Anyám megint terhes?!

Figyelt kérdés

A szüleimmel együtt élek, 21 éves vagyok.

Jelenleg még tanulok.

Van 2 testvérem. A kisebbikkel, a lány tesómmal egy szobánk van. A fiú külön van, s van egy szobája anyuéknak.

Nagyon nehezen élünk, sokszor napról napra.

Anya 10 éve nem dolgozik, mióta a kisebbik tesó meglett. Reggelente, én keltem, etetem ruházom, én vittem óvodába suliba, én tanultam vele,ha beteg volt orvoshoz vittem. Sokszor nehéz volt mert van itthoni munka is, ami rendszerint nincs kész soha. Anya legfeljebb ha felmos felseper az is csoda, vagy megvár azzal is. Ebéd meg pláne majd este akkor készül ha kiveszem belőle este énis a részem. Apa dolgozik.

Igazából nekünk nincs hely és nem akarom megint az én nyakamra szüljön.

Van egy párom, anyu tudta jól hogy összeakarok vele költözni nem sokára mert szeretnék már én is lassan családot. De nem tehettem mert amit keresek diákmunkával, címszóval lakásfelújitásba megy.

Most meg megtaláltam a papirokat anyám 12 hetes terhes.

Azért rosszul esik hogy azert veszi el a penzt hogy neki tovabbra se kelljen semmit se csinaljon de mindig en vagyok a rossz itthon. Aki semmit se tesz. Pedig jeles tanulo vagyok es ami erombol kitellik azt megis teszem.

Egyszeruen en nem tudom mit csinaljak de nem akarok kis testvert. Tudta jol felre akartam volna rakni azt a penzt, de ehelyett egy 1000res nem maradhat nalam es mar tudom is miert .

Nem ertem hogy lehet terhes, ha o mindig korul tekinto vagy magatol volt ennyi esze ilyen lakas korulmenyek es anyagi gondok koze bevallal meg egy gyereket?

Mit tegyek?

Rossz vagyok en ezert mert nem szeretnek meg egy testvert?

2018. jún. 24. 12:12
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
11%
Ha napról napra éltek internetre hogy telik? Ezt furcsállom sokszor.
2018. jún. 24. 12:49
 12/28 anonim ***** válasza:
87%

Talán kissé nyers volt az első, de igaza van abban, hogy anyukád élete, testvéreid nevelése, mindenki problémáinak megoldása, na meg a tejelés nem a te gondod!

Ezt megteszik veled, mert te hagyod.

Ha albérletbe mennétek, vágjatok bele. Ha te a kezdőtőkéhez nem is tudsz tenni, ha a párod tudja, mi a helyzez, nem fogja bánni. Utána pedig már nem vehetik el a szüleid. Vagy ha a páros szülei jó szívvel vannak feléd, és ők normálisabbak, néhány hónapot lakhatnál ott, amíg kicsit gyűjtögettek. De innen mozdulnod kell, mert egyre csak rosszabb lesz, jobb nem.

2018. jún. 24. 13:01
 13/28 anonim ***** válasza:
84%
Én azzal kezdeném hogy szembesiteném azzal hogy tudom megint terhes.aztán megmondanám hogy akkor mostantol oldja meg ő a gyerekei ellátását.mert te már csak mint testvér szeretnél résztvenni az életükbe nem pedig. Aanyaként. És ha a pici elérte a 2-3éveskort akkor minél előbb keressem munkát!!
2018. jún. 24. 13:02
 14/28 anonim ***** válasza:
91%
Ne áldozd fel Magad. Barátnőm ugyanebben a helyzetben volt kb, csak ott a gyerekek szellemileg sérültek sajnos. Ő látta el őket. A párja egy ideig velük élt- de nem bírta az ottani környezetet, a lusta igénytelen anyát- a beteg testvéreket. Szakítottak. Barátnőm teljesen kikészült- de szerencsére újra összejöttek- csak külön élnek attól a családtól. Soha nem láttam ennyire boldognak még. A testvéreid anyukád felelőssége. Amennyiben nem tudja ellátni anyai kötelességeit- jelentheted a gyámosoknak. Az is jobb mint egy ilyen anya.
2018. jún. 24. 13:18
 15/28 anonim ***** válasza:
86%
Felnőtt ember vagy, nemsokára már neked kell a saját gyerekeddel foglalkoznod és nem a kistestvéreddel. Testvérednek a testvére legyél és ne az anyukája. Én a helyedbe rég pattannék otthonról, mert ez így nem normális ami nálatok megy.
2018. jún. 24. 13:20
 16/28 anonim ***** válasza:
15%

1. Nem értem, hogy a diákmnunkás kereseted hogy kerül a szüleidhez! Egy értelmes felnött ember a pénzét a saját számláján tartja, amihet nem férnek hozzá a szülei.

2. Ha el akarsz költözni, akkor miért nem teszed meg? Ez csak kifogás részedröl, ha tényleg akarnád, már rég nem laknál a szüleidnél.

3. Anyád nem a TE nyakadra szül, hanem saját magunknak, egyelöre te élsz az ö nyakukon!

4. Ezen kívük hogy "találtad meg" azt a papírt, hogy anyád terhes? Csak nem kutatsz a dolgai közt? Mert ez kimondottan szemét dolog!

2018. jún. 24. 13:25
 17/28 anonim ***** válasza:
86%

“Nem ertem hogy lehet terhes, ha o mindig korul tekinto“

Tudod ha apa éles töltényekkel lövöldöz anyára, akkor anya előbb-utóbb várandós lesz a tesóval.

2018. jún. 24. 13:47
 18/28 A kérdező kommentje:
Óvszer használata meg náluk tabu csak nekem kell?
2018. jún. 24. 13:55
 19/28 anonim ***** válasza:
96%

Igazuk van az előttem szóloknak! Egy életed van, s ha a barátod tud segíteni, akkor lehet ezt kellene szemelőtt tartani.

Annál önzőbb nincs, amikor egy ember másik ember döntésének a következményeit viseli úgy, hogy közben az ő élete kisiklik. Anyád egy felnőtt ember. Ha gyereket akar, akkor teremtse meg a körülményeket, foglalkozzon a poronttyal, ne a másik gyerekére nyomja rá azt a felelősséget, ami az övé.

2018. jún. 24. 14:27
 20/28 Metionin ***** válasza:
95%
Lépj le! Még van pár hónap amíg a gyerek megszületik, addig tedd félre a diákmelós pénzed, majd ha összegyűl, pattanj mielőtt neked kell pelenkázni. Ne adj innentől kezdve egy fillért sem, ha nincs saját bankszámlád akkor nyiss egyet.
2018. jún. 24. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!