Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek? Anyam csufol,...

Mit tehetek? Anyam csufol, kiabal, ver, buntet stb.

Figyelt kérdés

Anyam mindig kitalal valamit. Ugy viselkedik mintha utalna engem. Halott apammal bant, hogy olyan vagyok mint az apam, olyan alkohilsta semmire kello leszek. Csufol a kinezetemmel. Tudom, hogy ronda vagyok, de nagyon rossz ezt hallani foleg anyamtol. Azt mondja, hogy majom vagyok, minek lakok veluk, ha ezeket nem tudom elviselni stb...

Egyezeruen elmondhatatlan, hogy miket csinal es, hogy mit erzek. Egyfolytaban a sirogorcs van rajtam. Utcan, buszon mindenhol csak sirni tudnek.

De nem tudok meg elkoltozni, mert csak 16 eves vagyok. Ha dolgozok az a baj, ha nem dolgozok, akkor az a baj.

Mit tegyek?

Valaszokat elore is koszonom.

(Bocsi, hogy ekezetek nelkul irtam)

16/F

2018. jún. 11. 10:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Neked két dolog kell: Csaladsegitok (gyermekvedelem) + ha ezeket a dolgokat nrm tudod annyira feldolgozni stb akkor pszichológus is
2018. jún. 11. 14:42
 12/15 anonim válasza:
100%
Keresd fel a gyámhivatalt mert igy teljesen tönkre tesz lelkileg,és mire észbe kapsz azt fogod hinni magadrol hogy nem érsz semmit mert a kedves anyának nem nevezhető szűlö ezt sulykolta beléd Meg pecsételi az egész életed,van tesvéred?
2018. jún. 11. 21:01
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen van tesom (4) !
2018. jún. 11. 21:11
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amit anyád tesz, az a bántalmazásnak egy formája, egyedül nehéz lesz onnan kimászni. Amellett, hogy - ahogy mások már írták - segítő felnőttet kell keresned (tanár, családsegítő, netán olyan rokon, akihez el tudsz költözni, ha a környezetben nincsen, akkor www.nane.hu), próbáld előkészíteni a nagykorú életedet (tanulj jól, próbálj megfelelő pályát választani, ne gabalyodj elhamarkodott párkapcsolatba, családalapításba még akkor sem, ha nagy a szerelem) annak érdekében, hogy mihamarabb el tudj költözni.

Nem írtad, hogy a testvéreid édestestvéreid-e, vagy féltestvérek, ill. anyád velük is így bánik, de ennek függvényében kell megoldást találni nektek (pl. őket /is/ nevelőszülőkhöz adni).

Anyád mentálisan nincsen rendben, biztos megvannak neki is a bajai (nem zárható ki, hogy apád valóban alkoholista bántalmazó volt és az akkori sérelmeit vezeti le rajtad), de akár mi is történt, mindez nem jogosítja fel arra, hogy téged bántalmazzon!

Kénytelen leszel érzelmileg is leválni tőle és megtanulni, hogy nem veszed magadra, amit mond, hiszen ott marad a háttérben akkor is, amikor fizikailag már elköltöztél tőle.

2018. jún. 12. 12:56
 15/15 anonim válasza:
Mondd meg anyukádnak, hogy ő is nézzen tükörbe! Ha téged rondának titulál, és az anyád, akkor azon nem gondolkozik el, hogy elméletben egy kicsit neki is rondának, kéne lennie? Amúgy meg senki sem tökéletes!
2018. júl. 18. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!