Mit tegyek, ha a szüleim folyamatosan az én súlyomon rugóznak?
Főleg apu. Neki én vagyok az egyetlen vér szerinti lánya, és amíg otthon laktam, anyuval karöltve folyamatosan tukmáltak, viszont amióta elköltöztem, lement rólam vagy tíz kg biztos. Kellett is, most vagyok 48 kg a 160 cm-s méretemhez, ami szerintem pont jó, nem sportolok többet, mint eddig, nem éheztetem magam, csak az albérletemben nem volt "nehogy már otthagyd azt a két falatot" jellegű cseszegetés.
Viszont ha hazamegyek akkor apám kitér a hitéből, hogy hogy nézek ki, kiáll az összes bordám (de nem áll ki, nem vagyok sovány... úgy nézek ki, mint egy normális nő), és biztos beteg vagyok, meg ilyenek. És nem áll le, felváltva megy a cseszegetés azzal, hogy miért vagyok ilyen vékony, meg hogy egyek többet.
Még ha tényleg sovány lennék, meg is érteném, de nem vagyok :D A komplett környezetem szépnek lát kivéve őket, én is szépnek látom magam, nemrég voltam munkahelyi alkalmasságin, ott is minden rendben volt, szóval biztos, hogy bennük van a probléma, nem én látom magam sovány létemre kövérnek, mint ahogy ők hiszik, hanem ők látnak engem átlagos létemre soványnak. Tudom, hogy az összes testképzavaros lány azt állítja, hogy neki nincs testképzavara, de most az egyszerűség kedvéért higgyétek el hogy nekem tényleg nincs. Lesz velük egy hosszúhétvégém, mert kivettem két nap szabit, és már előre félek, mi lesz... Hogyan tudnám a tudtukra adni hogy itt a probléma velük van és nem velem, és hogy hagyjanak már békén, senki mást a barátaim közül nem cseszegetnek a szülők a súlyuk miatt, pláne, ha ÁTLAGOS testalkatú. Tényleg képes apám egész hétvégén arról beszélni hogy én hogy nézek ki, mikor utoljára voltam családlátogatáson, akkor vacsoránál, négy órával az érkezésem után már úgy éreztem, hogy hozzá fogom vágni az én szerető, gondoskodó édesapámhoz a herendit, ha még egy árva szót szól arról, hogy szerinte túl vékony vagyok. Találgatja az okokat, hogy biztos a nagy stressz, meg a munka, meg az egyetem, meg a barátom, ezért "soványodtam le" ennyire, de szerintem ezzel nem kellene ennyit foglalkoznia, mivel normális alkatom van, és eszméletlenül fel tud ezzel húzni, nem értem, miért csinálja.
23/L
Értesd meg velük, hogy ez az egészséges, nem azok, akik 10 kg súlyfelesleggel küzdenek (mint én) :)
Én is 160 cm vagyok és voltam 50 kg, anyám kivolt, hogy milyen nyüzüge vagyok, úgy nézek ki, mint egy tinilány (25 voltam). Azóta eltelt 10 év, szültem 3 gyereket és felszedtem 15 kg-ot, na most meg úgy nézek ki, mint egy dundi dongó. Mindig azt a hülye szöveget hallgattam, hogy kell, hogy legyen egy nőn mit fogni, meg hogy mi lesz, ha beteg leszek, így lesz miből leadni... De basszus, nem leszek beteg (fő a pozitív gondolkodás ugye) és nem akarok hájas lenni, mert marhára nem az az egészséges.
Néhány év, és neked is lassulni fog az anyagcseréd, akkor meg majd nézel nagyokat, hogy miért szedtél fel 5-6 kg-ot :) Engem is mindig csesztettek, de csak nevettem rajtuk, gondolom nem éjjel-nappal ezt mondják, a többit meg engedd el a füled mellett.
BMI = 18.75 kg/m2
Testsúlya jelenleg az egészséges tartományba esik.
Az ideális testsúlytartománya 47.4 - 64.0 kg között van.
Ön remek formában van! Táplálkozzon egészségesen és kiegyensúlyozottan, valamint mozogjon rendszeresen, hogy később is megtartsa jelenlegi testsúlyát és megőrizze egészségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!