Szerintetek mennyi az esélye annak, hogy akinél az apa alkoholista volt, ott a gyerek is az lesz?
Mivel azt láttam, hogy a környezetemben mindenki a kocsmába hordja az összes fizetését,
ivás helyett inkább nyitottam egy kocsmát.
:)
Amúgy miért az apákra van kihegyezve a kérdés?
Legalább annyi nő is iszik, csak ők zúgivóak.
Viszont az egyetemista lányok nyíltan isznak. Ez a fejlődés.
Két ismerősöm van, akinek az apukája alkoholista volt. Egyikük kb. szilveszterkor megiszik 2 korty pezsgőt, amúgy abszolút nem iszik, másik alkalmanként iszik 1-2 üveg sört, vagy 1 pohár bort (szülinap, esküvő, szilveszter, ilyen alkalmakra gondolok).
(Egyik fiú, másik lány.)
Apám alkoholista volt.
Én nem vagyok az. Igaz, sose éltünk együtt.
Mellesleg a szülei viszont nem azok, nem is voltak sosem.
Én úgy tudom, már a génjeinkben is kimutatható az alkoholizmus, mint betegség.De nem biztos hogy alkoholista is lesz valaki.
Sokrétű a probléma. Egyrészt mint problémamegoldó módszert, ezt látta a gyerek kiskorától otthon, és ő is ehhez nyúl majd, mert ezt ismeri.
Másrészt természetes lesz neki az ivás, mert otthon mindig volt alkohol, sőt olyat is tudok, aki már kamaszkorban rászokott, mert volt otthon ital, szülők kátyósan észre se vették hogy ő is iszogat már.Vagy olyat is tudok, aki 15 évesen már együtt ivott az apjával.
Szerintem amelyik ember értelmesebb, és ésszel végiggondolja a dolgokat, és van hozzá erős akarata, az nem lesz alkoholista, pont azért, mert nem akar úgy élni, nem akarja hogy a gyerekei abban nőjenek fel, amiben ő.
De én is látok fiatalt, felnőttet, aki úgy iszik mint az apja ivott. Vagy kevés az esze hozzá, vagy az érzelmi-akarati élete fejletlen, kialakulatlan, gyenge ilyen téren.
15-ös:Nem gondolom hogy annyi nő iszik, mint férfi.
Vagyis nem lesz annyi nő alkoholista.
Az igaz, hogy egyre több nő iszogat, könnyebben megisszák az alkoholt, egyre nyíltabban felvállalva.
Főleg a fiatal lányokon döbbenek meg néha, együtt isznak a fiúkkal, ugyanúgy söröznek velük, sőt akár be is rúgnak, és ezt nem is szégyellik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!