Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám homofób azt mondta ha...

Anyukám homofób azt mondta ha kiderül, hogy meleg vagyok kidob othonról?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Minap beszélgettem anyukámmal a melegekről, mert kiakadtam deríteni, hogy hogy reagálna arra ha megtudná hogy meleg vagyok. Márpedig ez a helyzet. Eddig nagyon jó volt a kapcsolatunk szinte mindent megteszéltunk egymással. Nem akarom , hogy ez a kapcsolat nagyon megromoljon de félek , hogy tényleg kidobna. Esetleg van valami ötletetek ,hogy hogy tudnám beadagolni neki? Vagy felejtsem el és hazudozzak tovább?

Előre is köszi a válaszokat . 17/L

2018. júl. 2. 20:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Én hetero vagyok és 20 éves, de anyámék azt hiszik, hogy nem volt még barátom, meg még szűz vagyok. Nem kell mindent a szülők orrára kötni, ên sem meséltem a kapcsolatomról és a szexuális életemről semmit nekik, de nem véletlenül.
2018. júl. 2. 22:52
 12/20 anonim ***** válasza:
64%

Ne mondd el, főleg ne most.

Majd ha lesz már egy komoly kapcsolatod, akkor állj elő vele.

2018. júl. 2. 23:20
 13/20 anonim ***** válasza:
55%
Legalább látod, hogy anyukádra 18 éves korodtól nem érdemes időt pazarolni. Ha nem fogadja el, nem dől össze a világ, nem vagy köteles pazarolnod az energiádat egy intoleráns emberre.
2018. júl. 2. 23:26
 14/20 anonim ***** válasza:
74%

Ha még csak kidobna... de még otthon élsz, megkeserítené az életedet.

Csak akkor mondd el, ha már BIZTOSAN el tudsz menni otthontol és vissza sem kell térned sosem.

Anyád korlátolt, sajnos...

2018. júl. 3. 08:15
 15/20 anonim ***** válasza:
10%
Azért arra kiváncsi lennék, hogy azok, akik itt olyan vehemensen támadják az anyát mit tennének, ha belekerülnének egy ilyen szituációba. Könnyű itt névtelenül osztani az észt, korlátoltnak nevezni bárkit, rendőrségre küldeni a lányt, de ha egy szülő ebbe a helyzetbe kerül az azért egészen más tészta. Nem mondom, hogy kidodnám a gyerekemet, de rettenetesen szomorú lennék, ha ezzel állna elém és nagyon nehezen tudnám feldolgozni, és biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még nagyon sokan lennének így, bármit is mondanak itt.
2018. júl. 3. 11:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: azért, mert te így gondolod, ne vetítsd rá a többi válaszolóra.

Én legfeljebb azért lennék szomorú, mert így nehezebben találna párt (feltéve, ha akarna), meg néhány primitív homofób ember miatt hátrány érheti. De ezt leszámítva mégis mennyiben érintene engem a dolog? Miben változna a kapcsolatom a gyerekemmel? Ugyanúgy szeretjük egymást, ugyanúgy éljük az életünket. Az, hogy fiúval vagy lánnyal alszik, vagy milyen nemű embert mutat be párjaként, abszolút részletkérdés.

2018. júl. 3. 12:47
 17/20 anonim ***** válasza:
8%
Igen bizony,süljön le a bőr a pofájáról mert szegény nem tud azonosulni ezzel a helyzettel. Szégyellje csak magát mert ilyen világot élünk sajnos.👏👏👏👏👏👏
2018. júl. 3. 13:10
 18/20 anonim ***** válasza:
60%

Azért van abban is valami amit a 15-ös válaszoló írt...

Mi a férjemmel kb. a homofób ellentétei vagyunk (én segítettem a családnak elfogadni azt, hogy az unokatesóm meleg, és a párját befogadni a családba, a férjem legjobb barátja meleg, nekem 2 kollégám is meleg, és nagyon jó kapcsolatban vagyunk, még a pasikról is beszélünk), de nemrég beszéltünk róla hogy mi lenne ha a mi gyerekünk állna elő ilyennel, és arra jutottunk, hogy igenis csalódottak lennénk, nem örülnénk neki, fura lenne. Emiatt mi nyilván nem dobnánk ki a gyereket, sőt, mi támogatnánk mindenben, és ugyanúgy áthozhatná a párját mintha heteró lenne, de azért higgyétek el hogy más ebben lenni mint kívülállónak.

A kérdésre pedig:

akkor mondd el, mikor már komoly kapcsolatod van, addig felesleges stresszelni anyukádat (és magadat) emiatt. Ha megvan életed szerelme, akkor őt úgy mutasd be mint a párodat, és kész. Addig pedig ha át akarsz hívni lányokat akkor mondd azt hogy barátnők, és csak egy csajos este lesz, nem randi :D

2018. júl. 3. 13:47
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy mégis mi a rossebért lennétek szomorúak? Mi a fészkes fenéért baj az, ha valaki a saját genitáliáival megegyező genitáliájú embert szeret? Senkinek semmi köze hozzá. Legyen a párja is jó ember, oszt helló.
2018. júl. 3. 15:23
 20/20 anonim ***** válasza:
50%

Miért lennének szomorúak? Mert tudják, hogy a mai világban a pride és hasonlók ellenére sem könnyű melegnek lenni. Bizonyos munkakörben pl el sem mondhatja, mert nem néznék jó szemmel (pl tanár). Tudják, hogy nálunk az emberek többsége még mindig homofób, és a szomszédok is összesúgnának a hátuk mögött mindig stb. És ott a gyerek téma. Vagy nem lenne gyerekük, vagy el kéne titkolniuk, hogy nyugodtan vállalhassanak. És később majd a sok önjelölt segítő a gyereket akarná "kimenteni" ebből a helyzetből és jelentgetnének őket fel vagy tudom is én. Beszólnának neki, mert két anyja/apja van stb.

Ezért lenne szomorú. Más kérdés, hogy a szomorúság ellenére sem dobnám ki soha a gyerekemet, hanem támogatnám.

2018. júl. 14. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!