Ha pont a 18. születésnapom napján elkültözöm a szüleim tehetnek valamit?
vagy meg kell varni hogy 18. és egy napos legyek?
(a kérdésre szeretnék választ kapni, nem kioktatást kérek, hogy jó ötlet-e elköltözni.stb)
Érintett vagyok a témában, ha 18 éves vagy akár szó nélkül is eltűnhetsz (ez a te dolgod) , eltűnés esetén csak akkor adja ki a tartózkodási helyed a rendőrség ha ehhez te hozzájárulsz.
(a 18. születésnapomon elszöktem, eltűntként kerestek (rendőrség is), amikor mondtam, hogy nem járulok hozzá a tartózkodási helyem megadásához nem erőltették, szüleimnek annyit mondtak, hogy nem keresnek tovább, mivel nem eltűnt személy vagyok, de élek és virulok.
Mielőtt bárkiből előjönne, hogy "ezt érdemlik a szüleid??, akik életet adtak stb" közlöm, hogy vertek kézzel, vesszővel, nem igazán kerestek okot sem. Jelenleg már 5. éve hogy ez volt. (23 vagyok, és soha nem bántam meg)
Te elköltözöl, ők pedig beszüntetik az anyagi támogatásodat, és minden vagyonukat még életükben elajándékozzák, hogy ne is örökölhess. Ha csak végrendeletet írnak, és abban hagynak mindent az egyik állatmenhelyre, tudtommal valamennyi ún. köteles rész azért jár neked.
Más jogi lehetőségük nincs.
Nem kioktatásképp, de jol gondold meg, mert oda aztán nem mehetsz vissza többé - jo nyilván okkal lépsz le (mint én 21 évesen), de ezt tudd.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!