A szüleim kutyàja harapòs lett, ès majdnem megkapta a kisbabàm. Fèlek ìgy nàluk nyaralni a gyerekekkel. Mit lehet ilyenkor tenni?
Nem lehet bezárni az ajtót? Esetleg megkötni a kutyát, vagy bezárni, amíg kint vagytok az udvaron?
Én kerek perec megmondanám, hogy ha nem megoldható az elkülönítés, nem megyünk.
A szüleid, nem? Akkor miért nem lehet egyenesen beszélni?
Rohadtul nem hagynám ott a gyereket.
Gyerekkorunkban nálunk is volt ilyen kutya, sajnos megkellet válni tőle. Azóta tudom, hogy a kutyában felborult a hierarchia rendszerhez való viszonya és akkor bizony aggrésszóval rendeli maga alá gyengébbet.
Abból meg nagy baj lehet egy gyermek esetén. Ez nem játék és a nyaralás nem ér annyit.
Most még arra ki se térek, hogy mint anya, hogy és miért mész el nyaralni a babád nélkül.
Számomra ez is is egy felfoghatatlan kategória, de nyilván nem vagyunk egyformák, de abból nem lehet sértődés ha egy anya nem hagyja hátra veszélyben a gyermekét.
Nagyon szerethetik a kutyát.. A Szomszdba is szerették,ja egyszer nem vitték sétálni folyton bevolt zárva este volt kiengedve ötperce mig rohangált,kaukázusi,konkrétan átmentem a szomszédhoz mert aáthivott,hát bekapta a fejem,mázlim volt h nem vette le és apro nyoma maradt,ja és én voltam a hibás ahogy az elozo 5 harapásnál is mindig más volt a hibás,nem a kutyájuk aki ott is a gázdáját is megharapta,hagyjuk h szeretik a kutyát, ahol szeretik ott nem lesz a kutya harapos idegbeteg..
Oda ne vidd a babát..
De, minden szeretet és foglalkozás ellenére is lehet idegbeteg a kaukázusi, mivel hazánkban pocsékul tenyésztik (tisztelet a kivételnek, ha van, én nem ismerek). Nekünk szerencsénk van a miénkkel, abszolút jó kutya, de sok kutyás fórumon olvastam, hogy a kaukázusijuk megvadult-megbolondult vénségére, ami egy 50-70 kg-os állatnál nem túl szerencsés.
Kérdező, én még saját magam se vinném haza, ha otthon vad kutya lenne szabadon engedve, nem még a gyerekem. Az a te felelősséged, hogy a baba ne csináljon olyat, amiért a kutya megkaphatja (ne húzgálja a szőrét, ne idegesítse, stb.), de ha minden indok nélkül harap a kutya, és nem nevelési hiba miatt (az nem öregkorára jön ki), akkor azt sajnos el kellene altatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!