Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elengednétek 16 éves...

Ti elengednétek 16 éves fiatokat a barátjával, aki 18 éves Amerikába?

Figyelt kérdés
A barátjának a rokonához mennének 3 hétre, aki velük egyidős. Másfél éve ismeri a barátját, illetve a rokona is volt Magyarországon 2 alkalommal, akkor ismerkedtek össze.

2018. júl. 1. 05:22
1 2 3 4
 21/34 anonim válasza:
69%

Elengedtek a szüleim, 4 hetet voltam kint a legjobb barátnőmmel az ő apukájánál (kettős állampolgár) 16 évesen először. Hatalmas élmény volt, azóta is megyek/megyünk évente legalább egyszer az Államokba.

Hogy féltettek-e a szüleim? Igen, borzasztóan. Anyukám mondta, hogy minden éjszaka a telefon a füle mellett volt, ha bármi baj van, azonnal ébren legyen (mondjuk Budakesziről nem tudom, hogy akart volna segíteni:) ). Naponta beszéltünk legalább 30-40 percet, folyamatosan küldtem nekik a képeket, videókat és látták rajtam, mennyire jól érzem magam. Önállósodtam is akkor eléggé, így visszagondolva. Szerintem ennek is köszönhető, hogy rá egy évre kiengedtek Ausztráliába, Sydney mellé egy tanévre, cserediákként.

Viszont! Én a legjobb barátnőmet szinte születésem óta ismerem, a családjaink is jóban vannak, összejárnak ők is a mai napig. A szüleim ismerik a barátnőm apukáját is, tudták, hogy megbízhatnak benne, vigyázni fog rám is, mint a saját lányára. Szóval szerintem fontos az is, hogy tudták, nem a vakvilágba megyünk, hanem beszéltek a barátnőm apjával előtte. A lányom nemrég született, így most simán mondom, hogy igen, elengedném és nem fosztanám meg egy ilyen lehetőségtől. De előtte beszélnék azokkal, akikhez kiutazna, számítana az első benyomás is, valamint, hogy mennyire bízom abban az emberben, akivel utazna.

2018. júl. 1. 14:21
 22/34 anonim ***** válasza:
0%

Te emberismereteden alapul. Ha a gyermekemnek barátja van, nekem is varátom, s így ismerem.

...

2018. júl. 1. 17:23
 23/34 anonim ***** válasza:
84%

szerintem teljesen más, ha valaki szervezett körülmények között megy ki egy évre cserediákként tanulni, mint ha egy 18 éves szintén magyar "felnőttre" van bízva utazás alatt, utána meg három hétig egy olyan amerikai tinédzserre, akit életemben kétszer láttam!

Elég tapasztalt utazó vagyok, jóval idősebb is vagyok, éltem többször külföldön, Ázsiában is voltam, de az USA-ba én is csak nagyobb előkészületek után mennék.

Szóval nem, nem engedném el. Nem azt a világot éljük, hogy később ne lenne alkalma 3 hétre akármikor kimenni, ha a pénz megvan rá.

2018. júl. 1. 18:09
 24/34 anonim válasza:
26%
Nyilván az amerikai tininek is vannak szülei, nem egyedül él kint. Ezért beszélnék a szülőkkel is.
2018. júl. 1. 18:15
 25/34 anonim ***** válasza:
76%
16 evesen nem engednem Europan kivulre. 18 evesen mar talan. Foleg nem egy altaluk megszervezett utazasra. Az azert mas, ha diakcsere program keretein belul megy, mert akkor nincs mas dolga, csak menni, de igy rengeteg mindre kell NEKI figyelni. Ha valami gond van, mar Nyugat-Europa is nehez az ember utan menni, nemhogy Amerikaba.Egyebként birom, mikor idekommentelik, hogy biztos irigyek vagyunk. Na ne rohogtess mar! Egy felelossegteljes dontes miota irigyseg? Mindenki odamegy, ahova akar, a kerdezo a velemenyunket kerdezte, mi meg leirtuk.
2018. júl. 1. 21:45
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
A lehet legegyszerűbb kérdések feltevésekkel kell a választ szerintem megkeresni: Miért ne lásson a gyerekem világot? Lehet, hogy az teszi boldoggá? Miért ne legyen boldog?
2018. júl. 1. 22:13
 27/34 anonim ***** válasza:
58%

3 hét úgynevezett boldogság elég sok áldozattal járhat, ha valaki ész nélkül utazik. egy 16 meg 18 éves pedig a legtöbb esetben nem éppen észszerűen és felelősségteljesen fog gondolkodni.

A kérdésben pedig nem az szerepel, hogy a fiatal amerikai a szüleivel lakik. Amerikában más a módi, sokan 18 évesen elköltöznek otthonról, ha nem a legtöbben. Nem úgy tűnik a kérdésből, hogy mami-papi ott lesz a sarkukban. De ha így is lenne, én már az utazást is nagy rizikónak tartom, pláne átszállással, stb.

2018. júl. 1. 22:57
 28/34 anonim ***** válasza:
80%

Ha egy rokonhoz menne vagy tenyleg gyerekkori barat szuleihez akiket ismerek jol, rendesen es a fiam megbizhato, normalis, erettebb gondolkodasu akkor meggondolnam. De igy nem. Amerika oriasi es tul messze is van! 16 evesen kiskorukent csak igy nem mernem. Persze fugg a szemelyisegetol is, mennyire komoly, megbizhato stb.. de a 16-ot fiatalnak tartom ehhez alapbol.

Nem kotelezo ennyire tavolra menni hogy barmi baj tortenjen de fokozottabban no a kockazat a sokka hoszabb utazas, az atszallasok, a sokkal nagyobb lelekszamu terulet, az idegen kornyezet es szokasok, az idegen nyelv ( nem tudom mennyire beszel angolul) stb... stb.. miatt.

16 evesen engem tini diszkoba alig akartak elengedni anno.. nemhogy Amerikaba...

egy 16 evesnek elettapasztalata sincsen. Felismerni helyzeteket, embereket, ki az aki tenyleg jo szandekkal kozeledik es ki az aki nem. Es lehet bedol valami mezes-mazos beszedu es kulseju egyennek baratkozas cimen es tortenik valami tragedia vagy valami incidens. Barmi.

Szerintem plane egy ekkora utazaskoz meg kell erni. Nagyjabol ki kell ismernie magat az emberek kozott, jo emberismerettel vagy tobb tapaztalattal kell rendelkeznie hogy kiszurje az esetlegesen rizikos helyzeteket, embereket hogx azan ne egy remalomma valjon az egesz.

Nem tudom volt e mar kulfoldon en igen, 1-2 evet es sokkal kiszolgaltatottabb az ember megha tudja is a nyelvet. Mert alapesetben par emberen kivul tok egyedul van ott kint. Barmi van magara van utalva.

Lehet nem lenne semmi es persze ertem hogy vagyik ra, nekem is almom Amerika. De a szulo felelossege a merlegeles a kockazatok felismerese es aszerint meghozott dontes.

2018. júl. 3. 07:50
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
igen
2018. júl. 6. 21:07
 30/34 anonim ***** válasza:
17%
18 évesen még nagyvárosokban sem mehetek 1 félnapra😂😂😂
2018. dec. 4. 23:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!