Anyaként mit tennétek ebben a helyzetben?
Adott a kislányom aki 3 éves. 1,5 éve váltunk szét az apjával.
Azóta nekem 8 hónapja van egy új kapcsolatom, lassan össze is költözünk.
A kislány apja a 1,5 év alatt 3x jött haza és 2 napot volt vele ( külföldön él). Telefonálni hébe-hóba.
A kisĺanyom az új párommal nagyon jól kijön és elég gyakran előfordul mostanában, hogy apának hívja a keresztneve helyett. Akkor kijavítom, viszont nem tudom hogy ezzel jót teszek vagy inkább rosszat.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
A páromat egyáltalán nem zavarja, inkább örül neki.
Hasonló helyzetben voltam mint te. a fiam 4 éves volt, az apja külföldön, nekem új társam. A fiam megoldotta, és ma 15 évesen is így mondja.
Apját apunak hívja, a páromat Csabunak. Csaba a neve, és a fiam kitalálta a Csaba és apu összecsatolását, így lett Csabu..Mindenki megszokta már
"Ez nem azt jelenti, hogy a gyerek nem tudja, hogy ki a vérszerinti apja"
Egy 3 éves gyereknél, aki alig látja az apját, nos de, pontosan ezt jelenti. Illetve még valószínűleg az apa fogalmat sem teljesen érti.
Én itt most szembemegyek az árral, jól teszed, hogy kijavítod, de nem kifejezetten csak az elnevezés miatt. Ebben a korban ismerkedik a különböző szerepekkel, itt próbálja megérteni az összefüggéseket. Ha simán csak ráhagynád, azzal elég komoly árkot ásnál az apja és közé, most kell vele minél simábban megértetned, hogy neki "két" apukája van. Persze nem kell nyilván rágörcsölni, meg notóriusan javítgatni, de beszélgetni kell vele erről mind a négyőtöknek.
Szerintem nem szükséges kijavítani ha a párod tényleg nem bánja.
Maximum a vérszerinti apa vehetné zokon,de amíg őt nem a keresztnevén szólítja neki sincs joga igazán zokon venni,hiszen a párod neveli nem ő,a párod van/lesz mellette apaként és támogatja.
Engedném. Nyilván szereti a kislány, és a párod is szereti őt.
Ha a kislány tudja, hogy nem az apja, de mégis úgymond megtiszteli evvel, akkor hadd tegye. A jelenlegi párod biztosan jobban megérdemli, mint a biológiai apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!