Mit csináljak apukámmal, ha össze akar hozni egy lánnyal, de én nem akarom?
Apukám kiderítette hogy egy régi ismerősének a lánya arra az egyetemre jár mint én. Azóta egyfolytában felhozza hogy ismerkedjek meg azzal a lánnyal, és udvaroljak neki. Számtalanszor elmondtam neki hogy nem érdekel a lány, de hajthatatlan. Amúgy sincs sok témám apukámmal (csak hogy hogy megy az egyetem meg hogy beszélgettem-e ezzel a lánnyal), de így még inkább inkább kerülöm a társaságát.
Ami a lány ellen szól:
-Anyukám szerint az a "régi ismerős" apukámnak egy futó kalandja volt, akiért apukám egy időben el is hagyta anyukámat (még amikor nem voltak házasok), majd visszakönyörögte magát. Apukámat ezzel egyszer szembesítettem, de tagadja. Viszont -figyelembe véve hogy apukám meg anyukám is óriási kamugép- nem hiszem hogy anyukámnak akkora lenne a fantáziája hogy ilyeneket kitaláljon csak úgy. De persze fogalmam sincs, a "régi időkről" mindig teljesen ellentétes módon emlékeznek...
(Anyukám teljesen ki is akadt, és kilátásba helyezte hogy soha többet nem áll velem szóba ha ahhoz a lányhoz bármi is közöm is lesz.)
-Átlagos kinézetű lány, nem tetszik különösképpen.
-Eléggé furcsa lenne odaállítani hogy "apukám anyukádat dugta régen, de bírta anyukádat ezért azt szeretné hogy családtag legyen, ezért apukám kérésére szeretnélek téged közelebbről megismerni".
-Van egy másik lány akivel megkedveltük egymást (nem járunk még, de remélem hogy nyáron vizsgaidőszak után arra is sor kerül). De amikor volt barátnőm, akkor is mondogatta hogy nem baj, csak beszélgessek azzal a lánnyal, abból baj nem lehet.
Nem kell, hogy bármi is a "lány ellen szóljon", elég, ha te nem akarod őt, a faterodtól a nyugalmadat igen.
Apáddal van bajod. ( Anyudnak mi a véleménye erről az egészről? )
A féltesóddal beszélj, fogjatok össze! Ha rád nem hallgat apád, őrá talán igen.
Időben értesd meg magad valami módon, még mielőtt apád az elkövetkező kapcsolatodban (vagy egyszerűen a további nyugalmadban) nagyobb kárt nem tesz.
Tedd cinkosoddá, vázold egyenes szóval, hogy mi az állás, mi az otthoni terror lényege!
Ha kedvel téged, egyet ért veled, megérti, mivel csesztetnek és segít(het) leállítani rögeszmés apátokat.
Üljetek össze egy "családi" beszélgetésre: ha atyád elég tökös hozzá, meg fél meghallgatni titeket.
Értesse meg a tesód a család előtt, hogy "hagyjon békén nektek a faterod azzal, hogy veled akarja őt kiházasítani. Mondjátok meg apádnak, hogy ti ketten, a féltestvérek nem akartok egymástól egyebet, minthogy kikophassatok végre apád erőszakos társkereső-és házasságközvetítő dilijéből.
Tegyen le arról a rögeszméjéről apátok, hogy a két utódját egymással akarja összeboronálni!
Az ő egykor elcseszett kapcsolatáért ne az utódjai életébe akarjon beleszólni!
Hagyjon neked/nektek békét, így csak azt éri el, hogy mint féltestvérek is, eltávolodtok egymástól. Ezt akarja?
Ha úgy esik jól, önállóan is el tudod te baltázni a magad életét, nem ahhoz kéne az atyai segítség."
Hátha így végre leesik a tantusz, hogy nem ő választ számodra magánéletet és feleséget, hanem te.
Ami biztos: a te önállóságod a választottaddal úgy induljon, hogy az a lány tökéletesen képben legyen, mert ha apád látja, hogy te hajthatatlan vagy, lehet, hogy a te választottadon keresztül akarná tönkretenni a kapcsolatodat. Pld. oktalan vádakkal féltékenységet szítana, telebeszélné a fejét...
Ha apádat lehetetlen meggyőzni, akkor nektek: a féltesódnak, a választottadnak és neked kell értelmesen
együtt gondolkodni.
A két lányt ismertesd össze, mutasd be neki a féltestvéred, és mindkettejükkel tudasd, hogy mi az ábra.
Tegyél róla, hogy a választottad se lásson akadályt, "vetélytársat" a féltesódban. És ne szüljön értetlenséget, féltékenységet az sem, hogy a féltestvéredről sem vagy hajlandó lemondani a rögeszmés apád miatt.
Lehet, egykor még szükséged lesz arra, hogy legyen egy "rokonod", akihez baj esetén fordulhatsz.
Állj a sarkadra: ne hagyd magad! (Majd írj ide, ha valami pozitív fejlemény van! )
Sok jó válasz érkezett amiket szépen köszönök, de hülységeket légyszi ne beszéljetek már...
-Egykorú velem a lány, apukámnak ez a barátnője meg még akkor volt amikor anyukámmal nem volt házas (én meg az esküvő után nem tudom hány évvel születtem). Tehát jó eséllyel nem féltesó.
-Nem gondol homoszexuálisnak, írtam hogy akkor is tukmálta a lányt amikor volt barátnőm.
"Én színészkednék. Ha sehogy máshogy nem megy,beszéld meg a lánnyal (ha kell, fizess neki ezért, mint kuncsaftok a prostiknak), hogy játszátok el a jelenetet , pont úgy, mint egy színházban (de hitelesen!), hogy te úgy teszel, mintha apád nyomására, abba beletörődve - bepróbálkoznál, ő meg akár durván, de mindenképpen határozottan pattintson le. Ha a lány még pénzt is kap ezért tőled, azért, hogy ezt eljátsza, akkor bizonyára nem fog nehezére esni, főleg ha amúgy se jössz be neki.Apád meg legalább belátja, hogy ami nem megy, azt nem kell, nem szabad erőltetni."
A színészkedés a legszánalmasabb dolog amit tehet ilyenkor az ember. Felnőtt emberekről beszélünk, megmondanám hogy nem ahányszor csak kell. Előbb-utóbb felfogná hogy a nem, az nálam nemet jelent.
Én még melegként sem vagyok hajlandó soha senki emberfiáért eljátszani a heterót, nem hogy heteróként "színészkedjek" egy olyan lánnyal aki nem érdekel.
Ollan kedves és közvetlen lennék apámmal!
Összeülnék kedvenc szüléimmel oszt tejjesen ártatlan képpel tennék fel húzós kérdéseket.
Megérdeklődném pl., hogy "talán várandós a csaj és az ő szülei fizetnek a faterodnak, ha te nevet adsz a kis menyük gyerekinek, téged pedig palimadárnak néznének? Neked kéne tán tisztára mosnod a lány erkölcseit?" ? Vagy indokolná má meg, mi a jó fenéért kell neked mindenáron olyannal vegyülni, akit nem te választasz, mé tukmájják annyit a vót szerető lyánkáját? Ha nem kő a bige, hát nem kő! Nemá a te életedet használja a fater a nosztalgiázáshoz!
Nelegyémá ennyire álomkóros puhap..s, ájjá má ki magadé!
Ha nem éri fel atyád, hogy ha ezt a csajt ráderőszakolja, akkor két életre megutálod a női nemet ( hát még a női "igent"! ) !? Próbáld értetni, hogy azért, mert náluk "hölgyválasz" volt, attól te még magad (ráadásul nélküle) akarod a jövendőbelidet megválogatni. És kész!
Nem tudsz olyan kellemetlen kérdéseket találni atyád erőszakossága ellen, hogy a lélegzete is elakadjon? Hátha csöngetnének nála, hogy baromira túltolta a bicajt!
Mondd meg neki, hogy a családon belüli erőszakot ma már büntetik, márpedig amit veled tenni készül, az erőszak a köbön! Minek szól bele?
Egyáltalán: kérdezd meg, hogy a csajjal tudatták már, hogy személyedben "udvarlót" választottak neki? Szerintem tíz körömmel kaparná ki atyád szemeit, hogy rib.ncnak nézik, hiszen nélküle akarnak dönteni róla, abból tán értene!
Vegyél beugrót édes szüléidnek a "prájdra", oszt ottan majd láthassák, mibe hajszolják a fiukat, ha igen fürgén ki nem kopnak a nemi-és egyéb életibül. Lassan el kéne má kezdeni edzeni az őseidet arra az érzékeny időpontra, amikor szembesül atyád, hogy nem az ő választottját akarod "futtatni" és anyádat is arra, hogy nem azé választottál mást, mert ő azt mondta. Nekem legalábbis anyád hozzáállása is zavar, Egyik követeli, hogy kit válassz, másik azon szekálna, mér azt választottad...hát nálam ez a tempó nem válna be, mindegyiket elzavarnám....no, oda!
Értesd meg atyáddal, hogy ne téged szívasson...keressen arra a szxpiacon mást : még nem vagy eladósorban! Oszt jóvan.... hadd emésszen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!