Anyám megint terhes?!

Figyelt kérdés

A szüleimmel együtt élek, 21 éves vagyok.

Jelenleg még tanulok.

Van 2 testvérem. A kisebbikkel, a lány tesómmal egy szobánk van. A fiú külön van, s van egy szobája anyuéknak.

Nagyon nehezen élünk, sokszor napról napra.

Anya 10 éve nem dolgozik, mióta a kisebbik tesó meglett. Reggelente, én keltem, etetem ruházom, én vittem óvodába suliba, én tanultam vele,ha beteg volt orvoshoz vittem. Sokszor nehéz volt mert van itthoni munka is, ami rendszerint nincs kész soha. Anya legfeljebb ha felmos felseper az is csoda, vagy megvár azzal is. Ebéd meg pláne majd este akkor készül ha kiveszem belőle este énis a részem. Apa dolgozik.

Igazából nekünk nincs hely és nem akarom megint az én nyakamra szüljön.

Van egy párom, anyu tudta jól hogy összeakarok vele költözni nem sokára mert szeretnék már én is lassan családot. De nem tehettem mert amit keresek diákmunkával, címszóval lakásfelújitásba megy.

Most meg megtaláltam a papirokat anyám 12 hetes terhes.

Azért rosszul esik hogy azert veszi el a penzt hogy neki tovabbra se kelljen semmit se csinaljon de mindig en vagyok a rossz itthon. Aki semmit se tesz. Pedig jeles tanulo vagyok es ami erombol kitellik azt megis teszem.

Egyszeruen en nem tudom mit csinaljak de nem akarok kis testvert. Tudta jol felre akartam volna rakni azt a penzt, de ehelyett egy 1000res nem maradhat nalam es mar tudom is miert .

Nem ertem hogy lehet terhes, ha o mindig korul tekinto vagy magatol volt ennyi esze ilyen lakas korulmenyek es anyagi gondok koze bevallal meg egy gyereket?

Mit tegyek?

Rossz vagyok en ezert mert nem szeretnek meg egy testvert?

2018. jún. 24. 12:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
88%
Tök mindegy, hogy szeretnéd-e, neked ebbe semmi beleszólásod. Lehet a szüleid tervezték is a babát. Viszont nem kötelező együtt élni velük, felnőtt vagy, költözz el. Akár lakótársakkal közös albérletbe, az anyagilag nem olyan vészes.
2018. jún. 24. 14:38
 22/28 anonim ***** válasza:
94%
HA azt írtad volna, hogy a négy gyereknek négy apja van, azt hittem volna, a kolléganőm vagy :( Ott most lépett le a nagylány, elege lett. Meg a nő anyukája is a saját házából inkább elment albérletbe...
2018. jún. 24. 15:13
 23/28 anonim ***** válasza:
68%
mondjuk nézd a jó oldalát, csak a családi kedvezményem nyernek havi 60ezret az új gyerekkel...
2018. jún. 24. 15:14
 24/28 anonim ***** válasza:
38%

24-es ez a valamin rugas marhara nem vicces.

Aki elmult 21, az felnott. Elmehet.

Aki felnott vallalhat gyereket akarhanyat o felelossege.

A korabbi gyereknek semmi koze ahhoz, hogy meg hany testvere lesz. Persze mondhat velemenyt es ra is kerdezhet, de tegye szemtol szembe gerincesen.

Kedves kerdezo allj anyukad ele es mondd akarsz vele beszelni.

Kerdezz ra valoban varandos-e es hogy latja-e kivulrol szemleleve a sajat helyzeteteket. Megkerdezheted jo otlet-e a testver?

Aztan vegighallgathatod az o velemenyet.

21-essel ertek egyet, azt kiegesztive, hogy lehet becsuszott baba es lejet korultekinto volt idosebbek es foleg evtizedek ota hazasok nem ovszerrel vedekeznek, hanem tablettaval, spirallal...ezek mellett is van 1-4% a teherbesesesre, sokszor olyan is van, hogy a no azt hiszi mar klimaxol es nem menstural x honapja es valoban nem tul korultekintoen hanyagoljak a vedkezest. Erre becsuszik a baba es mivel eszukbe se jut jon a mehlepi. 12. hetig lehet abortuszt kerni, 16-hetig beteg gyerek eseten.

De kepueld el forditott helyzetben, ha anyad gondolna es kivanna a te gyerekedet a pokolba (indegy milyen okbol). Neked hogy esne?

Engem az iylen hozzaallas vaandoskent kulonosen erzekenyen erint, mert az egyik fiunk az en mostani magzatom halalt kivanta tobbek elott, mondvan, hogy nem kell neki testver, mert neki akkor kevesebb lesz az oroksege.

De o se jott am oda elem, hogy o igy erez vagy ezt gondolja. Kozben meg munkanelkuli, lehuto kis iskolazatlan, lusta gyerek.

Leiras alapjan a te helyzeted mas, de miert is laksz otthon?

Sok jo otletet kaptal itt, irany el otthonrol. Mas magzatanak halalat pedig sose kivand, mert visszakapod az elettol, amikor nem is varod. (Fuu wz nagyon dramaira sikerult, de tenyleg a rossz erzeseidet tartsd meg mahadnak VAGY NYILTAN VALLALD ANYADDAL SZEMBEN!)

2018. jún. 24. 19:36
 25/28 anonim ***** válasza:
62%
Hát nem tudom, lehetséges, hogy velem van a baj, mert én nem illek bele ebbe a tipikus gyakoris "lelépek aztán leszrom, hogy mi megy otthon, csak nekem jó legyen" közegbe, de biztos, hogy én nem tudnék csak úgy halál nyugodtan otthonról elmenni és élni az életemet, miközben tudom, hogy a testvéreim ugyanúgy otthon fognak nyomorogni, mert az anyjuk felelőtlen, lusta és nem hajlandó velük foglalkozni. Biztos vagyok benne, hogy elegem lenne belőle, ha nekem kellene velük foglalkozni éveken keresztül, mert anyám le se szja őket, de az is tuti, hogy nem tudnám csak úgy otthagyni őket, ezért nagy dilemma lenne egy ilyen helyzet számomra is. Az, hogy anyám hülye és felnőtt emberként elcseszi az életét, az az ő dolga, nem érdekelne, de az, hogy ennek mi a következménye az már annál inkább... Én tuti, hogy elmondanám neki, hogy ezt követően egy rohadt forintot nem kap, ne is várja és felőlem azt csinál, amit akar, de a testvéreimnek biztosan megpróbálnék segíteni valamilyen módon.
2018. jún. 24. 20:38
 26/28 anonim ***** válasza:
86%

24-es kimondta hogy a halalat kivanja? Csak nem szeretne tesot. Mert valaki ezt mondja nem egyenlo azzal hogy haljon is meg..

Egyebkent szepen beszelsz a mar meglevo gyerekedrol... Megis kinek a nevelese az a “munkanelkuli, lehuto kis iskolazatlan, lusta gyerek” ?!

Gondolom van oka hogy olyan, de mar most ugy tunik hogy majd a szuletendo testver lesz az istenkiralycsazsar akit piedesztara emelsz a fekete barany meg mehet a levesbe ahogy mar most is... szerinted ez nem gaz? De gondolom te semmiben sem vagy hibas, te mindig szeretted a fekete baranyodat, mindent megtettel erte es fogalmad sincsen miert ilyen..

el tudom kepzelni ha igy irsz rola a neten hogyan beszelhetsz vele!

2018. jún. 25. 09:15
 27/28 anonim ***** válasza:
76%

25-ös és azért mert szerencsétlen egy család legidősebb gyerekének született már kötelessége automatikusan feláldoznia magát? Nem ő kérte h abba a családba szülessen és hogy nagy testvér lehessen.

Értem én h mit mondasz,de kistesók ide vagy oda, a kérdezőnek is egy élete van csak.

2018. jún. 25. 14:16
 28/28 anonim ***** válasza:
anyukád terhes volt? mi lett azota?
2021. aug. 16. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!