Szerintetek apum előírhatja huszonéves létemre, hogy milyen munkát vállalhatok?
Sziasztok! Huszonéves vagyok, néhány vizsga választ el a diplomámtól. Addig is, apukám kijelentette, ildomos lenne munkát vállalnom. Ezzel nincs is baj, eddig is kerestem pénzt kisebb munkákkal. Találtam egy gyerekvigyázó állást, megtetszett, örömmel újságolom apukámnak, mire ő kiakad, hogy nehogy már alamizsnáért menjek gyerekeket vigyázni, miközben ő "vagyonokat" költött, hogy kiiskoláztasson, és gyakorlatilag megtiltotta, hogy jelentkezzem, mondván, hogy akkor majd mindenki kinevet minket, és nem ezért költötte a pénzét, én nem ezért tanultam.
Szerintetek ez normális? Mi a baj azzal, hogy néhány hónapig gyerekekre vigyáznék? Ez úgyis csak átmeneti.
Természetesen nem szólhat bele.
Ugyanakkor szerintem sem jó választás. A gyerekvigyázásnál állandó, hosszú ideig tartó kapcsolat a jó. Egyrészt, mert bizalmi kérdés a szülők részéről, másrészt, mert a gyerekkel el kell fogadtatnod, meg kell szerettetned magadat. Elég rossz, ha fél év múlva neki egy másik szittert kell megkedvelnie.
Amúgy nem értem, azokat a vizsgákat mikor teszed le? Ha most, addig kár állást vállalni. Ha szeptemberben, akkor viszont tényleg érdemes lenne már a szakmában körülnézni. Addig lehetne próbaidő, vagy határozott idejű szerződés. Mire meglenne a diplomád, addigra kiderülne, beválsz-e azon a helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!