Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tehetek ez ellen valamit?...

Tehetek ez ellen valamit? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Bérmálkozást szeretnék a szüleim rám erőltetni de én semmi kép sem szeretném nem mentem vasárnap misére.Ezért megfenyegetett apám ,hogy kidob a házból és mehetek ahová akarok őt nem érdekli.Azt mondja ha nem vagyok képes azt csinálni amit ő mond ne lakjak a házában.Ami szörnyen meglepett édesanyám is belegyezett. Szerintetek milyen lehetőségeim vannak? Elköltözés egy opció? (16 éves fiú vagyok) köszönöm a válaszokat
2018. jún. 4. 19:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%

Szüleidnek üzenem, hogy forgassák kocsit többet a Bibliát.

A képmutatásból felvett hit bűn. Ugyanannyira “bűnös” dolog nem bérmálkozni, mint nem őszinte tiszta hitből bérmálkozni.

2018. jún. 4. 19:25
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Mikor kerül végre a vallási erőszakosság a gyerek bántalmazás kategoriába,nem kell még több valláskárosult. :(
2018. jún. 4. 19:33
 3/11 anonim válasza:
93%
Hasonló problémám volt nekem is.Szerencsére anyukám megértő volt,de apukám hatalmas cirkuszt csapott hogy milyen dolog ez ,minden gyerek bérmálkozik a faluban és hogy ő nem ilyennek nevelt engem.Ami a legviccesebb hogy kb ő is utoljára két éve volt templomba esküvőt meg keresztelőt leszámítva.Amivel végül sikerült meggyőznöm az az volt,hogy "nem érzem magam elég felkészültnek rá,és a vallástanárnőnk azt mondta,hogy csak olyan menjen bérmálkozni aki tényleg felkészült rá".Azt mondtam hogy majd megyek bérmálkozni jövőbe vagy utána mikor már tényleg felkészültem,ebbe egyezett bele nagy nehezen.Persze nem fogok menni,de mikor már a 18 -at betöltöttem nem igazán szólhat bele.
2018. jún. 4. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:

Szüleid sajnos nem sokat értettek meg a kereszténységből, bár szerintem ők nem is kimondottan vallásosak, hanem egyszerűen csak meg akarnak felelni a falu/ismerősök elvárásainak. Ha minden szomszéd/barát/ismerős gyereke bérmálkozik, akkor az enyém is bérmálkozzon, mert különben kinéznek majd...

Szüleidnek azt kellene megértenie, hogy (ahogy a Biblia is írja) a hit Isten ajándéka. Neked saját magadban mindenféle külső befolyásoló vagy kényszerítő erő nélkül kell eljutnod odáig, hogy hiszel Istenben, ez a valódi hit. Nem azért hiszünk Istenben, mert különben kinéz a falu vagy a pokolra kerülünk, hanem mert az életünk során megtapasztaljuk az Ő hatását, lesz valamiféle spirituális élményünk.

Ha valakinek ez nincs, őt sem szabad elítélni, bántani, kényszeríteni, győzködni, hanem hagyni kell és reménykedni, hogy előbb utóbb ő is megtalálja a hitet.

2018. jún. 4. 19:53
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

16 évesen nem dobhat ki, és nem is költözhetsz el hivatalosan. 18 évesen viszont mindkettő igen.

Egyébként sajnállak, nincs igaza a szüleidnek.

2018. jún. 4. 20:45
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Valószínűleg a szüleid a hibásak. Ha megfelelő módon neveltek volna, akkor nem éreznéd ezt nyűgnek. Bár attól még lázadhatnál ellenük, de ennek kisebb lenne az esélye.
2018. jún. 4. 20:48
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell a gyerekre is ráerőltetni ezt a baromságot?

Az én anyám is vallásos, de elfogadja, hogy én nem. Szerinte az én véleményem hülyeség, szerintem az övé. De egyikünk se kényszeríti rá a másikat a sajátjára. Ha nekem lesz gyerekem, ugyanúgy bemutatom neki a vallásokat, aztán majd eldönti, hogy mit szeretne hinni. De hadd legyen ez mindenkinek a saját döntése.

Sajnálom, szerintem sokat nem tudsz tenni. Próbáld megbeszélni, hogy ehhez még fiatalnak érzed magad, stb, aztán akárhogyis, minél előbb költözz el, egészségtelen olyan helyen élni, ahol az emberre ráerőltetnek mindent.

2018. jún. 4. 21:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Hagyd, hogy kidobjanak, és otthonról egyenesen menj el a rendőrségre.

Én még provokálnám is őket, minél drámaibb legyen a kidobás, annál komolyabb büntetésre számíthatnak.

2018. jún. 4. 21:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Szóval kérdezd meg, mikor kell költözz, és ami időpontot kitűznek, menj is. Egy szál kulccsal vagy anélkül is mehetsz, úgyis Te fogsz a lakásban lakni órákon belül és a szüleidet viszik el.
2018. jún. 4. 22:00
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Keress eszervet, miert nem akarsz bermalkozni es azt probald elmagyarazni nekik.

Ha meg nem.megy e az dot se tudod huzni, akkor bermalkozz, utana ha majd elkoltoztel otthonrol azt csinalsz, amit akarsz senki nem fogja se az ismerkedest, se a szamenkorest azzal kezden hu te bermalkoztal juj jaj na ne...

Nem lehet, hogy csak a kamasz lazadas van az eseted mogott?:-)

2018. jún. 4. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!