Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám kapuzárási pánikot...

Apám kapuzárási pánikot kapott, vagy mi? Próbáljam leállítani?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy anyám kiskoromban lelépett, ő nevelt/nevel fel. 10-en valahány év alatt 1 párkapcsolata volt, de az se tartott sokáig. Erre nemrég elkezdett felfigyelni a kisboltban dolgozó nőre ami néhány percre van innen. A nő 20-25 évesnek néz ki, apám pedig 50 éves. Nem tudom hányszor akartam, hogy találjon magának valakit, csakhogy válogatós, és egyszerűen senki nem jött be neki. Erre mondja ezt a nőcit. Itt a problémám az, hogy jobbik esetben is van 25 év korkülönbség. Kedves nő, de akkor is fiatal. Előtte az élet, biztos akar majd valakitől gyereket és még ami vár rá. Azt tervezi, hogy holnap bejelöli facen a nőt, aztán amikor visszajelöli, elkezd vele beszélgetni. Szóval nem nyomul rá meg semmi ilyesmi, teljesen normális... csak nekem böki a csőrömet ez a jobb esetben 25 év...

Eddig félúton voltam és próbáltam lebeszélni, egyben biztatni is, és az általam felsoroltakkal ő is tisztában van, de ha olyan jeleket ad amik visszautasítást jeleznek, nem vevő, akkor annyi, megpróbálta.

Az oké, hogy tetszik neki, de az más, hogy próbálkozik is. Nem híve az egyalkalmas kalandoknak, ezt ma leszögezte nekem, szóval kapcsolatot akarna vele, ha úgy alakulna. Ez kapuzárási pánik nála?

16/l

Egyébként máshogy fogalmazva már feltettem ma ezt a kérdést, csak azt hitték én vagyok az apa és társat keresni akarok, ezért törölték. Leszögezem még egyszer, nem vagyok se fiú/férfi, se szülő, pláne nem apa.

2018. jún. 2. 13:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2%
Miért is pontoztak le 0 %-ra ? :D 35 körüli nőként bármikor találnék 20-as,30-as pasit,még komoly kapcsolatra is...
2018. jún. 2. 17:54
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
# 11 Akkor talán inkább foglalkozz azzal. Ne a százalékokkal. ;)
2018. jún. 2. 18:33
 13/18 anonim ***** válasza:
91%
Ha, apád boldogságát akarod akkor majd ő tudja mitcsináljon.
2018. jún. 2. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:
82%

Apád becsülettel felnevelt.

Semmi közöd a magánéletéhez, legfeljebb annyira, amennyire ő maga bevon Téged a magánéleti problémáiba, amennyire megbeszéli veled.

De ahogy kiveszem, ez inkább internetes technikai kérdés, és nem az, hogy megismerkedjen, udvaroljon-e a 25 évvel fiatalabb hölgynek.

Na és, ha elvenné és gyerekük lenne, mi közöd hozzá?

Attól tartok, félted a kizárólagos státuszodat, féltékeny vagy, nehogy másik családot alapítson.

Majd egyszer férjhez mész, saját családod lesz.

Élni fogod a saját családi életedet.

Apád meg akkor majd éljen egyedül?!

Te sem fogod eltűrni, hogy apád válogassa meg, hogy kibe szerethetsz bele. Nincs kizárva, hogy egy 10 évvel idősebb férfiba fogsz nyakig beleszeretni.

Állj le. Apád dolga.

Neveld ki magadból a kicsinyes féltékenységet.

2018. jún. 2. 23:46
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim elváltak. Édesapám nevelt fel. Mindig diszkréten élte a magánéletét, hogy engem ne zavarjon.

20 éves voltam, amikor elmentem két hónapra a barátaimmal, európai körútra (de szép volt, akkor még lehetett, örülök, hogy sok mindent láttam, amit már sajnos nem lehet).

Amikor hazaértem, akkor Édesapám nagyon boldog volt, de kicsit szorongott. Azt mondta, hogy ünnepi vacsorával készült és vendéget is hívott.

Akkor mutatta be nekem a barátnőjét, aki őt boldoggá tette. Nagyon örültem neki. Egy év múlva összeházasodtak, s van négy féltestvérem, akiket nagyon szeretek. Bizony!

2018. jún. 2. 23:54
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#11 "Miért is pontoztak le 0 %-ra ? :D 35 körüli nőként... " - ha tippelnem kéne, talán azért, mert sokan sértőnek találták, ahogy a felszínes és sekélyes gondolkodásmódod általánosítod a többi emberre. Tudod, a legtöbb ember nem azért van a másikkal, mert ilyen vagy olyan szempontból épp ne találna jobbat, fiatalabbat, nagyobb mellűt, kisportoltabbat - hanem azért mert összességében a párjában találja meg azt az embert, akivel lenni akar.
2018. jún. 2. 23:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha szereted az apádat, akkor ne szólj bele, függetlenül attól, hogy mi böki a te csőröd és mi nem.
2018. jún. 3. 00:00
 18/18 Yoda m. ***** válasza:

Tisztelt Válaszadók!

Örömmel olvastam, h. többségében azonos a hozzáállásotok. Ez tetszik.

Azonban talán senki nem említette azt a feltételezését, h. a 16é lány nem is biztos, h. a saját státuszát félti, hanem az fiatal nő jövőjét látja nem túl rózsásnak, kecsegtetőnek édesapja mellett. S nem pont Apu természete miatt aggódik (mert az lehet nagyon is jó), hanem inkább az idő további múlásával keletkező leépülés-elöregedés okozta hiányokból, s az abból keletkeztetett esetleges konfliktusokból származó negatívumok felbukkanásától tart. Mert pl. ok, hogy most jól el lennének, de mi lesz 15-20 év múlva. Akkor Apu 70é a fiatalabb párja ~kb. 45. Akkor Apu már... szóval hogy is mondjam... nehezebben veszi a levegőt, csökken a kapacitása (minden vonatkozásban), az asszonyka meg akkor van a legszebb, legérettebb és legtapasztaltabb Női korban. S akkor döbben majd rá, hogy háááát... akkor most mi lesz vele? Egyedül... Mert talán empatikus a kérdező és bele képzeli magát a Nő helyébe 20 év múlva...

- Szóval, meglehet, h. ilyen gondolatok (is) foglalkoztatják a kérdezőt. -

Kedves fiatal kérdező lány!

Én is csak megerősíteni tudom, a már (többségi) elhangzottakat.

Javaslatom: Ne is foglalkozz Apád mit szeretne és mit nem. Ha neki fiatalos a mentalitása, akkor legyen neki az Ő akarata szerint. Ne avatkozz bele. Elvileg felnőtt ember. Jó esetben a Nő is. Ami azt is jelenti, tudnak felelősséget vállalni önmagukért. Neked nem tiszted ez, helyettük megtenni. Te éld a saját életed. Legyél abban sikeres!

Viszont! Ha Apád tanácsot, tippet kérne Tőled, tedd meg azt a szívességet, beszélgess vele, h. Te mit gondolsz.

Még valami. Ha netán úgy alakulna... tényleg, amitől tartasz, akkor a legjobb, ha összebarátkozol Te is a Nővel és hagyod beszélni, kellő alázattal meghallgatod. Így ismerni fogod az Ő saját gondolatait. Akkor majd tisztábban tudsz afelől is nyilatkozni, vajon mennyire is illenek össze, korkülönbségtől függetlenül. Ez a legtöbb amit megtehetsz.

Az ERŐ legyen Veletek!

2018. jún. 6. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!