Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehetne elviselhetőbbé...

Hogyan lehetne elviselhetőbbé tenni ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
25 éves férfi vagyok, jelenleg egyetemre járok, mellette dolgozom. Úgy alakult, hogy egy év múlva tudnék elköltözni egy újépítésű lakásba (addigra fog felépülni), viszont egyre inkább zavar az, hogy itthon össze vagyok zárva a szüleimmel és a nagymamámmal. Volt már közületek valaki hasonló helyzetben? Hogy éltétek meg? Hogyan bírkóztatok meg ezzel a feszültséggel?
2018. júl. 22. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Egy év, gondolj erre :)

Nekem 20 évesen volt az az időszak, mikor a lakásszerződés már megvolt - albi barátnőmmel -, de még otthon kellett lennem a "szuper" családommal.

Írtam, olvastam és a költözésen pörögtem. Pakoltam dobozokba, és leszartam, hogyha sértegettek vagy beszólogattak (nem akarták ugyanis, hogy az "ügyeletes csicska, akibe bele lehet rúgni" elmenjen).

2018. júl. 22. 19:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Kedves 1es, köszönön válaszod :) én is erre gondolok. Sajnos (?) nagyon jó viszonyom van a szüleimmel, így nagyon nehéz az elszakadás, mivel nem bírok velük összeveszni, ugyanis nagyon sokmindenben támogattak a mai napig. De igazad van, a legjobb, amit tehetek az az, hogy összeszorítom a fogam, és végigcsinálom még ezt a nehéz egy évet (utolsó év mesterképzés) anélkül, hogy megsérteném bármelyiküket is. Köszi a választ :)
2018. júl. 22. 19:52
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ilyenkor gondolj arra, hogy amúgy mennyire jó és szerencsés helyzetben vagy. Egyetemre jársz, mellette munkád is van, van hol laknod, van szerető családod, jövőre pedig elkezdheted az önálló életet.

Egy napon még nagyon fognak hiányozni a szüleid és a nagymamád is, becsüld meg, hogy most még mind ott vannak neked, és még a kapcsolatotok is jó.

Tulajdonképpen semmi okod a panaszra, mások ennél ezerszer nagyobb gondokkal küzdenek meg nap mint nap.

2018. júl. 22. 20:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves 3as, ez teljesen így van. Ezért sem szeretném egy pillanatnyi szeszély miatt megbántani őket, csak az elmúlt években nagyon keményen hajtottam, aminek meg is van a gyümölcse, viszont agyilag nagyon fáradt vagyok, talán ebből ered ez az idegesség. De visszafogom magam, ennyire nem lehetek gyenge.
2018. júl. 22. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem ertem. Jo a kapcsolatod veluk, de nem biesz egy legterbe lenni veluk?
2018. aug. 7. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!