Szülők akadályozták meg egy református osztályban, hogy a fogyatékkal élő gyerekek rákerüljenek a tablóra. Mi a véleményetek?
Az a baj, hogy annyira hiperszenzitív már mindenki, hogy akár a fordított helyzetből is lehetne cirkuszt csinálni...
Ha 1 tablóra kerülnének fel a diákok, akkor meg azon menne a vita, hogy a fogyatékos tanulók nem is "érdemlik" meg a saját tablót? Milyen jogon rakják be őket más osztályhoz?
(azt amúgy mindenki elfelejti, hogy az tablókon nem csak az osztály diákjai vannak hanem a tanárok is. Gondolom a speciális osztálynak esetleg más tanárai voltak, így megint felmerül a kérdés, hogy hogy is kellett volna "mixelni" a két tablót.)
Minden osztálynak joga van saját tablót csináltatni a saját diákjaival és tanáraival. Meg lehet nézni a régi tablókat, ez azokon is így volt... Nálunk a méretre vonatkozóan egy maximum határ volt megszabva, de minden osztály anyagi helyzetétől és ízlésétől függően dönthetett a tabló alakjáról/tematikájáról stb...
Szóval ez tipikus példája a "csináljunk problémát a semmiből" szituáció esete...
""Nem egyenértékű egy magát ellátni képtelen ,állandó felügyeletet igénylő ,másra rászoruló szellemi fogyatékos egy ép emberrel" MÁREDIG DE."
Atomerőmű diszpécser vagyok. Hozd ide a fogyatékos ismerősödet! Ha egyenértékű velem, szivesen átadom neki a helyem 10 percre. De csak ha Te mellettem maradsz idebent. Bármi történik is!
Értem, hogy mit akarsz ezzel az egyenértékű szöveggel, de nincs igazad. Egyenértékű olyan viszonylatban, hogy nem kell őket kisemmizni, ők is ugyanúgy emberek, mint bárki más. De a valós életben nem egyenértékűek, mert speciális ellátásra van szükségük.
Volt fogyatékos osztálytársam, egyszerűen nem volt oda való. Semmi problémám nem volt a személyével, el szoktam vele beszélgetni, de mentálisan egy ovis szintjén volt, aki szenvedett a középiskolai anyaggal. Mindenből megbukott volna, de a tanárok jobb jegyet adtak neki, hogy átmehessen. Teszteket sose írt, feleltetni őt nem lehetett, házi feladatot nem kaphatta azt, amit mi. Sajnálom, de az ilyeneknek semmi keresnivalójuk egy rendes iskolában. Neki is sokkal jobb lett volna, ha egy speciális iskolába tették volna őt, de a szülei nem akarták őt kirekeszteni a fogyatékosok közé... El kellene fogadni, hogy a fogyatékosoknak igenis más nevelésre van igényük. Ha erőszakosan össze akarod a kettőt zárni, az csak mindkét félnek árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!