Miért hozzák szóba mindig azt hogy kamaszodok?
Szerintem 12-13 körül lehetsz. Az anyukád jól cselekszik, lehet, hogy idegesítő de kell. Ha nem akarsz neki erről beszámolni, akkor beszéld meg vele, hogy ezentúl naptárban írod, és ő onnét is megtudja nézni.
Ezt azért csinálja, hogy megtudja, rendesen beállt-e már, illetve nem jön-e meg egy hónapban többször, vagy nem marad-e ki. Mondjuk fiataloknál ez előfordul, amíg rendesen be nem áll, de anyukád csak tudni akarja, hogy nincs-e semmi problémád.
Nálunk csak annyi volt, hogy mikor életemben először megjött, akkor szóltam, és onnantól minden hónapban vette a betétet az anyukám. Sosem beszéltünk róla, soha, de soha. Ez pedig probléma, mert kialakult a fejemben egy tudat, hogy akkor ez a téma tabu. 13,5 évesen, fél évnyi egészséges menstruálás után egyik pillanatról a másikra ömlött belőlem a vér. Azelőtt semmi gonddal nem járt, 3-4 napig tartott, kevés vérrel és fájdalom nélkül. Onnantól kezdve viszont olyan volt, mintha kinyitottak volna egy csapot. Járni sem nagyon bírtam a vérmennyiségtől, a ciklusaim egy hét hosszúak lettek. És nem mertem róla beszélni, inkább tűrtem 5 évig. Szóval én örültem volna, ha megkérdezi legalább egyszer, mert akkor elmondtam volna... De gyerekként magamtól nem mertem ilyenről beszélni, mivel a családom nem nyitott az ilyen témákban. Elég durva volt, hogy mi mindenen keresztül mentem csak azért, mert egyedül próbáltam megoldani.
Úgyhogy ezt bírd ki, gondolom nálatok még friss a dolog, és azért vannak ennyire ráállva. Majd ha megszokott lesz, hogy neked is már megvan nem valószínű, hogy állandóan ezzel fognak zaklatni, mert amúgy a te szemszögedből nézve tényleg baromi idegesítő lehet, mivel ez a magánügyed. De inkább legyen ez, minthogy tabu legyen nálatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!