Szerintetek rossz anya vagyok?
Figyelt kérdés
Van egy lányom, 3 éves elmúlt. Jó a kapcsolatunk, nélkülem ritkán megy el nagyikkal mert csak anyát akarja. Nekem sajnos a türelmem mostanában nagyon rossz, összejött sokminden. A párom külföldön dolgozik, nem láttuk már egy ideje, nagymamámat a héten diagnosztizálták rákkal és hormonzavarom van, azzal járom az orvosokat. Tegnap este annyira zaklatott voltam, hogy nem tudtam elviselni a lányom hisztijét (kiabált, dobálta az ételt) és elszakadt a cérna, rácsaptam a kezére, hátsójára és kiabáltam vele. Ő elkezdett keservesen sírni, ekkor leesett, hogy mit tettem, és vele együtt sírtam, egymást nyugtatgattuk. Később megkérdeztem, hogy haragszik-e anyára, de mondta, hogy nem. Nekem a bűntudatom akkora, hogy most is a sírás kerülget, amikor rágondolok. Nálatok volt már úgy, hogy valami miatt kitört belőletek a feszültség és sajnos a gyerek itta meg a levét? Rossz anya vagyok?2018. jún. 1. 13:08
11/15 A kérdező kommentje:
Nem "vertem ki a szart is" a gyerekemből, nem vagyok őrült!
2018. jún. 1. 17:52
12/15 anonim válasza:
Ne aggódj, nem vagy rossz anya.
Az anyukák csak a mesében tökéletesek, mindig haláli nyugodtak, kipihentek, kiegyensúlyozottak, jófejek. A valóságban meg emberből vagyunk.
Alapból az étellel nem játszunk, ahogy az első is írta, ekkora gyerektől én sem tűrném el.
Próbálj magadra is időt szakítani segítséggel, mert neked is jár legalább egy órácska pihenés.
13/15 anonim válasza:
Okkal kapott. Emiatt lelkifurdalást érezni - na AZ a beteges. Én aztán marha laza szülő vagyok, de tényleg. De amikor a pofonnak ott a helye, akkor megkapják. Jogosan. Gyereket nevelni nem könnyű és nem, nem mindig lehet bírni cérnával. Rohadt nagy a nyomás egy felelős szülőn. Semmi lelkifurdalást nem érzek, mert nagyon jól érezzük magunkat együtt, a gyerekeim okosak, boldogok, kiegyensúlyozottak. :) A nevelők visszajelzései is ezt erősítik, tehát nem csak itthon vannak rendben. :) És igen, amikor pofátlan és elfogadhatatlan a viselkedése és semmi más nem használ, akkor ott a helye a pofonnak. Én is kaptam párszor, mégsem lettem tőle lelki sérült. :) A gyereket rendszeresen verő agresszív szülő teljesen más kategória. Aki full liberálisan neveli a gyerekét és biza hozzá nem érne bármilyen pofátlan is, általában az a szülő, akinek a gyereke feddhetetlen, tökéletes, mindig mindent megért és ha esetleg rosszat hall róla - hát az kizárt. Az ő angyalkája bizony nem tesz ilyet. Ő maga tökéletesen neveli a tökéletes gyerekét, a tökéletes kis fejében, a tökéletesen kis otthonában - álmaiban. :D Közben pedig egy elkényeztetett kis agresszort vagy manipulatív sz..rdarabot nevelt, aki pofán röhög mindenkit. Persze erről csak anyuka nem tud egyéb dolgok mellett. Ez így szokott lenni. :) Ja, és a legidegesítőbb, hogy az ilyenek miatt nem veszik komolyan már azt a szülőt sem, aki meglátja a gyerekben a hibát is és tényleg terelné... Nem lehet kritizálni mondjuk a tanárokat, mert akkor egyből beskatulyáznak az agymosott, hallucináló "tökély" anyák közé és nyilván te is csak azért kritizálod az alkalmatlan pedagógust, mert egy elkényeztetett szart nevelsz. :D Igen, azért nem bólogsz a buta tanárnéni ósdi, elmaradott, unprofesszionális gondolatmenetére. :D Neten futottam ilyenbe... Nem kell rosszul érezned magadat 1-2 kiérdemelt pofon miatt. Embert akarj nevelni, ne egy önző, tiszteletlen, elkényeztetett nullát. Anyaként is kell néha pár lépést hátrafelé tenni és emberként nézni a dolgokat. Én ilyenkor látom hogy mit NEM szeretnék a gyerekemnek. Azzal, hogy mindent ráhagyok és hímes tojásként kezelem, neki ártok.
14/15 anonim válasza:
Nem, attól még nem vagy rossz anya, hogy a 3-4 éves gyerekednek egyszer rácsaptal a kezere és a fenekére.
15/15 anonim válasza:
De emiatt miért akadtál ki ennyire? Teljesen normális dolog, hogy néha rácsapsz a gyerek kezére. Ha másból nem ért, hát ez van. Ez önmagában nem rossz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!