laktam a párommal, tizenpár év ismeretség után (dátumokban nem vagyok jó). Akkor is utálta és dehopgy engedte volna be a házba, íghy karácsonyra egyedül utaztam haza az ország túlvégébe. Anyám nekem fontos, szeretem, tisztelem, az igen ritka, de esetenként elég zavaró hibái ellenére. Valahogy én simán túlléptem ezen, ő privát ember, szinte soha nem engedett be a házába senkit (én, mint egyszem gyermeke konkrétan meg voltam kicsit hatva, hogy engem beenged, miután már elköltöztem tőle), miért pont a párom lett volna kivétel, aki neki idegen? Azt ugyan nem értem, mi baja volt vele, mert nagyon jó ember, nálam tuti jobb :) De hát ez van, joga van nem látni soha.

Sajnos nem derült ki, mi történt volna, ha unoka születik. Akkor valószínűleg leültem volna elbeszélgetni anyámmal, hogy mégiscsak egy család vagyunk és nem fogom napokra kettétörni a kis családot az ő irreális vágyai miatt.

Talán azért állok így hozzá, mert nincs kedvem feleslegesen harcolni. Ha ez a véleménye, hát ez (anyám ráadásul ugyanolyan makacs volt, mint én, az ilyenek véleményét extrém nehéz megváltoztatni, márpedig alapból sem könnyű az ilyesmi), végülis én ellavíroztam így is.

2018. júl. 25. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!