Tehetek ez ellen valamit? (Bővebben lent)
Szüleidnek üzenem, hogy forgassák kocsit többet a Bibliát.
A képmutatásból felvett hit bűn. Ugyanannyira “bűnös” dolog nem bérmálkozni, mint nem őszinte tiszta hitből bérmálkozni.
Szüleid sajnos nem sokat értettek meg a kereszténységből, bár szerintem ők nem is kimondottan vallásosak, hanem egyszerűen csak meg akarnak felelni a falu/ismerősök elvárásainak. Ha minden szomszéd/barát/ismerős gyereke bérmálkozik, akkor az enyém is bérmálkozzon, mert különben kinéznek majd...
Szüleidnek azt kellene megértenie, hogy (ahogy a Biblia is írja) a hit Isten ajándéka. Neked saját magadban mindenféle külső befolyásoló vagy kényszerítő erő nélkül kell eljutnod odáig, hogy hiszel Istenben, ez a valódi hit. Nem azért hiszünk Istenben, mert különben kinéz a falu vagy a pokolra kerülünk, hanem mert az életünk során megtapasztaljuk az Ő hatását, lesz valamiféle spirituális élményünk.
Ha valakinek ez nincs, őt sem szabad elítélni, bántani, kényszeríteni, győzködni, hanem hagyni kell és reménykedni, hogy előbb utóbb ő is megtalálja a hitet.
16 évesen nem dobhat ki, és nem is költözhetsz el hivatalosan. 18 évesen viszont mindkettő igen.
Egyébként sajnállak, nincs igaza a szüleidnek.
Miért kell a gyerekre is ráerőltetni ezt a baromságot?
Az én anyám is vallásos, de elfogadja, hogy én nem. Szerinte az én véleményem hülyeség, szerintem az övé. De egyikünk se kényszeríti rá a másikat a sajátjára. Ha nekem lesz gyerekem, ugyanúgy bemutatom neki a vallásokat, aztán majd eldönti, hogy mit szeretne hinni. De hadd legyen ez mindenkinek a saját döntése.
Sajnálom, szerintem sokat nem tudsz tenni. Próbáld megbeszélni, hogy ehhez még fiatalnak érzed magad, stb, aztán akárhogyis, minél előbb költözz el, egészségtelen olyan helyen élni, ahol az emberre ráerőltetnek mindent.
Hagyd, hogy kidobjanak, és otthonról egyenesen menj el a rendőrségre.
Én még provokálnám is őket, minél drámaibb legyen a kidobás, annál komolyabb büntetésre számíthatnak.
Keress eszervet, miert nem akarsz bermalkozni es azt probald elmagyarazni nekik.
Ha meg nem.megy e az dot se tudod huzni, akkor bermalkozz, utana ha majd elkoltoztel otthonrol azt csinalsz, amit akarsz senki nem fogja se az ismerkedest, se a szamenkorest azzal kezden hu te bermalkoztal juj jaj na ne...
Nem lehet, hogy csak a kamasz lazadas van az eseted mogott?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!