Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családban is ilyenek a...

Más családban is ilyenek a gyerekek, vagy ez csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
Nekem nincs testvérem,nem tudom hogy működik egy több gyerekes család,ezért kérdezem.Van egy férfi ismerősöm,aki nagyon vékony.A gyerekeinek teríts-meríts van,mindent megkapnak,kaja terén is mindenféle csoki,nasi,amit akarnak.Néha van 1-1 olyan mondata hogy vesz magának valami édességet,persze többet hogy mindenkinek jusson,de neki soha nem marad,mert nem hagynak belőle.Tehát azt veszem ki a szavaiból,hogy általánosságban hiába vesz pl. mind a 6 személyre pl. 6 darab valamit,az övét is megeszik.Ebből nekem az következik,hogy nincsenek tekintettel az apjukra.Ez már csak azért furcsa nekem,mert mikor gyerek voltam,és maradt egy darab bundás kenyér,mindig megkérdeztem anyámat hogy meg akarja-e enni,másokat is szem előtt tartottam,nem faltam fel mindent.Nálatok ez hogy működik vagy működött ?
2018. jún. 29. 11:33
1 2
 11/18 Metionin ***** válasza:
64%
Családfüggő. Én ugyan egyke vagyok de nekem is kérdeznem kellett mindig hogy kaphatok-e ebből vagy abból. Pl. ha láttam hogy anyám betesz a fiókba egy tábla csokit, akkor nem nyúlhattam hozzá csak úgy. Eszembe se jutott volna. Tesóknál szeritem ez fontos lenne, mert alapból eggyel kevesebb ok lenne a balhéra ha ki van osztva hogy kinek mennyi csoki jár. Nálunk amúgy apám az aki mindent megeszik anélkül hogy eszébe jutna hogy esetleg más is enne majd. De neki az a felfogása hogy övé a ház, mi csak nála lakunk, ő annyit ehet amennyit akar. Így hamar rászoktunk, hogy ha pl. anyám süt egy tepsi sütit akkor magunknak el kell belőle dugni mert ha apám nekiesik a tepsinek, akkor üresen fogja visszaadni.
2018. jún. 29. 13:59
 12/18 anonim ***** válasza:
92%
Mi ketten vagyunk tesók, igaz már kirepültünk. Nálunk úgy működött, hogy pl. ha kaptunk 1-1 tábla csokit akkor tudtuk, hogy 1-1 jár, de ha elfogyott az egyikőnknek megkínáltuk a másikat. Persze kis csokikat nem, azt mindenki ette a sajátját. Mindenki a maga szobájában tárolta a nasit. Süti mindig minden vasárnap van otthon. Aki eszik eszik aki nem meg nem. Nem könyörgünk, hogy egyél már, mert te 2 szelettel kevesebbet vettél. Túró rudi, tejszelet stb. csomagostól vesszük, szintén a hűtőből az eszi aki akarja. A szüleink úgy vásároltak, hogy többet vettek, ha ők is enni akartak. Szóval sohasem számoltuk ki miből mennyit eszik. Névnapra bon-bon stb. az más, abból megkínáltuk a másikat és betettük a szobánkba magunknak.
2018. jún. 29. 14:05
 13/18 anonim ***** válasza:
40%
Sosem éltem akkora nyomorban, hogy számolni kellett volna az ennivalót (bármilyet). Vagy hogy faljak, mert éppen van mit. De ha bármikor ilyen helyzetbe kerülnék, egyértelmű lenne, hogy amíg a gyerekem nem lakott jól, én csak az éhenhalás elkerülése végett eszem. Nagyon betegnek tartom a kérdést.
2018. jún. 29. 14:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is általában a gyerekek eszik meg a férjem nasiját. Nem azért mert eleszik előle, hanem mert a férjem nem eszi meg azonnal és amikor már 3-4 napja áll a hűtőben/szekrényben a cucc, a gyerekek megkérdezik, hogy megehetik-e és a férjem majdnem mindig odaadja nekik.
2018. jún. 29. 16:01
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi hárman vagyunk (növérünk kirepült már). Míg kicsik voltunk mindig úgy osztottuk el az édességet hogy a szüleinknek is maradjon. Soha nem voltunk erre kérve vagy nevelve, egyszerűen tudtuk hogy a szüleink nem kérnének vagy inkább nekünk adnák és így akartunk kedveskedni. Ez mái napig így van. Tudjuk hogy ha maguknak veszik is bármikor nekünk adnák. Nem tudom hogy a testvéreim hogy vannak vele, de én egyszerüen nem szeretném hogy a szüleimnek még erről is le kelljen mondania miattam.
2018. jún. 30. 01:14
 16/18 anonim ***** válasza:
60%
Ilyen szintű önző tahók minden családban vannak, a felnőttek között is, csak ők már nem biztos, hogy csokival csinálják ezt. Ők is gyerekből lettek... Nem vagyunk egyformák. Van, akinek mondani se kell már gyerekként sem, hogy másra is gondoljon, míg van, akit meg kell erre tanítani, és vannak, akiknek ha mondod, akkor se lesz foganatja, mert úgy van vele, hogy "csak az a nő foglalt, akin épp fekszenek", ami ott van parlagon, az szabadrablás tárgya, ha neki épp mind kell, akkor gond nélkül megeszi/elveszi. Sajnos felnőttben is van ilyen, és nemcsak édességgel csinálják...A kérdésedre válaszolva: normáliséknál ez utóbbi kategória nem tolerálható, és engem zavar gyerek és felnőtt estében is. Gyereknél kifejezetten fontos lenne, hogy ne neveljenek kiskirályt, akinek mindent lehet (lehet, hogy most nem kell a csokim, de másfél hét múlva pont jólesne, ha benyúlok a szekrénybe, és elmajszolhatom), az ilyen felnőttet meg kerülöm.
2018. jún. 30. 05:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez nem tekintet hanem nevelés kérdése. Nálunk az a szabály, hogy ami a hűtőben van azt eheted. Az édességek meg nekünk voltak szánva, a szüleim nagyon ritkán szoktak enni akkor mondták, hogy hagyjunk nekik is. Szóval ha 4 túrórudi van a hűtőben nálunk az volt az alap beállás, hogy kettő az enyém kettő a tesómé.

Az, hogy apuka nem eszik nem a gyerek hibája. Ha tényleg zavarná a dolog akkor máshogy tanítaná a gyerekeit.

2018. júl. 1. 21:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, mekkora gyerekekről van szó.

Ovis koromban, ha anyával mindegyikünknek volt egy csokija, gyorsan megettem az enyémet, hogy az övéből is kapjak. Ekkora korban normálisnak találom. 15-16 évesen pl már nem.

De hidd el, apuka ha akarná, megenné a részét. Minden szülő inkább a gyereknek adja, ez így normális. Nem azért lehet sovány, mert nincs mit ennie.

2018. júl. 1. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!