Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők akadályozták meg egy...

Szülők akadályozták meg egy református osztályban, hogy a fogyatékkal élő gyerekek rákerüljenek a tablóra. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
[link]
2018. júl. 11. 17:10
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
18%
"Nem egyenértékű egy magát ellátni képtelen ,állandó felügyeletet igénylő ,másra rászoruló szellemi fogyatékos egy ép emberrel" MÁREDIG DE.
2018. júl. 11. 21:09
 22/43 anonim ***** válasza:
95%

Az a baj, hogy annyira hiperszenzitív már mindenki, hogy akár a fordított helyzetből is lehetne cirkuszt csinálni...

Ha 1 tablóra kerülnének fel a diákok, akkor meg azon menne a vita, hogy a fogyatékos tanulók nem is "érdemlik" meg a saját tablót? Milyen jogon rakják be őket más osztályhoz?

(azt amúgy mindenki elfelejti, hogy az tablókon nem csak az osztály diákjai vannak hanem a tanárok is. Gondolom a speciális osztálynak esetleg más tanárai voltak, így megint felmerül a kérdés, hogy hogy is kellett volna "mixelni" a két tablót.)

Minden osztálynak joga van saját tablót csináltatni a saját diákjaival és tanáraival. Meg lehet nézni a régi tablókat, ez azokon is így volt... Nálunk a méretre vonatkozóan egy maximum határ volt megszabva, de minden osztály anyagi helyzetétől és ízlésétől függően dönthetett a tabló alakjáról/tematikájáról stb...

Szóval ez tipikus példája a "csináljunk problémát a semmiből" szituáció esete...

2018. júl. 11. 21:13
 23/43 anonim ***** válasza:
84%
Jajj 22-es, lenne sírás rívás, ha valóban egyenlőként lennének kezelve a fogyatékosok az átlag emberekkel. De felőlem lehet. Azt a sok állami támogatást amit a fogyatékosok kapnak az átlag ember meg nem, biztos máshol is fel tudják használni. És nyilván a mindenféle kedvezményekre sem tartanak igényt, hisz az is diszkrimináció. Csak ugye az pozitív, akkor érdekes nem verik az asztalt.
2018. júl. 11. 21:16
 24/43 anonim ***** válasza:
7%
19: a szakma nem ismer olyan kifejezést, hogy szellemi fogyatékos. Tehát nem vagy szakmabeli, így talán van mentséged arra a sok ökörségre, amiket ide okádtál a több komment alatt.
2018. júl. 11. 21:18
 25/43 anonim ***** válasza:
94%
Mi nem tetszett? Úgy egész konkrétan?
2018. júl. 11. 21:23
 26/43 anonim ***** válasza:
88%
Jól tették! Én se akartam volna olyat nézegetni a tablónkon, aki nem tartozott az osztályhoz. Milyen alapon? Ennyi erővel akkor a sarkon kéregető csövi bácsi is rajta lehetne. Meg akkor tegyünk rá pár alsóbb évest is, hogy érezzék, hogy befogadtuk őket.
2018. júl. 11. 21:37
 27/43 anonim ***** válasza:
94%

""Nem egyenértékű egy magát ellátni képtelen ,állandó felügyeletet igénylő ,másra rászoruló szellemi fogyatékos egy ép emberrel" MÁREDIG DE."

Atomerőmű diszpécser vagyok. Hozd ide a fogyatékos ismerősödet! Ha egyenértékű velem, szivesen átadom neki a helyem 10 percre. De csak ha Te mellettem maradsz idebent. Bármi történik is!

2018. júl. 11. 21:39
 28/43 anonim ***** válasza:
40%
24 egy egészséges ember megtudja keresni a pénzt magára . egy beteg nehezebben. de ettől ugyannyit érnek.
2018. júl. 11. 21:41
 29/43 anonim válasza:
87%
Én ebbe a suliba jártam régen... :o Szerintem fel van fújva a téma...
2018. júl. 11. 22:02
 30/43 anonim ***** válasza:
95%

Értem, hogy mit akarsz ezzel az egyenértékű szöveggel, de nincs igazad. Egyenértékű olyan viszonylatban, hogy nem kell őket kisemmizni, ők is ugyanúgy emberek, mint bárki más. De a valós életben nem egyenértékűek, mert speciális ellátásra van szükségük.

Volt fogyatékos osztálytársam, egyszerűen nem volt oda való. Semmi problémám nem volt a személyével, el szoktam vele beszélgetni, de mentálisan egy ovis szintjén volt, aki szenvedett a középiskolai anyaggal. Mindenből megbukott volna, de a tanárok jobb jegyet adtak neki, hogy átmehessen. Teszteket sose írt, feleltetni őt nem lehetett, házi feladatot nem kaphatta azt, amit mi. Sajnálom, de az ilyeneknek semmi keresnivalójuk egy rendes iskolában. Neki is sokkal jobb lett volna, ha egy speciális iskolába tették volna őt, de a szülei nem akarták őt kirekeszteni a fogyatékosok közé... El kellene fogadni, hogy a fogyatékosoknak igenis más nevelésre van igényük. Ha erőszakosan össze akarod a kettőt zárni, az csak mindkét félnek árt.

2018. júl. 11. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!